Ekran kartlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler

CHIP Online
13-10-2008, 04:29   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hızlı gelişen donanımlardan biri olan ekran kartları hakkında bilmeniz gereken temel bilgiler burada

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ekra ... erekenler_9108.html

Video oyun pazarındaki oyunların arasına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. 10-15 yıl önce geliştirilen oyunlarla günümüzde yayınlanan oyunlar karşılaştırıldığında oyun sektörünün akıl almaz bir şekilde ilerlediği ve oyunların artık gerçek dünyaya yakınlığının iyiden iyiye arttığı kolayca anlaşılabilir.

Ancak oyun sektörünün gelişmesi elbette sadece video oyunlarını ilgilendirmiyor. En yeni oyunların çalışabilmesi için, bu oyunları kaldırabilecek donanımda sistemlerin de kullanıcılarda bulunması gerekiyor. Anakarttan, ekran kartına, işlemciden belleğe kadar birçok donanım, oyunların sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için yeterli donanımı sunmak zorundadır.

Bugün pazara sürülen birçok oyun, artık oldukça yüksek sistem gereksinimleriyle dikkati çekiyor. Özellikle ekran kartları söz konusu olduğunda akan sular duruyor ve oyunlardan uzak kalmak istemeyen ve en son çıkan sistem canavarı oyunları sorunsuz bir şekilde oynamak isteyen hemen herkes, kesenin ağzını açıyor; en donanımlı ekran kartını satın almaya çalışıyor.

Elbette en yeni oyunları en iyi şekilde çalıştıran ekran kartlarının fiyatı da bazen dudak uçuklatabiliyor.

Ancak aynen oyunlar gibi, ekran kartlarının da uzun bir geçmişi var. Yıllar öncesinde bugün için son derece basit sayılabilecek oyunları çalıştırmaya gücü yeten ekran kartları nasıl oldu da günümüze kadar bu denli hızlı bir biçimde gelişebildi?


Tüm konu: Ekran kartlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yakın zamanda ekran kartı satın almayı planlıyor musunuz?

WeBStaR
15-10-2008, 17:14   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Ben Çok Yakında Alıcam Test Ettiğim Orta Halli Bi Kart Sapphire 8800GT Şu Anda 3DMax'de Çok İyi Performans Aldım Ve Tabikide Oyunlarda'da Şiddetle Tavsiye Ederim.İyi Çalışmalar.

Fattur
16-10-2008, 18:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

NVIDIA'nın GeForce GTX 280 serisi kartları ve AMD'nin Radeon HD 4870 serisi, bugün için ekran kartlarının arasında yüksek performans değerleriyle ön plana çıkıyor.
-----
yanlış
AMD'nin Radeon HD 485x2(tam hatırlayamıyorum) 1. nvidea yanına bile yaklaşamadı :D:D