Elbise deneme eziyeti sona eriyor!

CHIP Online
18-12-2008, 17:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Mağazada hoşunuza giden kıyafetleri denemek eziyet olmaktan çıkıyor. İşte yeni sistem...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Elbi ... na-eriyor_9950.html

Resimlerle: Hayatı kolaylaştıran icatlar

IBM firmasının geliştirdiği "Dijital yardımcı" sistemi sayesinde, mağazalarda alışveriş yapmak dijital ortamda daha keyifli hale gelecek.

Mağazalarda yaşanan sıkıntıların çözümü için geliştirilen sistem sayesinde, mağazalarda kıyafet denemek için kabinlere giren müşteriler, kiokslar yardımıyla istedikleri ürünün renk, beden ve kumaş özelliklerini öğrenebilecek, bulamadığı ürünü internetten sipariş verebilecek.

Sistemin yaygınlaşmasıyla mağazalar, deneme kabinlerinin içinde yer alacak, sesle etkinleşen dokunmatik ekranlı kiosklar da dahil olmak üzere, dijital alışveriş yardımcılarıyla donatılacak.

Dijital yardımcı ile alışveriş yapılırken müşterilerin, deneme kabinine çok defa girip çıkmasına, doğru rengi veya bedeni bulmak için rafları karıştırmasına, satın aldığı giysiye uygun aksesuar aramasına gerek kalmayacak.

Mağazadaki satış sorumluları, denemek için aldığı giysiyle ilgili değişiklik isteğini, kabindeki kiosk aracılığıyla bildiren müşterinin seçtiği ürünü kendisine götürebilecek. Müşteri, denediği ürünle uyumlu giyim ve aksesuarları da kiosktan öğrenebilecek. İstediği ürünleri mağazada bulamazsa, dijital alışveriş yardımcısını kullanarak internetten satın alabilecek ve hepsinin evine gönderilmesini sağlayabilecek. Dijital alışveriş yardımcısı, müşterinin aradığı ürünlerin civardaki hangi mağazalarda bulunduğunu söyleyip, onun adına ayırtılmasını sağlayabilecek.

Tüm konu: Elbise deneme eziyeti sona eriyor!

Resimlerle: Hayatı kolaylaştıran icatlar


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu sistem işler mi?