Ek Gelir Düşünenleri Böyle Alalım

Aslı Özdoğan
30-06-2018, 21:47   |  #1  
Aslı Özdoğan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Günlük yaptığınız işten sağladınız kazanç size yetmiyorsa bu yazıyı okumanızda fayda var. Eğer kazancını size yetiyorsa başka konulara geçebilirsiniz.


Günlük yaptığımız iş temposu içerisinde kendi işimizi anca yetiştiriyoruz ama sağladığımız kazanç ne yaparsak yapalım ay sonunda bize yetmiyor. Durum böyle olunca ek gelir şart oluyor. Ek gelir elde etmenin tabii ki de bir çok yolu var. Bu yazıda sizlere ek gelir elde etmenin en kolay yollarından biri olan doğrudan satış veya bir diğer adıyla doğrudan pazarlamadan bahsedeceğimi.

Doğrudan pazarlama işi birebir müşteriyle yapıldığından müşteriyiİkna etmek sizin elinizde. İkna kabiliyetinizin yüksek ses satış işleminin gerçekleşmemesi için hiçbir engel yok. Doğrudan satış işlemini yaparken daha öncesinde satış deneyiminiz olmasa bile satış yapabilirsiniz çünkü burada önemli olan sizin ne kadar girişimci ruha sahip olduğunuz. Genelde insanın kendisiyle alakalı bir durum olduğundan kendinize inancınız cesaretiniz ve isteğiniz ne oranda fazlaysa başarılı olma ihtimaliniz o derece fazladır.

Bu işe nasıl başlayabilirsiniz?

Öncelikle sevdiğiniz bir ürün veya hizmeti bulmalı o ürün veya hizmeti kullanmalısınız çünkü satacağınız ürüne güçlü bir şekilde inancınız olmalı ki bu satış işleminin başarılı olmasını sağlasın. Sizin deneyip kullanmadığınız veya inanmadığınız bir ürünü başkasına satmanız mümkün değildir. Örneğin ülkemizde doğrudan satış denince akla gelen şirketlerden biri olan Qnet?in bağımsız temsilcilerinden bazıları satış ve işletme geçmişine sahip değil fakat Qnet ürünlerini kullanmaya başlayıp daha sonra bu ürünleri satmaya başladıklarında sahip oldukları network potansiyelini fark ettiler.

Ne kadar para kazanırım?

Doğrudan satış işini yaparak kazanacağınız para aslında tamamen sizin nedenle azimli olduğunuzla alakalı potansiyel çevrenizi ne oranda fark ederseniz sağlayacağınız kazanç da o denli yüksek olur.

Sektör ve Şirket Hakkında Bilgi Edinin

Doğrudan satış işlemini yaparken dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan birisi de sektörün şirket hakkında bilgi edinmek. Eğer çalışacağınız kurum hakkında yeteri derecede bilgi sahibi değilsiniz o şirketin ürün ve hizmetlerini yeteri kadar sağlıklı bir şekilde müşterinize anlatamazsınız veya pazar hakkında yeteri kadar bilgi birikimine sahip değilseniz yine aynı şekilde hedef kitlenize sağlıklı bir bilgi birikimi aktaramazsınız. Bu da doğal olarak nihai satış işlemini olumsuz yönde etkiler.

Reddedilmeye Hazır Olun

İş hayatında her zaman herkes başarılı olacak diye bir kural yoktur, reddedilmeye hazır olun doğrudan satışta reddedilme ihtimalimizin olduğu zamanlarda olacak bu dönemler sizi yıldırmasın ve canınızı sıkmasın aksine bu dönemlerin böyle durumların size azimlendirmesi ve daha fazla hırslandırması gerekmektedir. Bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız öncelikle kendinize inanmanız ve gayet sabırlı olmanız gerekmektedir doğrudan satış her zaman nihai satış işlemine gerçekleşmeyebilir böyle durumlarda ne kadar sabırlı iseniz ileride alacağınız mükafat da o derece fazla olacaktır.

berkanbir
05-11-2018, 09:42   |  #2  
berkanbir avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

İşin garantisi yok, kazanma garantisi yok, yokta yok yani. Tutmayacak işler bunlar.