Egzama Korunma Yolları

neiyigelirki
22-08-2016, 23:57   |  #1  
neiyigelirki avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Egzama korunma yolları. Egzamaya ne iyi gelir. Egzama tedavisi. Egzama rahatsızlığına yakalanmamak  için yapmamız gerekenleri bu yazımızda inceleyeceğiz.

Egzama rahatsızlığı bulunan insan sayısı her geçen gün artarken egzama bilinmeyen bir rahatsızlık. Her on kişiden ikisi hayatının belirsiz bir döneminde egzama rahatsızlığını geçirdiği bilimsel olarak saptanmıştır. Egzama cilde rahatsız edici kaşıntılardır. Kaşıntılarla birlikte ciltte çirkin bir görüntüye de neden oluyor. Egzama tedavi ile geçen bir rahatsızlıktır. Egzama tedavisinde kimyasal ve ilaçlar dışında doğal yöntemleri de kullanabilirsiniz. Bu doğal yöntemler kısa zamanda etki gösterebilir. Kaşıntılarınıza çözüm olmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemler önlem olarak da algılayabilirsiniz. Bir bakıma egzama mağduru olmamak için yapmanız gerekenleri anlatıyorum.

EGZAMADAN KORUNMA YOLLARI

Bazı şeyleri kaçınmak sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bunlardan bazıları yün, polyester, naylon, plastikten yapılma kıyafetlerdir. Hala bu malzemelerden yapılmış giysiler giymek istiyorsanız, o zaman altına pamuk bir giysi giyebilirsiniz. Ayrıca, sorunu tetikleyebilecek kimyasallardan yani parfüm veya deodorant kullanmaktan kaçının. Kimyasal bazlı tozlardan uzak durun ve sıvı deterjanları kullanın.

HİJYEN

Giysiler düzenli olarak yıkanmalıdır. Yatak ve çarşaflar hijyenik yani temiz olmalıdır. Çarşaf ve örtüler pamuktan tercih edilmelidir. Mikroplar egzamanın en temel sebebidir. Kıyafet ve yatağınızla mikroplar sizle temas halinde bulunabilir. Kıyafet ve yataklarınızı temiz ve mikroplardan uzak tutarak hem tedaviyi hemde korunmayı sağlarsınız.

NEMLİ CİLT

Egzama ayrıca kuru cilt kaynaklanıyor. Bu nedenle, cildi kuru tutmaktan kaçının. Bunun için, nemlendiriciler ya da losyon kullanabilirseniz. Bakım düzenli ve gün boyunca uygulamak için alınmalıdır. Bu işlemlere devam ediniz. Ayrıca, kimyasal bazlı losyonlar kullanmaktan kaçının. Bitkisel yemeklik yağ size cildinizi nemli tutmak için yardımcı olabilir. Yağlar en doğal nemlendiricilerden biridir. Hiç bir yan etkisi olmadığı için doğal ürünleri kullanmanız sizin ve cildiniz için en iyisi olabilir.

Yukarıdaki yöntemleri kullanarak egzamadan koruna bilir veya tedavi edebilirsiniz. Her zaman belirtiğim gibi doğal yöntemler ilaçlara göre daha verimli olabiliyor. İlaçlara göre sonuç geç olabiliyor ancak kullanım veya sonrası herhangi bir yan etki yada istenmeyen durumla karşılaşılmıyor. Öncelikle doktorunuza başvurmalısınız. Sorun çözülmekten çok ilerliyorsa kesin olarak tedaviyi bırakın ve doktorunuza başvurun.

Kaynak :Egzama korunma yolları