Easy Context menu v1.1 (Sağ tuşa faydalı araçlar)

usb4
09-02-2014, 21:05   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Ücretsiz ve portable olan Easy Context menü ile sağ tuşa birçok faydalı uygulama ve windows bileşeni kısayolu ekleyebilirsiniz , Yazılımın kullanımı oldukça kolaydır ;
1. yazılımı çalıştırın ve sağ tuşa eklemek istediklerinizi seçin
2. sol baştaki "Değişiklikleri uygula" butonuna tıklayın hepsi bukadar
Sağ tuşa yazılımın eklediklerini kaldırmak için ise ortada yeralan "Hepsini siler" butonuna tıklamanız yeterlidir , bir başlık altında yeralan bütün bileşenleri seçmek için ise (mesela Masaüstü sağ tuş menüsü) başlık üzerine tıklayın böylece o başlık altındaki herşey seçili hale gelecektir sonrasında butonların hemen altında yeralan "Durumu" yazısına tıklayın (elbette tek tek te işaretleme yapabilirsiniz) , Menü ismi sütunun sağında yeralan sütünlerın neyi gösterdiğine gelince :

1. Simge : Sağ tuş eklentisinde ikon olsun istiyorsanız burası "Açık" olmalıdır , bir seçeneğin üzerine sağ tıklayıp İkon kullan yada ikon kullanma seçeneklerinden birini seçerek bunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
2. Shift Tuşu: eğer sağ tuşa eklediğiniz bileşenlerin shift tuşuna basarak görünür olmasını istiyorsanız bu ayar "Açık olmalıdır" aksi durumda "Kapalı" , bazıları sağ tuş menüsünde çok fazla eklenti istemez bu gibi durumlarda işe yarar.
3. Konum: Sağ tuşa eklenecek ikonların konumunu (üstte , ortada , dipte) buradan ayarlayabilirsiniz , eklemek istediğiniz ikonun üzerine sağ tıklayın ve açılan ekrandaki komut kısmından burayı ayarlayabilirsiniz.

Yazılımda yeralan özelliklere kısa bir bakış :

1. Sağ tuş eklentisi ile bir programın internet erişimini kolayca kesebilirsiniz , bunun için gerekli bileşenleri işaretleyip uygula demeniz yeterlidir

2. Sağ tuş ile IP nizi kopyalayabilir
3. Temp dosyalarını silebilir
4. Printerde yazdırma kuyruğunu temizleyebilir.
5. Bilgisayarınızın hafıza kullanımını azaltabilir
6. Simge ön belleğini yenileyebilir
7. Dosya uzantılarını - göster
8. Gizli dosyaları gösterebilir yada gizleyebilir
9. Dosyaların sahipliğini alabilir (Xp de de sorunsuz çalışmaktadır)

Yazılım üsttekiler gibi birçok özelliği, kolayca erişebileceğiniz sağ tuş menüsüne eklemenize olanak tanır

Anasayfası:
http://www.sordum.org/7615/easy-context-menu/

usb4 bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]