E-posta gönderirken bu 6 şeyi yapmayın!

CHIP Online
16-01-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gönderdiğiniz e-postalarla karşınızdakini çıldırtmak istiyorsanız, işte yapmanız gereken 6 şey...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/e-p ... yapmayin_38134.html

Resimlerle: Sistem hatası: En sinir bozucu teknolojik olaylar

Çok kolay bir iş gibi görünen e-posta yazmak, aslında kendi inceliklerine sahip zor bir iş. Karşınızdaki kişi veya kişiler yüz ifadenizi göremediğinden, yazıyla, karşınızdakini kırmadan kendinizi doğru bir biçimde ifade etmeniz için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekebilir. Bunun yanı sıra e-postalarda dikkat etmediğiniz bazı davranışlar, siz farkında olmadan öfkelerin üzerinizde toplanmasına ve hatta dışlanmanıza neden olabilir.


E-posta gönderirken aşağıdakilerden bir tanesini bile yaparak karşınızdakileri çileden çıkarmanız mümkün.


1. Destan gibi e-postalar yazmak


E-postalarınız birkaç paragraftan oluşuyor. Çünkü hızlı yazabiliyorsunuz ve küçük bir detayı atlarsanız karşınızdakilerin sizi anlamayacağını düşünüyorsunuz. Haklı olabilirsiniz, ancak uzun ve karmaşık e-postalar yazmak aynı zamanda karşınızdakinin size ayırdığı zamana çok fazla saygı duymadığınızı gösteriyor olabilir. Özellikle de destansı e-postalarınızı sıkça yazıyorsanız. 3.000 karakterlik e-postanız size oldukça düzenli görünebilir, ancak muhtemelen alıcının kafasını karıştırıyordur.


E-postalarınızı kısaltmak için hayal gücünüzü kullanın. Belki de insanlara sadece bilmesi gerekenleri söylemelisiniz, bilmesini istediklerinizi değil.


2. İki kelimelik e-postalar


"Günün nasıl geçti?" sorusuna "Güzel." cevabını veriyorsanız, belki de neden e-postayı kullandığınızı sorgulamalısınız. E-postanıza aldığınız cevaplar, tam bir cümle içeriyorsa şanslısınız demektir. Sizden bir şey yapmanızı isteyen bir e-posta, ne yapacağınızı tam olarak söyleyemiyorsa, şanssızlar arasındasınız.


Tüm Konu: E-posta gönderirken bu 6 şeyi yapmayın!

Resimlerle: Sistem hatası: En sinir bozucu teknolojik olaylar

Kaynak: www.chip.com.tr