Elektrikle çalışan hız canavarı

CHIP Online
29-04-2008, 00:46   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Lotus Super 7 tasarımı ve görkemli bir elektrik gücünün birleşimi: ThoRR elektrikli otomobil.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Elek ... -canavari_6622.html

Resimlerle: ThoRR elektrikli otomobil

Tüm dünya büyük bir heyecanla hibrit, yani elektrik ve yakıtı birlikte kullanan otomobillerde yaşanan gelişmeleri takip ederken, sadece elektrikle çalışan otomobiller çoğu zaman gölgede kalıyor. Uzun zamandır üzerinde çalışılsa da, elektrikli otomobillerin benzinli / dizel motorlara alternatif olmayı bir türlü başaramadıkları bir gerçek. Bunun en büyük nedenleri ise, kuşkusuz pil süresi ve yeterli hızlara ulaşılamaması. Ama bu durum yavaş yavaş geride kalmaya başladı bile... Merkezi Hollanda'da bulunan Evisol isimli şirket, geliştirdiği yeni elektrikli otomobil ile her şeyi tersine çevirebilecek gibi görünüyor.

ThoRR adı verilen elektrikli otomobil, teknolojisinden önce kusursuz tasarımı ile dikkat çekiyor. Eğer her biri hız canavarı olan Lotus markalı otomobilleri biliyorsanız, ThoRR size hiç de yabancı gelmeyecektir. Birkaç küçük ayrıntı görmezden gelinirse, ThoRR'un tipik bir Lotus Super 7 klonu olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Evisol'un Lotus Super 7 tasarımını kullanması sadece göze hoş gelen bir otomobil tasarlamak değil. Lotus Super 7, ağır olmaması nedeniyle yüksek hızlara rahatlıkla çıkabilen bir otomobil. Evisol da bu durumu fark etmiş ve aynı hafiflikte bir modek üretmek için çalışmış. ThoRR'un ağırlığı yaklaşık 755 kg. Ama şunu söylemekte de yarar var: Bu ağırlık standart bir Lotus Super 7'den biraz fazla.


Tüm konu: Elektrikle çalışan hız canavarı

Resimlerle: ThoRR elektrikli otomobil


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Elektrikle çalışan otomobillerle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Alibaba
29-04-2008, 09:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

o günlerin yavaş temposuyla olsa da, hayvan gücünden buharlı güce, buharlı makinalardan petrollü makinalara geçerken de benzeri sorunlar yaşanmıştı. elektriği yoğun şekilde doğrudan depolamak masraflı ve zor bir iş. ama başka enerji kaynaklarından gerçek zamanlı elektrik üretimi bu sorunu çözecek ve gelecekte petrol tabanlı araçlar çevreyi kirlettikleri ve gürültü yaptıkları için yasaklanacak. gelecekteki rekabette hidrojen(+helyum vb) santralli, atom santralli ve magnetik santralli araçlar olacak. şu an bile bu teknolojiler kullanılabilir duruma getirilebilir ama yaygınlaşma ticari ve sosyal bir süreç ve ha deyince olmaz. ampül gibi basit bir araç bile bulunalı 100 yılı geçmesine rağmen daha ampülün yapısını bilmeden kullanan, (+kullanamayan) milyonlarca insan var ve ışıklandırma sistemi bile bu arada birkaç jenerasyon geçirdi.

eolos
29-04-2008, 16:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bence süper bişe petrolum bittiği ve havanın kirlendiği düşünülürse !!!