Elektronik Sigara

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
mesut78
29-09-2016, 14:04   |  #1  
mesut78 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

Elektronik Sigara

Normalde sigara içenlerin oranı pek te azımsanacak kadar değil. Yani etrafımızdaki insanlara da baktığımızda ortalama 2 kişiden birisi sigara içmektedir. Ve sigara içenlerin %50 si sigaradan bir takım hastalıklara yakalanmaktadırlar. Bu da doğru rakamlarla hesaplanırsa aslında sigara çağımızın en büyük sağlık sorunu demek yalan olmaz.
Peki, elektronik sigara neden önem kazanıyor. En basit cevabı sigaranın en büyük silahı olan elektronik sigara dersek te yanlış olmaz. Eğer sağlığınızı düşünüyorsanız size şiddetle tavsiye ederiz elektronik sigarayı. Elektronik sigaranın tanımını aslında birçok yerde bulabilirsiniz. Biz ise çok basit bir cevap verelim her ne kadar kötü bir izlenim gibi gelse de çocuklarda ki yalancı meme gibi düşünebilirsiniz. Çünkü kısmen öyle bir durum söz konusudur.
Elektronik sigara genel olarak 3 aşamadan oluşan ve içerisine konan kimyasal maddeyi yani elektronik esigara likiti buharlaştıran ve size sigara tadı veren bir cihazdır. Aslında görüntü ve çalışma olarak da sigaraya çok benzemektedir. Yani siz sanki sigara içiyormuşsunuz gibi davranan tek üründür. Elektronik sigaranın en büyük farkı ise normal sigara kadar zararlı olmaması ve bize göre elektronik sigara normal sigara kadar bağımlılık yapmaması.
Her ne kadar ülkemizde e-sigara sağlığa zararlı dense de, aslında gelişmiş ülkelerde serbest ve yakın zamanda yani ileri yıllarda belki biraz daha kaliteli sağlıklı elektronik sigaralar reçete ile yazılacaktır. İddia İngiltere’deki doktorlara aittir. Çünkü elektronik sigara bu durumda size yani sigara bağımlılığını azaltmanıza yardımcı en kaliteli üründür.
Elektronik sigara bağımlılık yapar mı?
Evet, bazı insanlar bu durumu da göz önünün de bulunduruyorlar. Evet, haklılarda, burada en önemli olay hiç kimse elektronik sigara müptelası olmaz, yani sigara içmeyen bir insan elektronik sigara ile başlamaz. Ancak sigara içen insanlar elektronik sigaraya başlarlar. Ve bilimsel olarak da ispatlaması mümkün olan elektronik sigara kesinlikle bağımlılık yapmaz. Elektronik sigara sizi asla sigaraya yönlendirmez.
Toplayacak olursak sigaranın zararlarına karşın elektronik sigara sütten çıkmış ak kaşıktır. Ve size sigara kadar zarar vermez. Buna ek olarak elektronik sigara size daha sağlıklı bir çevre ortam sunar. Her yerde içmenize olanak tanır.