E5200 Overclock İçin PSU Öneri

__alperen
13-08-2012, 02:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

 

Sistemim

Ga-g31m-es2l

Pentium Dual-Core e5200 2.5 @ 2.7 

Akasa Venom soğutucu çift fan

Hi-level 2*2 gb ddr2 667 MHz bellek

His HD 5750 1 GB GDDR5

400w codegen gerçek (yazıyor ama inanmıyoruma khgjhkjhk)

İşlemcimi 2.7 de sorunsuz kullanıyorum 3 ghz çektimide donmalar meydana geliyor acaba güç kaynağının yetersizliğindenmidir ?

http://www.vatanbilgisayar.com/G ... ils.aspx?I_ID=44904
almayı düşünüyorum bu psu 3.5 ve yukarlarını çıkabilir miyim ?

Son Düzenleme: __alperen ~ 13 Ağustos 2012 02:34
Kapalı Hesap (203561)
13-08-2012, 02:13   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 136
4,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Öncelikle sorunun psu'da olduğu belli mi? Belki ısı sorunu vardır. Ve o psu'yu almanı tavsiye etmem.

Kapalı Hesap (223846)
13-08-2012, 02:16   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Anakartın pek hız aşırtmaya yapmaya fazla uygun bir anakart değil .

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (212206) ~ 13 Ağustos 2012 02:16
__alperen
13-08-2012, 02:34   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

pardon yanlış yazmışım ga-g31m-es2l

Kapalı Hesap (223846)
13-08-2012, 02:39   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Giriş seviyesi bir anakart donması normal . Sen speccy programını kurup sıcaklık değerlerini yaz .

Kapalı Hesap (203561)
13-08-2012, 02:45   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 136
4,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011
Alıntı: son_goku  
Öncelikle sorunun psu'da olduğu belli mi? Belki ısı sorunu vardır. Ve o psu'yu almanı tavsiye etmem.
 

Tekrarlamama gerek var mı?

__alperen
13-08-2012, 02:48   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

tam yüke soktuğumda 45-48 seyrediyor.

Kapalı Hesap (203561)
13-08-2012, 02:51   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 136
4,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011
Alıntı: __alperen  
tam yüke soktuğumda 45-48 seyrediyor.
 

Sorun psu'da olsa daha çok diğer bileşenlerde sorun olacağı ve mavi ekran vb. hatalar vereceği kanaatindeyim. Fikrimce önce bir arkadaşınız veya tanıdık bilgisayarcı da 500w 80+ psu ile deneme yapın.

Ama psu alacağım dersen: