Ekran Kapanıp Açılma Sorunu - Yardım Lütfen

ozanyanık41
08-06-2018, 20:10   |  #1  
ozanyanık41 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Öncelikle herkese merhaba ;

Şuan yaşadığım problemle alakalı gezmediğim forum , konu , site , video kalmadı . Fakat benimle aynı sorunu yaşayan insanların farklı yollardan çözüme ulaştığını gördüm ve aynı yolları deneyerek çözüme ulaşmam mümkün olmadı . Çok uzun zamandır sadece okumakla yetindiğim ChipOnline ailesinin şimdi birebir yardımına ihtiyacım var ve konuyu yanlış yere açtıysam eğer özür diliyor mümkünse doğru başlık altına taşınmasını istiyorum .

Bilgisayarımda oyun oynamya başladığımda , oyun hiç fark etmeksizin , Cs-go - League of Legends- Battlefield - PlayerunknownBattleGrounds ( Yani oyunun Pc'yi ne kadar zorladığına bakmaksızın) hepsinde yaşadığım sıkıntı şu ki belli bir süre sonra yaklaşık 10-15 dakika sonra ekran kapanıp açılıyor , ekran açıldığında 1 - 2 saniyelik bir kapanma ve hemen açılma yaşanıyor , sağ üstte HDM-I bağlantı portu sanki daha yeni kullanılmaya başlanmış gibi kabloyu çıkartıp taktığımızda ve ya monitörün IN-PUT seceneklerinden HDM-I ' yı sectiğimizde çıkan ibare cıkıyor . Oyun alta alınmıs oluyor ve ben tekrardan oyuna tıkladıgımda , 3 - 4 sanıyelık bır kayıp yasıyorum . Ama bunu mutlaka her oyunda 10-15 dakika sonra yapıyor ve anksiyete bir şekilde aynı zaman aralıklarında devam ettiriyor. Tabii hak vereceğiniz üzere bunun oyunun nasıl bir anında başıma geleceği belli olmadığı ve sık sık oldugu ıcın klavye kırma yoluna gıtmeme ramak kaldı .

Sorun için aradığım çözümlerde şudur , ekran kartı garantiye gönderildi , sorun belirtildi , gerekli testlerin yapıldıgı soylenerek ıslem yapılmadan dun elime ulastırıldı , monıtor garantıye gonderıldı , aynı sekılde oda hıc bır sorun teskıl etmedıgı gerekcesıyle gerı gonderıldı , ekran kartının termal macun degısımı yapıldı , hdm-ı kablosu altın uclu olarak degıstırıldı , Msı afterBurner destegı ıle ekran kartının sıcaklık degerlerı kontrol edıldı , optımıze edildi , 50 derecenin üzerine çıkmadığı kesinleştirildi , sıcaklıktan kaynaklanmandığı kesinleşti . ekran kartı kesinlikle toz ve kir ile muhattap bir durumdada değil . 

Şunuda belirtmeliyim ki bu sistemle ben uzun süredir gayet mutlu mesut yaşıyordum birden bire bu sıkıntı çıkageldi.

İnternette bulduğum bütün çözümleri uyguladım fakat hiç bir şekilde sonuca ulaşamadım . Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum.

Sistemim ;

i5 7500k İşlemci 

Msi 1050TI Ekran Kartı 

600 watt Cooler Master Psu

8 Gb Ram

excel_mustafa
08-06-2018, 23:08   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

tüm çözümler denendiğine göre ihale anakarta kalıyor. varsa garantiye gönder. garanti yoksa ekran kartı slotunun içini havayla temizle. bios u sıfırla.

ozanyanık41
09-06-2018, 09:35   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Biosu sıfırlamaktan kastınız nedir ?

excel_mustafa
09-06-2018, 23:02   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

bios taki reset factory settigs seçeneğini kullanmak