Ekran Kartımda Çok Garip Bir Sıkıntı Var

RKeskin
08-04-2020, 22:21   |  #1  
RKeskin avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2020

Merhabalar. Nvidia GTX 860M ekran kartı kullanmaktayım. Son birkaç haftadır garip sorun yaşamaktayım. Kendimce bu sorunu düzeltmeye ve kendisini tam olarak tespit etmeye çalıştım fakat nafile. Sorun şu şekilde dostlar;

Sorunla ilk olarak oyun oynarken karşılaştım. Oyun "Tom Clancy's Rainbow Six Siege" Ekran birden donuverdi fakat ses gelmeye devam ediyordu. Birkaç on saniye sonra oyun kendini kapattı. İlk kez karşılaştığım için pek aldırmadım tekrardan oyuna girdim. Birkaç dakika oynadıktan sonra yine aynı hata oluştu. Bilgisayarı kapatıp açtım yine aynı hata. Sonra belki ısınıyordur dedim, içini bir güzel temizledim, termal macunu da bir güzel sürdüm. Testini de gerçekleştirdim bilgisayarda herhangi bir ısınma problemi yok. Sonra yine oyunda sıkıntılar yaşayınca dedim ki belki sıkıntı bu oyundadır. Başka oyunlara girdim. Yine aynı sorunla karşılaştım. Ardından ekran kartının bozulduğuna inanmak istemediğimden driverları falan güncelledim. Yok yine düzelmeyince bilgisayarı formatladım ve windows 10 yükledim. Yine aynı hata arkadaş. Bu sefer ekran kartı üzerine odaklandım. İnternetten test programları indirdim. Test programlarıyla önce bi VRAM testi yaptım. Hiçbir sıkıntı yok. Sıra ekran kartının kendi testine gelince bazı test programları istisna olmak üzere birçoğu benim NVIDIA ekran kartını algılamadı. Testi gerçekleştiren programlar da herhangi bir hata algılamadı. Bir yandan da ekran kartının ısı değerlerine ve GPU Core kullanımına göz atıyorum, hiçbir sorun görünmüyor. GPU Core %100'e çıkabiliyor. GPU Memory de baya bir kullanılıyor test programlarında. Bir de şunu fark ettim, Nvidia denetim masasına tıkladığımda bazenleri o da ekran kartımın olmadığını söylüyor. Aygıt yöneticisinde görünen şey Nvidia denetim masasında yok. Bilgisayarı yeniden başlatınca Nvidia denetim masasına girebiliyorum, ayarları değiştirebiliyorum. Oyunlara da girebiliyorum ama sonra oyunlar çökmeye başlıyor ve Nvidia denetim masasına girmeye çalışınca yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Yani ekran kartım aslında var, ama yok gibi bir şey. Ben bir şey anlamadım bundan arkadaş. Anlayan varsa ne olur yardım etsin. Haftalarımı çaldı bu şey.

+Windows 10 ve Windows 8 iişletim sistemlerinde denedim ikisinde e aynı sorun.

+Driverları kendi sitelerinden özenle seçerek indirdim. Hatta eski versiyonlara da dönmeyi denedim. Sorun çözülmedi.

+İşlemci Intel İ7-4710MQ

+Ram 8GB DDR3

+Harddisk ne marka bilmiyorum ama 750GB

+Bilgisayarı bugüne dek 10000 saatten fazla kullandım. Belki ölüyordur artık.

excel_mustafa
08-04-2020, 22:40   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

yüksek sıcaklıkta uzun süre kullandıysan grafik çipinin lehimleri atmıştır. anakart tamiri yapan bir bilgisayarcıya götürüp grafik çipinin lehimleri yenilet.

Gökhan Buğur
28-08-2020, 14:26   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2020

harddiskten dolayıda olabilir