ECS P4M800pro-M478 DDR2 533mhz RAM problemi

Slnt
22-06-2011, 12:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

 

Bu problem iyice sinir etti beni inşallah bir çözüm bulabiliriz. 2 gundur yaptıklarımı harfıyen anlatayım.

Anakart modelim baslıkta belirttigim gibidir.

ECS P4M800pro-M478

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite ... e&MenuID=18&LanID=0


Anakartta 2 ddr 400 slotu 2 de ddr2 533 slotu bulunmakta.Uzun zamandır 1 adet 1gb ddr400 ram+512ddr400 ram ile 1.5gb olarak kullanmaktaydım. Nedense 2 gun once dedım ben bunları upgrade yapayım yapmaz olaydım. Gittim 1 adet 2gb DDR2 533 mhz ram aldım. geldim guzelce slotuna taktım sorunsuz sekılde pc acıldı fakat acılısta ram saymada taktıgım ram 1gb olarak gorunuyordu. windows acıldı ve oradada 1gb gorunuyor. Daha sonra Linux işletim sistemimde bakayım dedim oradada aynı sonucu aldım. Biraz arastırmadan sonra eski anakartlarda tek slotta 2gb gormeyebılecegını duydum ve sorunu cozmek adına gıdıp aldıgım rami geri verdim ve yerine 2 adet 1gb ddr2 533mhz ram aldım. buyuk bır hevesle geldım taktım. pc gene sorunsuz sekılde acıldı ram saymada yıne 1gb gorunce delırdım. ramlerı tek tek takarak ta denedım ama sonuc gene aynıydı tek tek taktıgımdada her bırını 512 olarak gordu. araştırdım benım gibi aynı sorunla karsılasanlar var ama bır cozum goremedım. Ama sorunsuz sekılde kullananlarda var.


Birde sunu denedım CPU-Z diye bir program varmıs onunla pc yi tarattıgımda ramleri duzgunce goruyor, 2 adet 1 gb olarak. Beni en çok sasırtanda eskı DDR ramlerimi duzgunce gormesı yani 1x1gb ddr400 ve 1x512 ddr400. Herhangi bir cozum bulabılırmıyım diye burayada yazmak istedim umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden yardımı dokunan herkese çok teşekkürler...

Son Düzenleme: Slnt ~ 22 Haziran 2011 12:54
hcakkuzu
27-06-2011, 18:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

kardeşim anakartın eski anakart oldugundan içindeki sensorler yeni ramleri tanıyamayabilir bunun için en son guncelleştirmesini yüklemelisin
bence sorun BIOSdan kaynaklanıyor
en son çıkan BIOS guncelleştirmesini yukle
eğer CPU-Z de 2 gb olarak gorunuyorsa problem yoktur...