açıkçası çok yoruldum 5 saattir uraşıom bunla
halı kaplıyamayacagım sadece elimdekilerle eler yaparım die düşündüm zaten yenisini alacagız biliosn da abicim niye kaaptıyoruz portu hava deligini benim bildigim dance türü müzik dinlenirken ama neden kapatı
Hava dolaşımı hoparlörün resonance frekansını doğrudan etkiler. Eğer hoparlörün free-air resonance frekansı 40Hz ve altında değilse ses bass sesler uğultu şeklinde duyulacaktır. resonance frekansı bu değerlerde olan hoparlörler ise pahalı hoparlörlerdir. Eğer bu delikleri kapatman zor ise en azından kapatacak kadar büyüklükteki kontraplağı deliğe vidalayabilirsin. Çok zor bir işlem değil. Tüm emeklerine değecektir. Eğer iyi bir ses elde etmek istiyorsan bu söylediklerim gereklidir. Yoksa sen bilirsin.
Eğer straforları halı ile kaplamak zor geliyorsa en azından kabinin içerisini dolduracak kadar çul-çaput parçalarını kabinin içerisine koyabilirsin. Denemen için şöyle bir öneride bulunayım.
Kabinin tüm deliklerini kapattıktan sonra eski bir kazağını kabinin içerisine koy. Kabinin arka kapağını kapat ve sesi dinle. Göreceksin ses daha kalite çıkacaktır. Daha sonra kazağını çıkartıp istersen dediğim şekillerde izole edebilirsin.
Bu söylediklerim mantıksız gelse de önemli ölçümlerle test edilerek yapılmış ve çok gerekli şeylerdir.
Benim kabinlerin içerisi 4 katmanlı izolasyon ile izole edilmiş olup ciddi paralar harcanmıştır.
1. KATMAN SIKIŞTIRILMIŞ PAMUK PARÇALARI . Oto döşemelerinde kullanılan 1 cm kalınlığındaki döşeme malzemesidir.
2. KATMAN 3mm KALINLIĞINDA VınyLEX : Yer döşemeleri vb için kullanılan kalın muşamba türü malzeme.
3 KATMAN 3cm KALINLIĞINDA İZOCAM . Bunu zaten herkes biliyor. Cam yününden yapılmış izolasyon malzemesi.
4. KATMAN 1mm KALINLIĞINDA KADİFE BEZ: İzocam yününün ses basıncı ve titreşimlerden dağılmaması için gerekli bir malzeme.
Senin bu kadar uçuk kaçık izolasyonla uğraşmana bile gerek yok. Çünki bu çok profesyonel ve en küçük bir resonance frekans kaçağının olmaması için benim ölçerek yapmış olduğum gereksinimlerdir.