Ekran kartım gitti mi, kurtarılabilir mi?

julke
09-09-2016, 21:50   |  #1  
julke avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

Herkese merhaba. Geforce GTX 580 ekran kartım var. oyun oynarken ekranda noktacıklar şeklinde renk bozulmaları oldu ve ardından ekran karardı. Şimdi her açtığımda Hoş Geldiniz yazısı çıktıktan sonra yarım daireler şeklinde renk bozulmaları oluyor ve ekran kararıp öyle kalıyor. Driverı sildiğimde veya güvenli kipte başlatırsam bu olmuyor. Driverı silip güncelleyip sonrasında yeniden açtığımda "attempt to reset the display driver and recover from timeout failed" hatası aldım ilk seferinde. sonraki yeniden başlatmalarım yine aynı; yarım daireler şeklinde renk bozulmarı ve kararıp kalma. Şu anda eski 9800GT kartımı taktım ve sorun yok. Şimdi benim GTX580 tamamen gitti mi? yoksa kurtarılabilir mi? Kurtarabilmek çok iyi olur ve nasıl olabileceğini bilenler varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

confickerbelasi
10-09-2016, 02:08   |  #2  
confickerbelasi avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
925 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

servise vermen gerek tek çaresi yada:

Ekran kartı fırınlamaEkran kartı fırınlama
Fırınlama tekniği ile bozuk olan ekran kartını tekrar çalışır duruma getirmek. Bu işlem DİKKAT ister çünkü ekran kartını fırında çok uzun süre tutarsanız kondansatörler ısıdan dolayı patlayabilir. Bu teknik geçici bir işlemdir bu yüzden yeni bir ekran kartı almanız tavsiye edilir.

Ekran Kartı FırınlamaEkran Kartı Fırınlama
8800 GTS 320Mb Fırınlama

sınırlı sorumluluk içerir yani sorumluluk senin.

julke
04-10-2016, 12:33   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

Bugün ekran kartını biraz üfleyip püfleyip yeniden denedim. Girdiğimde bi sorun olmadan açıldı ben de sevindim bi 10- 15 dk pc de gezindim sorunsuz ama sonra yeniden bi gidip gelmeler oldu ben de hemen reset e bastım. Kapanırken "windows kapanıyor" yazısında yeniden ekran geldi ama ben tırstığım için pc yi bi kez daha o ekran kartıyla açmadım. Şimdi bu olay belki de toz kaçmıştır ihtimali uyandırdı bende belki de power supply dan ekran kartına gelen kablolarla ilgili bi sorun olabilir. Servis bunun parçasının olmadığını söyledi. Belki fırınlayabiliriz dedi ama şimdi bu olay ekran kartına toz kaçmış olma ihtimalini yükseltir mi yoksa ram i yanan ekran kartı için de böyle belli bi süre sorunzuz açılabilmesi normal birşey mi?