ekran kartım gidip geliyor

xalq
30-04-2015, 04:46   |  #1  
xalq avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2015

iyi günler, 

  malesef bilgisayar kullanırken yanlişlikla notebook umun uzerine cay doktum. Hemen ardindan ters cevirdim , kapattim ve keyboardı cıkardim , içerisi cay dolmustu temizledim kuru bir bezle. Anakartima cay gitmesinden korktugum için bilgisayarimi komple sokup baktim herhangi bir islaklik raslamadim ancak bilgisayari actigimda klavyemin bazi tuslarinin basmadigini bazilarininsa basinca takili kaldigini veya sacma sapan seyler yazdigini gördüm, onceki yazilanlardan yola cikaraken klavyemin pert oldugunu anladim ve yeni klavye siparisi verdim. 

  gelelim sorunuma, bilgisayarimi actim ve arkadasimdan aldigim usb klavye ile kullanmaya basladim ancak fark ettim ki kullanım sırasinda aynı bilgisayara bir usb takip cıkarmiscasina didit dit diye sesler geliyor ve o sirada 1-2 sn oyun oynarken ekran donuyor. Ekran kartim gidip geliyor mu diye supheleniyorum , eger böyle bir durum varsa neyden kaynaklaniyor olabilir veya usb klavyem mi devre dısı kalip aktif oluyor , ancak donma yapar mi bilemedim klavye o sirada aktif ve calisiyor

bilgisayarimin modeli ;dell inspiron n5010 i5


özellikleri;
4gb ram

320 gb hard disk

ekran kartim ati mobility readon HD5470


bilgisayarim 5inci senesini doldurdu, malesef isinma problemlerimde var fan ı kendi imkanlarimla temizledim ancak anakart ile cpu fan ı cıkarmaya cesaret edemedim bugune kadar. bu durumda ne yapabilirim bilgisayarimin anakartinda veya diger donanımlarinda bir hasar varsa bunu nasil anlarim birde son sorum klavyemi kuruttum ama o siyah band kablonun klavyeyle birlestigi yerde su buharlari var nemli , ve ne yaptiysam onlari yok edemedim , o bandı cıkarip temizledikten sonra tekrar yerine yapistirma imkanım varmıdır, oradaki ozel band ( onu tutan) temin edilebilir mi?

cevaplariniz için teşekkürler

AdminAbi
30-04-2015, 10:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
156 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Öncelikle bu gibi durumlarda direkt kurutmak yerine cihazdaki sıvının temizlenmesi için tiner kullanabilirsiniz. Selülezik tiner çabuk uçucu olduğundan dolayı diş fırçası ya da en küçük boylardan bir adet boya fırçası ile anakart üzerinde ki tüm sıvıyı tinerle güzel temizleyebilirsiniz. Tiner elektronik devrelere zarar vermez sadece yumuşak plastik materyallerin üzerine sürmekten kaçınmanız yeterlidir. Herhangi bir kağıt bant da işinizi çözecektir.

xalq
30-04-2015, 14:08   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2015

tinerin işe yarayacagini sizden ögrendim şimdi , çok ilginç ve yararli bir bilgi , çok teşekkürler .