Ekran kartı uyumluluğu

Ahmet Taha 1
22-02-2019, 18:46   |  #1  
Ahmet Taha 1 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Merhabalar ben monster abra serisi bir notebooka sahibim ve harici ekran kartı yöntemiyle bir ekran kartını satın alıp notebookuma monte edeceğim bilgisayarom 8gb rame ve i5 7300hq 2.50ghz 3.50ghz(turbo)donanıma sahip.Ayrıca kısa zamanda (4gb)ram ekleyeceğim.isteğim 1070 8gb vram bir ekran kartı almak ancak işlemcinin darboğaz yapmasından korkuyorum.Acaba işlemci darboğazı gibi bir sorun olabilirmi?

klyglsn
23-02-2019, 01:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 90
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

monsterin yetkili servisini arayıp ekrankartının yükselmesinin yapılıp yapılamayacağını sorun(aramaktan çekinmeyin kimse size birşey demez) çünkü ekrankartı anakarta entegremi (şimdi işlemciler bile anakarta entegre geliyor)üst seviye değişimi olurmu!!! olumlu bir cevap alırsanız değecek birşeyse servise yaptırın harici bir ekrankartı slotu varda üretilmişmi!! ram yükselmesini dahi sorun piyasadan rastgele ram alıpda mavi ekran hatalarıyla karşılaşmayın

Ahmet Taha 1
25-02-2019, 20:15   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Kardeşim öncelikle benim sorumu anlamadın galiba. Zaten harici ekran kartı ile ilgili bir bilginde sanırım yok.Umarım yazdığını bilmişlik taslamak için yazmamışsındır.Öncelikle Hangi rami almam gerektiğini biliyorum.işlemcim ve anakartımla uyumlu olan 2400mhz ddr4 sodimm ram alacağım.Ayrıca harici ekran kartı konusunda sizi bilgilendireyim:

Laptopunuzun ekran kartını çıkartmaya gerek yok. Her notebookun ve laptopun Wireless bağdaştırıcısı mini pcı-e slotuna takılır. Oradan bu bağdaştırıcıyı yerinden söküp yerine bir adaptör takıyorsunuz.(bu adaptör öini pcı-e den pcı-e slotuna dönüştürüyor)Daha sonra bu adaptörün diğer kısmına bir göç adaptörü takmanız gerekir yoksa laptop'un kendi güç adaptörü yetersiz kalır.daha sonra adaptörü diğer çıkışına ekran kartınızı bağlıyorsunuz.Daha sonra herşey tamam sayılır.Ancak şöyle bir problem varki nvidia ekran kartları hariç bir ekran kartında bunu yaparsanız bir monitöre bağlamanız gerekir. Laptopun kendi ekranında ekran kartı çalışmaz. Ancak nvidia ekran kartlarında böyle bir ptoblem bulunmuyor. Herşey tamamsa artık driverlarınızı kurup rahatça oynayabilirsiniz.