Efsane yazılım sonunda havlu attı!

CHIP Online
30-05-2014, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son dönemin belki de en çok konuşulan yazılımı, sonunda pes ederek dükkanı kapadı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/efs ... vlu-atti_47427.html

Resimlerle: Şifreleme uzmanı 10 araç!

Açık kaynak kodlu, ücretsiz ve oldukça da popüler olan şifreleme yazılımı TrueCrypt, web sitesinden yaptığı duyuruda, yazılımdaki önemli güvenlik açıklarının bir türlü yamanamaması nedeniyle kullanıcılar açısından önemli risklerin oluştuğunu ve kullanıcıların yazılımı bilgisayarlarından kaldırmaları gerektiğini duyurdu. Kullanıcılarına, Microsoft'un, Bitlocker yazılımını kullanmalarını tavsiye eden TrueCrypt böylece tam anlamıyla yenilgiyi kabul ederek havlu atmış oldu.


Microsoft'un Windows XP'ye desteğini durdurmasının ardından TrueCrypt'in de Mayıs 2014 tarihinde yazılımın geliştirilme çalışmalarının tamamen durdurduğu belirtilen açıklamada, Microsoft'un diğer işletim sistemlerinde dahili şifreleme hizmeti vermesi nedeniyle TrueCrypt'e artık ihtiyaç kalmadığının altı çizildi ve kullanıcılara Microsoft'un şifreleme yazılımı Bitlocker'ı kullanmaları tavsiye edildi.


Windows 8/7/Vista'da Microsoft'un dahili şifreleme çözümleri yer alıyor. Windows 8.1 kullanıcıları ise şifreleme için Bitlocker yazılımını kullanabilirler. 

Tüm Konu: Efsane yazılım sonunda havlu attı!

Resimlerle: Şifreleme uzmanı 10 araç!

Kaynak: www.chip.com.tr