Eğitimde Kodlama ve Yazılım Eğitimi

ancient30
04-10-2018, 15:18   |  #1  
ancient30 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2018

Eğitimde Kodlama ve Yazılım Eğitimi

Son dönemler de sık sık duyduğumuz kodlama ve yazılım eğitimini müfredata almak için Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalar yapıyor. Kodlama eğitimini 5. ve 6. sınıflara zorunlu, 7. ve 8. sınıflara ise seçmeli ders kategorisinde yer alan bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin içerisinde yer alacak.

  Kodlama Nedir?

Bilgisayar yazılımlarının ilk adımı olan kodlama; bir bilgisayar veya elektronik devrelere işlem yaptırmak için yazılan komutlardır. Herhangi bir matematiksel işlem veya işlemleri önceden belirlenmiş simgeler dizesine işaretlenir.

  Kodlama Dilleri

 Çok İleri Seviye: Acces, VB.NET, Foxpro, VisualBasic

 İleri Seviye: Basic, Pascal, Fortran

 Orta Seviye: Java, ADA, C, C++, C#

 Düşük Seviye: Assembly


 Eğitimde Kodlama ve Yazılım Eğitiminin Faydaları

Son yıllarda kodlama yeni bir okuma ve yazma dili haline gelmiştir. Günümüzün dijital dünyasında yararlı olan bir beceridir. Dünyadaki birçok okulda kodlama ve yazılım becerilerini kazandıracak dersler müfredatlara eklenmiştir. Bu tür eğitimler öğrencilerin bilgisayarların çalışma ve işleyişlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktadır. Öğrenciler bu sayede bir bilgisayar kodlamasının nasıl yararlı bir hale gelebileceğini çok iyi anlayacaklardır.

  Yazılım İle Kodlama(Programlama) Arasındaki Farklar Nelerdir?

  Programlama, belirli kod ve komutlardan oluşan ve bilgisayarlarda belirli işlemleri yaptırmak için yazılan komut dizileridir. Yazılım ise bilgisayar sistemlerini kullanmamıza olanak sağlayan programlama dillerinin tamamıdır. Örneğin Google Chrome bir yazılımdır, chrome.exe ise bir programdır.

 Kodlama ve Yazılım Nasıl Öğrenilir?

Kodlama ve yazılım öğrenebilmek için doğru programlardan başlamanız gerekmektedir. Başlangıç olarak kısa ve kolay komutlarla başlamalısınız. Okulunuzda aldığınız kodlama ve yazılım eğitimi dışında internet üzerinden ücretsiz eğitim videolarını izleyerek okulda öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.

Kodlama ve Yazılım Eğitimi Veren Bazı Siteler

 CodeAcademy: CodeAcademy'de 24 milyondan fazla kişiye ücretsiz bir şekilde kod ve yazılım yazmayı öğreten bu site kodlama ve yazılım eğitimi veren en popüler sitelerin başında geliyor. CodeAcademy'de JavaScript, PHP, HTML ve Ruby gibi en çok kullanılan dilleri öğrenebilirsiniz.

  edX: Açık kaynaklı çevrimiçi eğitim sitesidir. MIT ve Harvard Üniversitesi tarafından kurulmuş olması sebebiyle en son teorileri rahatça öğrenebilirsiniz. edX 60 farklı okulda eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

 Udemy: Birçok alanda eğitim veren Udemy çevrimiçi ücretli ve ücretsiz eğitimleri içinde barındırmaktadır. Ücretli eğitimlerin yanı sıra Programlama, HTML & CSS veya Python gibi ücretsiz eğitim videoları da bulunmaktadır.

Eğitimde Kodlama ve Yazılım EğitimiEğitim Makaleleri

speedxp1
19-10-2018, 01:17   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

Forum Sitesi http://hazircilar.xyz hazircilar.xyz

daimy2017
21-10-2018, 15:04   |  #3  
daimy2017 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

kodlama yı ücretsiz öğrenmen için ücretsiz Türkçe siteler yok maalesef. verdiğiniz siteler İngilizce.