Ekranda çizgi ?

ParaMedic
26-05-2012, 03:46   |  #1  
ParaMedic avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Arkadaslar bundan bir yıl kadar once birikimlerimle kendime bir HP Pavilion g6 dizustu bilgisayar aldım.
Cok memnun kaldım, 500 GB hard disk ve 4 GB bellek cok isimi gordu. Hic bir sorun yasamadım, arada bir kere format attım.
GTA IV kurdum, dizustu olmasına ragmen, ve oyun amaclı bir bilgisayar olmamasına ragmen, dizustu bilgisayarım oyunu gayet guzel oynattı, oyunu oynarken neredeyse hic kasmadı.
Sonra  bu hafta GTA IV Vehicle Mod Installer diye bir program kurdum, oyundaki arabaları modlamak icin. Sorun cıkarmadı en basta, gayet guzel calıstı. Fakat birkac kere oynadıktan sonra, bir anda GTA IV fatal error vererek kapandı. Tekrar actım, yine fatal error verdi, kapandı. Sistemi yeniden baslattım, sonuc aynı oldu. Ve bu arada bu islemler sırasında, ekranımda bir cizgi belirdi. Ekranımın ortalarında, yatay (yani sagdan sola), bir piksel kalınlıgında bir cizgi. Ekranımın genisliginde bir cizgi. Gosterdigi renk sık sık degisiyor, bazen mavi, bazen yesil vs. oluyor. Hatta tam olarak su anda sol tarafı yesil, sag tarafı pembe renkte. Ekran goruntusunu alabilsem alırdım ama ekran goruntusunde cıkmadı. Bu da beni bilgisayarımın GPU'sunda bir sorun oldugunu dusundurdu, ama yanlıs dusunuyor da olabilirim.
Bu cizginin kaybolmasını istiyorum. Belli bir zaman bilgisayarımı açmasam kaybolur mu ? Veya format atmak bir çözüm olur mu ? Bu çizginin kaybolmasını istiyorum, ne yapmalıyım ?

Son Düzenleme: ParaMedic ~ 26 Mayıs 2012 03:47
Banned
26-05-2012, 10:10   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Prt sec tuşuna basın sonrasında başlat menüsünden painti açıp yapıştır deyin ve resmi kaydedin. Resimdede çizgi var ise (olacağını zannetmiyorum) sorun ekran kartından olabilir. resimde çizgi yok ise sorun sizin ekranınızdadır bir servisle görüşüp tamirat olabiliyormu sorun. Ayrıca çizginin tam bittiği ekran çerçevelerine bastırın bu çizgiyi kaybederbilir, hatta çerçevenin tüm kenarlarına bastırarak denemeler yapın.

toplist25
26-05-2012, 12:41   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2012

Bu tür çizgiler genelde, ekrana direkt fiziksel temas (el veya başka bir cisim) ile bilmeden yapılan temaslar soncunuda meydana gelmektedir. Diz üstü PC lerin ekranları ile masa üstü PC ekranları bir olmadğı için, bizde de el alışkanlıkları ekrana hep dokunma yönünde olduğu için, bu tür zararlar verebiliyoruz. Ekran tamirini yaptırabilirseniz, düzelebilir. Kolay gelsin

ParaMedic
01-06-2012, 15:25   |  #4  
ParaMedic avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Önceden yazmış olduğum gibi Prt Sc yapınca çıkmıyor, donanımdan kaynaklanıyor. Elle bastırmayı denedim olmadı. Bunun dışında bilgisaayarımı kapatıp açınca, grafik işlemci özelliklerini değiştirince vs. hiç bir değişiklik olmuyor. Tamirci benim için son çare, tamirciye gitmeden başka yapabileceğim bir şey yok mudur ?

laptopekran
29-04-2016, 23:17   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

Arkadaşlar zamanında benimde başıma geldi bu sorun.

Bir çok yerde ekran kartı arızalıdır, ekran arızalıdır gibi yazılarla karşılaştım. Eyvah!! dedim içten içe..

Çok masraf çıkartırdı. Ayrıyetten bilgisayarcılara güvende olmuyor, bilirsiniz..

Araştırdım deli gibi, işe yarayan tek çözüm bu oldu başta.

"Sol elinizle 4 parmakla arkadan tutun, sağ elinizin baş parmağı ile önden baskı yapın tüm ekranın her yerini tek tek şeklinde."

Yaptım kapağı kapattım 2 dakika sonra açtım işe yaradı bir kaç gün. Sonra tekrar bu sorun oluştu.

Bende düşündüm bilgisayarın içini açayım falan. Vidaları çözdüm ama ayıramadım ekran yüzünden falan. Sonra şans eseri laptop yere düştü ve ekrandaki kapak yandan biraz çıktı. Bastırdım girdi tabi plastiği çıktı.

Sonra aklıma geldi orayı çıkartmak. Çıkarttım plastiğini ekrandan. Çizgiler vardı. Kapattım bilgisayarı kapattım kapağını laptopun. Bilgisayar kapalı şuan, 5 dakika kapalı kaldı. O sürede aynı şekilde baskı uyguladım. Açtım bilgisayarı sorun çözülmüştü :)

Bir kaç gün ekranın plastiğini takmadan kullandım sonra takdım Allah'a şükür şuan bir sorunu yok :)

NOT: Parmakla baskı yaparken çok fazla bastırmayın. Bastırırken morumsu falan değişik renkler çıkar korkmayın ama çokta abartmayın. Yoksa mazallah ekran çatlar bu vebalin altında kalmak istemem.

Ne mutlu yararlı olabildiysem!

Mura7Han10
11-03-2017, 16:52   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

kardes her yerde aradım sondedini yaptım ALLAH SENDEN RAZI OLSUN BASTIRDIM TAM BİTTİ YERİ DÜZELDİ SAĞOL  khramn

Son Düzenleme: Mura7Han10 ~ 11 Mart 2017 16:53