E-ticaret hızla giden bir tren, binen kazanır

CHIP Online
03-03-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Proticaret'in hazırladığı 2013 e-ticaret raporu, önemli bir gerçeği gözler önüne seriyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/e-t ... -kazanir_45750.html

e-ticaret hem kendi içinde yaşadığı gelişmeler hem de farklılaşan entegrasyon programları ile tüketici tarafından güvenle karşılandı. Bu alanda gelişme hızla hızla artarken tüketicinin de güveni kazanıldı. Böylece satışlar patlama noktasına geldi. Yükselişin 2019 yılına kadar hızla devam etmesi bekleniyor. Bu yıldan sonra sokak mağazalarının işi zor...


Ülkemizin ilk ve tek ücretsiz e- ticaret yazılımını kullanıma açan Proticaret A.Ş'nin yönetim kurulu üyesi Süleyman Zafer Kuzucu 2013 yılının e-ticaret verilerini bizlerle paylaştı. Proticaret aynı zamanda 444 Host adlı şirket üzerinde ücretsiz hosting desteği de veriyor. Süleyman Zafer Kuzucu ayrıca "e-ticaret düşünürleri" adlı bir gruba da önderlik ediyor. Bu grup pek çok e-ticaret sitesini inceleyip çıkardıkları sonuçları değerlendirip sektörün olumlu ilerlemesi için yayınlıyorlar. Şimdi sizlerle Proticaret A.Ş.'nin hazırladığı 2013 e-ticaret verilerini paylaşıyoruz.


Türkiye' de internet üzerinden satış gerçekleştiren 18 bin siteden alışveriş yapan 180 bin tüketicinin verilerini kapsayan araştırmaya göre, bu tüketicilerin yüzde 78.72'si ödemelerini kredi kartıyla yapıyor. Tüketicilerin yüzde 8.44'ü aldığı ürünlerin bedelini banka havalesi yoluyla ödemeyi seçerken, yüzde 12.83'ü de teslimatta ödemeyi tercih ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya sipariş sayısında, İnegöl, Fethiye ve Buca ise sepet ortalamasında ön plana çıkıyor.


Türkiye'de faaliyet gösteren 25 bin e-ticaret sitesinden 18 binini kapsayan araştırmaya göre, tüketicilerin internet üzerinden yapılan alışverişlere duyduğu güven, her geçen gün daha da artıyor. Bunda da sanal mağazalarla işbirliği yapan bankaların kredi kartıyla internet üzerinden yapılan alışverişlerde uygulamaya koyduğu güvenlik önlemleri etkili oluyor. Bankaların aldığı bu önlemler, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketicilerin yaşadığı endişelerin giderek azaldığını ortaya koyuyor.


Türkiye'de faaliyet gösteren bu 18 bin siteden alışveriş yapan 180 bin tüketicinin verilerini kapsayan araştırma, internet üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin yüzde 78.72'sinin kredi kartı kullandığını gösteriyor. Tüketicilerin yüzde 8.44'ü aldığı ürünlerin bedelini banka havalesi yoluyla ödemeyi seçerken, yüzde 12.83'ü de teslimatta ödemeyi tercih ediyor. Tüm bunlar, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketicilerin yüzde 21.27' sinin kredi kartından uzak durduğunu da gösteriyor. Ancak, kredi kartını tercih edenlerin oranının yüzde 78.72' ye ulaşması, e-ticarete olan güven duygusunun hızla arttığını, bunun da temelinde kredi kartlarına olan güvenin giderek güçlendiğini gösteriyor.


Tüm Konu: E-ticaret hızla giden bir tren, binen kazanır

Kaynak: www.chip.com.tr