Ekran yer paylaşımı nasıl kapatılır ?

cepoyunz.tk
30-09-2017, 10:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Ekran yer paylaşımı nasıl kapatılıradlı bugün değineceğimiz konumuzda ” Ekran yer paylaşımı tespit edildi ” hatasından yola çıkacağız. Bildiğiniz üzere Android son versiyonu olan Android 6.0 Marshmallow bazı cihazlara geldi ve bazılarına daha gelmeye devam ediyor. Android 6 sürümünde kullanıcıların uygulamalara verebileceği ve kontrol edebileceği izinler oldukça sevildi ve kullanıcılar sırf bunun için Android 6’yı beklemeye başladılar. Ekran yer paylaşımı özelliği Android 6 sürümü ile hayatımıza girdi bakalım Android 7 sürümünde de devam edecek mi ?

Android Marhsmallow geldi geldi ama bazı hataları da beraberinde getirdi. Son günlerde Samsung, Sony, General Mobile gibi cihaz sahipleri Ekran yer paylaşımı tespit edildi şeklinde hata aldıklarını ve Ekran yer paylaşımı nasıl kapatılır konusuna değinmemizi istediler. Bu tarz hataların basit çözüm yolu olduğunu sizde biliyorsunuz. Bu hatada yapmamız gereken tek şey diğer uygulamaların, o an ki uygulamanızın üzerinde yetki sahibi olmamasını sağlamamak. Ekran yer paylaşımı kapatma çözüm yollarını Samsung, LG, Sony gibi modellerde kullanabilirsiniz.

KESİN ÇÖZÜM:Clean master ve benzeri uygulamaları silerseniz sorun çözülür.

Ekran yer paylaşımı nasıl kapatılır ?

Bu çözüm yolu Sony, General Mobile gibi cihazlar içindir.
Ayarlar > Uygulamalarseçeneğini giriniz ve sağ üst kısımda yer alan anahtar şeklindeki ikona dokununuz. Ardından açılacak olan pencereden ” Diğer uygulamalar üzerinde görüntüleme “seçeneğine tıklayarak giriş yapınız. Bu kısımda bu hataya neden olan izinleri göreceksiniz. Her uygulamanın içine girerek Evet olan seçeneğiHAYIRolarak değiştirin.  Bu işlemi yerine getirdikten sonra telefonunuzu kapatıp tekrar açın. Telefonunuz açıldıktan sonra bu hata hangi uygulamada çıkıyorsa Ayarlar > Uygulamalar kısmından o uygulamayı bulup izinlerini kapatıp tekrar açın hata gelmeyecektir.

Samsung Ekran yer paylaşımı nasıl kapatılır ?

Ekran yer paylaşımı tespit edildi şeklinde bir hata ekrana geldiğinde hata kısmında yer alan ” AYARLARI AÇ ” seçeneğine dokunun. Açılan ekrandan tüm yeşil izinleri butonu sola çevirerek gri bir hale getiriniz. Ardından telefonunuzu kapatıp açınız.

Çözüm 2:Ayarlar > Uygulamalarkısmına giriniz. Ardından sağ üstte DAHA FAZLASI yazısına dokunun ve burada ki Sistem uygulamaları göster seçeneğinin altında ki ( bazı samsung modellerindeDiğer uygulamalar üzerinde görüntüleme yazar )  Samsung Galaxy S7 gibi modellerde ” Apps that can appear on top / üzerinde görülebilir uygulamalar “seçeneğine giriş yapın ve açılan menüden tüm yeşil olan izinleri sola çekerek gri renk haline getiriniz.

Ekstra çözüm : Ayarlar/ Genel/ Erişebilirlik/Motor Kognisyon kısmına girin ve buradaki açılan menüdenTouch assistantveDokunmatik Kontrol alanlarıseçeneklerini kapalı konuma getirin.

Ekstra çözüm 2: Eğer Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger’da sohbet balonları aktif ettiyseniz kapatmayı deneyin. Sohbet balonları kendisine öncelik tanıdığı için diğer uygulamalar için ekran yer paylaşımı hatasına neden olabilir.

KAYNAK: https://www.teknoli.com/ekran-ye ... -kapatilir-android/