Eaton, Tasarım Uygulama Kılavuzu

Soliter34
18-01-2021, 17:22   |  #1  
Soliter34 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

EATON, TASARIM UYGULAMA KILAVUZUNUN

TÜRKİYE’DEKİ

TANITIM KAMPANYASINA BAŞLADI


Eaton, IEC 60364 Elektrik Tesisatları Standardı çatısı altında Alçak Gerilim Tesisatları ile ilgili temel kurallar konusunda detaylı bilgiler sunan değerli bir kaynak olan “Tasarım Uygulama Kılavuzu"nu bir dizi etkinlik kapsamında Türkiye’de tanıtıyor

Güç yönetimi şirketi Eaton, IEC 60364 Elektrik Tesisatları Standardı ile uyumlu Alçak Gerilim Tesisatları ile ilgili temel kurallar konusunda detaylı bilgiler sunan Alçak Gerilim Tasarım Uygulama Kılavuzunu, elektrik proje tasarımcılarına ve danışmanlarına, elektrik mühendislerine, elektrik teknisyenlerine veya güç sistemi tasarım mühendislerine ekipmanın elektrik proje tasarımında yardımcı olabilecek bir kaynak niteliğinde hazırladı.

Alçak Gerilim Elektrik Tesisatlarının güvenli, etkin ve verimli olarak çalışmasını sağlamak adına, uyulması gereken kuralları ve gereksinimleri ortaya koyan ve dünya genelinde birçok ülkede kabul görmekte olan en yaygın küresel standart “IEC 60364 Alçak Gerilim Elektrik Tesisatları Standardı”dır.

Alçak gerilim proje tasarımcıları, elektrik tesisatının planlamasında ve doğru cihazların seçiminde pek çok hususu dikkate almalıdır. Elektrik tesisatı bir binanın veya endüstriyel bir tesisin kalbidir. Tasarımcıların çalışmaları, güç dağıtım sistemiyle veya güç dağıtım sisteminin yakınında çalışan kişilerin güvenliğinin yanı sıra, varlıkların güvenliği ve iş sürekliliği açısından da önemli. Eaton’ın Tasarım Uygulama Kılavuzu, IEC60364 Elektrik Tesisatları Standardı ve ilgili diğer ürün standartları ile ilgili olarak tecrübeli uzmanlar tarafından hazırlandı. Bu kılavuzda pek çok ürün, hizmet ve uygulamaya dair özel bilgiler yer almakta ve 16 Bölümde alçak gerilim tesisatlarındaki tipik konulara değiniliyor.

Eaton Tasarım Uygulama Kılavuzunun Başlıca Bölümleri:


  • Yalıtım Koordinasyonu – Elektriksel ekipmanın, beklenen ömrü döngüsü boyunca maruz kalması muhtemel olan gerilim streslerine dayanımı esas alınarak, uygulama alanına ve çevresel faktörlere göre elektrik yalıtım özelliklerinin seçimini ile ilgili bilgiler.
  • Koruma ve Anahtarlama Cihazları - Alçak gerilim elektrik tesisatlarında, elektrik çarpmasına karşı koruma, aşırı akıma karşı koruma, aşırı gerilime karşı koruma gibi farkılı ihtiyaçlar için kullanılacak ürünlerin, koruma özellikleri, parametreleri ve karakteristiklerine bağlı olarak, doğru bir şekilde seçimi, montajı ve kullanılması.
  • Aşırı Akım Koruması – Alçak gerilim elektrik tesisatının aşırı yük ve kısa devre akımları gibi aşırı akıma karşı korunması için ortak kurallar. Tüm bilgiler IEC standartlarına göre hazırlanmış olup, xSpider yazılımı ile kolayca değerlendirilebilir.
  • Kısa Devre Akım Hesaplamaları - IEC standartları doğrultusunda kısa devre akımlarının hesaplama yöntemlerinin açıklaması. Hazır tablolar günlük kullanımda hesaplamalar için yardımcı olabilir.
  • Elektrik Çarpmasına Karşı Koruma - Doğrudan veya dolaylı olarak elektrik akımından kaynaklanan yaralanma veya ölüm olasılığını en aza indirgemek için elektrik tesisatlarında uyulması gereken temel kurallar ve gereksinimler.
  • Yangın riskine karşı koruma - Elektrik tesisatlarında, elektrik kaynaklı yangın risklerine neden olabilecek durumlar ve bu risklerin en aza indirgenmesi için uyulması gereken kurallar ve kullanılabilecek koruma cihazları.
  • Alçak Gerilim Panoları - Yüksek seviyede güvenlik ve işlevsellik için, Alçak gerilim panolarının IEC 61439 standardının açık kurallarına uygun olarak kurulumu, doğrulanması ve montajı ile ilgili gereksinimler.
  • Güvenlik Yönetimi - Eaton, panolardaki iç ark parlaması etkisine karşı koruyucu önlemler alanında liderdir. Termal teşhis (DIAGNOSE), ARMS ™ veya Arcon® gibi endüstrileştirilmiş çözümlerin kullanılmasıyla ekipman ve kişiler için tehlikeyi mümkün olan minimum seviyeye indirmek mümkün. Eaton’ın Güvenlik modeli, mümkün olan en yüksek etkiyi elde etmek için koruyucu önlemlerin etkili bir şekilde nasıl seçileceğine dair bir kılavuz sağlar. Bu modelin ayrılmaz bir parçası da Arc Risk Değerlendirmesi için kullanılan ArcRISK modülüdür (xSpider yazılımındaki modüllerden biri).

Kılavuzun her bir bölümü, birçok şema, grafik, çizim ve tablo ile elektrik tesisatının doğru tasarımı hakkında çeşitli açılardan çok daha iyi bir genel bakış sağlıyor.

Eaton Elektrik Türkiye Ülke Müdürü Yılmaz Özcan “Eaton’ın değerli bir kaynak niteliğinde olan Tasarım Uygulama Kılavuzunu Türkiye’de online seminerler, dijital platformlar ve Eaton.com web sayfamızı kapsayan bir dizi etkinlik ile sektörümüzde alçak gerilim tesisatlarının projelendirmesini ve tasarımını yapan kişilere ulaştırmayı hedefliyoruz. Eaton’ın dijital mühendislik araçları olan alçak gerilim şebekelerinin boyutlandırılması ve hesaplanması için kullanılan xSpider ücretsiz yazılımı ve selektivite, back up koruma ve koordinasyon kılavuzunu da anlatacağımız bu etkinliğimizin sektörümüze büyük faydalar sağlayacak bir mühendislik kaynağı olmasını önemsiyoruz.” Dedi.