Elektrikli - Hibrid Araçlar ve Şarj İstasyonları

nezihdarcin
15-10-2010, 22:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Merhaba arkadaşlar, 

ElektrikPort.Com 'da yer alan "Elektrikli Arabalar - Hibrid Otomobiller - Şarj İstasyonları - Devlet Teşvikleri - Tübitak Destekleri - Hibeler" Hakkındaki son 4 aya ait tüm haber arşivini bu hafta paylaşacağım. Yaklaşık 60 sayfa. Böylece araştırma yapan meraklı arkadaşlara ve girişimci kişilere derli toplu doğru bilgileri arşivlemiş olacağız. Akabinde hepimiz burda paylaşmaya devam ederiz. Biliyorsunuz internette bilgi kirliliği çok var, düzenli bilgiye ulaşmak gittikçe zorlaşıyor. Belki bir çözüm olur.

nezihdarcin
30-10-2010, 19:59   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Arşiv yayınlanmıştır arkadaşlar.


***
Türkiye ve Dünya'da elektrikli arabalar ve şarj istasyonları başdöndürücü bir hızla gelişiyor. Bizlerde ElektrikPort.Com olarak Mayıs 2010- Ekim 2010 tarihleri arasında yayınladığımız 46 haberlik arşivimizi takipçilerimizle paylaşıyoruz.
ELEKTRİKLİ ARABA HABERLERİ: (Ekim 2010 - Mayıs 2010) 

=> Tek Şarj ile Münich'ten Berlin'e 600 km yol:
Günlük kullanılabilecek bir elektrikli otomobil ile 600 km'lik yol tek şarjla alındı. Almanya'nın Münich kenti ile Berlin arasında yapılan yolculuk bu alanda bir dünya rekoru. http://elektrikport.com/_haber-o ... dunya-rekoru/1615.7

=> Türkiyenin İlk Elektrikli Minibüsü İTÜ'den: 
Vitesi yok, şanzıman yok ve 19 TL ile 120 Km gidebiliyor. Tüm bunlar İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen Türkiye'nin ilk elektrikli minibüsüne ait. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... ibusu-ituden/1608.7

=> Yeni açılışı yapılan Türkiye'nin ilk şarj istasyonu: 
Elektrikli araçlar gelmeden şarj istasyonları kurulmaya başlandı. İstanbul Saraçhane'ye kurulan iki şarj istasyonu ile altyapı hazırlanmasında ilk adım atıldı. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... -sarachanede/1604.7

=> Dış Gövdesi Batarya olan Elektrikli Araba: 
Nanoteknolojik yöntemlerle geliştirilen özel bir alaşım, hem otomobil gövdesinin üretiminde kullanılabiliyor, hem de şarj edilebilir pil görevi görüyor. Yeni teknoloji ile diğer şarjlı elektronik cihazlarda da devrim niteliğinde gelişmeler olabilir. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... pili-olacak-/1585.7


=> Evde Şarj edin 160 Km gidin: 
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Gelecek yıldan itibaren elektrik motorlu Fluence’in seri üretimini yapacağız. Evdeki prizle 8 saatte şarj olan araç 160 kilometre gidebilecek” dedi. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... re-yol-alin-/1579.7

=> İç Erenköy Carrufure Şarj istasyonu: 
BYD ve Fisker markalarının distribütörlüğünü yürüten BD Otomotiv, Türkiye’nin elektrikli otomobillere yönelik ilk şarj istasyonunu, İçerenköy Carrefour otoparkına kurdu. Yakın zamanda açılışını yapmaya hazırlanıyor. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... j-istasyonu-/1577.7

=> Güneş Enerjili Makam Arababası: 
ADIYAMAN Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı tarafından tasarlanarak üretilen Türkiye'nin ilk resmi güneş enerjili prototip makam ve hasta servis aracının tanıtımı yapıldı. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... -makam-araci/1576.7
 
=> Peugeoat'dan 3 TL'ye 100 km Giden Elektrikli Araba: 
Peugeot %100 elektrikle çalışan arabası iOn'u satışa sunuyor. 100 km'de 3 TL kullanım maliyeti ile rakipsiz olan yeni araç elektrikli otomobillerin geleceğine ışık tutuyor. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... yol-gidiyor-/1572.7

=> Elektrikli Otomobil Şarj Hazırlıkları: 
"Elektrikli otomobil Türkiye için bir fırsat. Bu fırsatı değerlendireceğiz" diyen Ergün, bunun için sektöre bazı teşvikler verilmesi gerektiğini, EKK'dan çıkacak Strateji Belgesi'nde de o tür teşviklerin yer alacağını anlattı. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... klar-suruyor/1561.7

=> Elektrikli Bisiklet: 
Almanya’nın Friedrichshafen kentinde yapılan “Eurobike” Fuarı'nda da ele alınan elektro bisikletlerin Çin'deki piyasası git gide artıyor. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... t-kullaniyor/1551.7

=> Fiat'ın Yeni Konsept Aracı: 
Fiat’ın Latin Amerika otomotiv mühendislik ve tasarım bölümü tarafından geliştirilen FCC III (Fiat Concept Car) isimli konsept aracı, Ekim ayında düzenlenecek olan 2010 Sao Paulo Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... -tanitilacak/1534.7

=> EKO Karavan: 
Kendi enerjisini üreten Ekokaravan Türkiye yollarına çıkıyor. Enerjisini güneş, rüzgar ve hidrojenden hibrit bir şekilde elde eden karavan mutfak gereçleri, klima, televizyon gibi cihazlar için gereken elektrik enerjisini kendisi üretiyor. 
http://www.elektrikport.com/_hab ... yi-dolasacak/1528.7

=> 80 Günde Elektrikli Devr-i Alem: 
Elektrikli araçların katıldığı dünyanın en uzun yarışması olan Zero Race'de Güney Kore, Almanya, Avustralya ve İsviçre'den katılan takımlar dünyanın çevresini 80 günde dolaşmak için mücadele veriyorlar. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... -devri-alem-/1529.7

=> Fransız Elektrikli Araba Firmasını Satın Alan Çılgın Türkler:Türk girişimciler, elektrikli araç üretimi hedeflerini gerçekleştirmek üzere Fransız elektrikli araç şirketi Tilter'i satın aldı. 
http://www.elektrikport.com/_hab ... rmasini-aldi/1448.7

=> Manisa'ya Batarya Fabrikası Kuruluyor: 
Elektrikli otomobil üretmek amacıyla Fransız Tilter'i satın alan Türk girişimciler, bu araçların pillerininde Manisa'da üretileceğini duyurdular. Türkiye'de üretilecek otomobilin 8 bin Euro'dan satılması ve 2011 sonunda piyasaya çıkarılması planlanıyor. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... a-uretilecek/1519.7 

=> Solar Yol Panelleri: 
Güneş enerjisinin kullanım alanları sınır tanımıyor. Aracınızla üzerinden geçtiğiniz asfalt yerine bir güneş paneli bulunsa nasıl olurdu ? Solar Roadways adlı şirketin projesi ile yollar enerji otobanlarına dönüşecek.
http://elektrikport.com/_haber-o ... -olabilir-mi/1494.7

=> Elazığdan Elektrikli Araba: 
Yerli girişimle üretilen elektrikli otomobil prototipi, yapılan deneme sürüşünde saatte 95 kilometrelik hıza ulaştı.
http://elektrikport.com/_haber-o ... omobil-cikti/1487.7 

=> Öss 1.sinden Ödüllü Temiz Enerji Projesi: 
2002 ÖSS Birincisi Erkan Aktakka, iki arkadaşıyla çevredeki düşük frekanslı titreşimlerden elektrik üretebilen bir teknoloji geliştirdi. Buluşuyla DTE Temiz Enerji Ödülü'nü kazanan Aktakka, "Projeyle kablosuz sensörlerin elektrik ihtiyacını pil ve priz kullanmadani sadece ortamdaki titreşimlerden sağlayan bir platform oluşturduk." dedi. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... enerji-odulu/1491.7

=> Tofaş Elektrikil Double için Motoru Arçelik ile Üretecek: 
Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrik akımına Tofaş da kapıldı. 2000 yılından bu yana 1 milyon adet üreterek büyük başarı elde ettiği hafif ticari araç modeli Doblo’yu İtalyan Fiat’ın da isteğiyle fişe takan Tofaş, elektrik motorunu ise Arçelik’le birlikte geliştirme kararı aldı. 
http://www.elektrikport.com/_hab ... ile-uretecek/1466.7

=> Ali Ağaoğlu'nun Elektrikli Arabası: 
Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, spor araba tercihini elektrikli otomobil "Tesla Roadster" olarak yaptı
http://elektrikport.com/_haber-o ... l-agaoglunun/1455.7 

=> Eko Taksiler Yollarda: 
Güneş enerjisi ile çalışan bisikletler "eko taksi" ismiyle Antalya sokaklarında yolcu taşıyor. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... li-eko-taksi/1445.7

=> Uçan Araba için 100 Spariş Geldi: 
30 saniye gibi kısa bir sürede uçan bir otomobil haline gelebilen dünyanın ilk uçan otomobiline şimdiden 100 sipariş geldi. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... vuru-yapildi/1426.7

=> Formula G - Hidromobil 2010 Başlıyor: 
Tübitak tarafından organize edilen yarışlardan Formula G 6.kez, Hidromobil ise 4.kez düzenleniyor. Bu yılda yarışlara 5 - 11 Temmuz 2010'da İzmir ev sahipliği yapıyor. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... 010-basliyor/1409.7 

=> Hibrid Sistem Türkiyede Uygulanabilecek: 
Yiğit Akü ile Forum Mühendisliğin geliştirdiği ve uygulandığı otomobilde yüzde 25-30 yakıt tasarrufu sağlayan sistemin tanıtımı yapıldı. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... urulebilecek/1411.7

=> Elektrikli arabalar için Tek Tip Şarj Kablosu: 
Elektrikli araçların yaygın kullanımda olması okadar da uzak görünmüyor. Hatta bu konu ile ilgili detaylar kararlaştırılmaya başlandı. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği araçlarda tek tip şarj cihazı kullanımı için karar aldı. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... sarj-kablosu/1397.7

=> Elektrikli Otobüs Hundai: 
Hyundai Motor, Güney Kore'nin milli imkânlarla geliştirilen ilk elektrikli otobüsünün deneme sürüşlerine başladı. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... sune-basladi/1394.7

=> Tofaş Elektrikli Araba Sektörüne Girişiyor: 
Tofaş, Bursa'da geliştirdiği elektrikli otomobilin hazırlıklarını tamamladığını basına duyurdu. 110 kilometre hız, 150 kilometre menzil sınırı konulan araç 3-5 yıl sonra satışa sunulacak. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... e-varim-dedi/1382.7

=> Elektrikli Otomobil Dönemi: 
Çin, elektrikli otomobil konusunda da iddiasını arttırıyor. Önümüzdeki beş yıl içerisinde ülkede elektrikle çalışan bir buçuk milyon elektro-mobilin kullanılacağı tahmin ediliyor. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... mobil-donemi/1376.7
 
=> Elektrikli Araba için Farklı Motor Sistemi: 
Fransız dev lastik firması Michelin, Dünya'da devrim yaratacak bir buluşa imza attı. Elektrik motoru ve süspansiyonu lastiğe monte ederek geleceğin yeni nesil otomobillerine doğru büyük bir adım attı. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... risine-girdi/1349.7

=> Uçan araba Türkiyede üretilecek: 
Bilim kurgu filmlerinden tanıdık olduğumuz uçan arabalar gerçek mi oluyor ? Üstelik Türkiye'de ! 
http://elektrikport.com/_haber-o ... e-uretilecek/1347.7

=> Tek şarj ile 1000 km Dünya Rekoru: 
Japonya Elektrikli Araç Kulübü modifiye ettikleri Daihatsu Mira ile yepyeni bir dünya rekoruna imza attılar. Bir defa şarj edilen araç ile 1000 km yol alarak Guinesse Rekorlar Kitabı na girmeyi başardılar. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... dunya-rekoru/1341.7

=> Elektrikli Arabalardan Önce Şarj İstasyonu Gelecek: 
365 Eneryg Group CEO’su Ahmet Yapışlar, “2012 yılına kadar 40 bin 450 adet istasyon kurmuş olacağız” dedi. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... ri-kurulacak/1332.7

=> Hibrid Fotovoltatik Kollektör: 
Solimpeks A.Ş. tarafından, Türkiye'de ilk kez üretilen PV-T Hibrit Kolektör Antalya Kumluca'daki bir çiftlik evinde hayata geçirildi. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... ta-gecirildi/1298.7

=> General Motors 2030 Konsept:Amerikan otomotiv devi General Motors (GM), yoğun şehirleşmenin beraberinde getirdiği trafik sorununu hafifletmek için elektrikle çalışan EN-V modelini geliştirdi. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... -dostu-cozum/1302.7 

=> Shell Eco Marathon Türk Ekipleri: 
Shell firması tarafından her sene Avrupa genelinde organize edilen " Shell Eco Marathon " bu sene 26.kez gerçekleştirilcek. Final yarışları 6 – 7 Mayıs tarihlerinde Almanya EuroSpeedWay pistinde yapılacak. Ülkemizden de 10 adet araj projesi katılıyor. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... 0-turk-ekip-/1268.7

=> Devletten Elektrikli Araba Adımı: 
"Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi'ni 1-1,5 ay içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz" diyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün şöyle devam etti: "Elektrikli araçların satışını ve tüketimini artıracak mekanizamaları geliştireceğiz". 
http://elektrikport.com/_haber-oku/otomotivde-dev-adim/1210.7

=> Stredeji Belgesi - Elektrikli Araba: 
Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi'nin hazırlıkları sürerken, 2011 yılında elektrikli otomobiller yollara çıkacak. 
http://elektrikport.com/_haber-o ... biller-yolda/1208.7

=> Bitmeyen Piller: 
Artık pilleri doldurmanın yeni bir yolu daha var. Üstelik güneşe ya da rüzgara da ihtiyacınız yok. 
http://elektrikport.com/_haber-oku/piller-hic-bitmeyecek/1170.7

=> Benzin'nin Dezavantajı: 
Türkiye, dünyanın en pahalı akaryakıtını tüketirken; sürücüler de mecburen tasarrufa yöneliyor. Peki, bir yerden bir yere giderken 100 TL'lik akaryakıtın ne kadarı nereye harcanıyor? 
http://elektrikport.com/_haber-o ... reye-gidiyor/1165.7

Arşiv Haberlerimizi beğendiyseniz ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz,
http://facebook.com/elektrikport  adresini ziyaret ve takip edebilirsiniz
http://friendfeed.com/elektrikport sayfasından RSS takip yapabilirisniz.
ElektrikPort.Com

Son Düzenleme: nezihdarcin ~ 30 Ekim 2010 20:08
nezihdarcin
04-11-2010, 19:29   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Arge destekleri, hibeler ve Tübitak teşvikleriyle ilgili haber arşivini haftaya paylaşacağım.

szanoz
05-02-2016, 21:26   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
48 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

ıyı bır paylasım olmus bılgı kırlılıgınden hepımız muzdarıbız