emule ve kazaa kullanamıyorum..acil yardım lütfen

limittin
03-07-2006, 13:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

selam arkadaşlar. ben airties rt-101 adsl modem kullanıyorum. areslite kullanabildiğim halde emule ve kazaa kullanamıyorum.. portlardan falan olabilir dediler açmaya çalıştım ama yapamadım sanırım...yardımcı olursanız cok sevinirim

tolga2207
03-07-2006, 20:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Modemden modeme değişir tabi ama Virtual Server adlı bir sekme olacak. Burada emule için ip adresini de belirterek 4662 UDP, 4662 TCP ve 4661 TCP açman yeterli.

lazrailefsanesi
03-07-2006, 20:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Alıntıdır.Burda nasıl high id alacagın adım adım anlatılıyor.Yani bu islemleri takip edersen hem high id ile daha hızlı indirme yaparsın hemde portları nasıl nerden acagını ögrenmis olursun.Biraz uzun ama idare edecen.

1-Öncelikle yepyeni bir SP2 kurunuz.
Sistem elemanlarınızı tam olarak tanıtınız( bu süre boyunca hiç internete bağlanmayınız!).

2-Zone alarm kurunuz(ben 5.5 sürümünü kullanıyorum, bedava olarak internetten indirebilirsiniz).
Zone alarmdaki firewall>main kısmında Internet Zone Security kısmı "High", Trusted Zone Security "Med" olsun. Aynı, sayfadaki advanced kısmına tıklayınız ve Allow ile başlayan kısımlara işaret koyunuz(Disable Windows Firewall'ında işaretli olduğundan emin olunuz).

3-Ardından modeminizde bir TCP birde UDP portu açınız(ör: TCP=14442, UDP=14452 gibi). Ve bu portlar için bir yerel IP tanımlayınız(ör:10.0.0.8 gibi).
Bu işlemlerin sizin modeminizde nasıl yapılacağına dair bilgilere şu adresten ulaşabilirsiniz" http://forum.donanimhaber.com/m_1012655/tm.htm "

4-Ağ Bağlantılarıma sağ tıklayıp, özellikleri seçiniz. Yerel ağ bağlantınıza sağ tıklayıp, özellikleri seçiniz. İnternet iletişim kurallarına tıklayıp, özelliklere giriniz.
Aşağıdaki IP adresini kullana tıklayınız. IP adresine modeme girdiğiniz IP adresinizi yazınız(mesela: 10.0.0.8 gibi). Alt ağ maskesi kısmına 255.255.255.0 giriniz. Varsayılan ağ geçidine modeminize ulaşım adresini giriniz(benim modemim için 10.0.0.2, Ethernet ile bağlıyım). Aşağıdaki DNS sunucu adresini kullan kısmına tıklayınız. Yeğlenen DNS sunucusu kısmına yine modeminize ulaştığınız adresi giriniz(benim modemde 10.0.0.2 ).
Tamama tıklayınız. Tekrar çıkan sayfada tamama tıklayınız(not: internette bir iki sayfaya girmeye çalışınız, Zone Alarm’ın çıkan sorularına işaret koyduktan sonra Allow'a tıklayınız. Bu işlemi sadece ilk gün yapınız. Diğer günlerde temkinli davranınız! Belki virüs, solucan vs.. internete bağlanmak istiyor olabilir! Zararsız olduğuna kanaat getirince işaret koyup Allow'a tıklarsınız.).

5-SP2'deki bağlantı sınırını değiştirmek için şu programı indiriniz: Better SP2 http://www.****.com/download/45817/...ici.rar.html ). Çalıştırınca karşınıza çıkan ekrana "2000" sayısını girip, Apply dedikten sonra bilgisayarınızı baştan başlatınız.(site kapanmıştır)

6-CfosSpeed programı eğer sizin modeminizle uyumlu ise kurunuz. Herhangi bir ayar gerektirmemektedir. Sadece hızlı kalibrasyon olmasını istiyorsanız. Yarım saat tüm band genişliğinizi kullanarak gönderme, sonraki yarım saatte de indirme yapınız(toplam bir saat falan fena değil, isterseniz 1 saat gönderme 1 saat indirmede yapabilirsiniz daha iyi olur, yani toplam iki saat). CfosSpeed P2P programlarında vazgeçilmez olduğu gibi,
internette sayfaları açma konusunda da vazgeçilmezdir. CfosSpeed ile internet sayfalarını 3 kata kadar daha hızlı açabilirsiniz, yani Windows’dan çok daha iyi bir veri alış veriş sistemine sahiptir. Haliyle band genişliğinizi çok verimli kullanmanızı sağlar).

7-Konuyla alakası var mı emin değilim ama java kurmanızı öneririm(bende jre-1_5_0_06-windows-i586-p sürümü kurulu). Kurduktan sonra bilgisayarınızı baştan açınız.

8-Şimdiye kadar genel olarak emule öncesi hazırlığımızı yaptık(gözümden kaçan bir şey varsa lütfen uyarın düzelteyim).
Şimdi piyasada kendisini kanıtlamış herhangi bir emule indiriniz. Ben şahsen özellikleri az diye resmi emule kullanmak istemiyorum. Güvenlik, webcache, ülke bayrakları ve band genişliği ayarlama gibi bazı özelliklere ihtiyaç duyduğumdan leecher yani hileli olmayan modlardan birini kullanmayı tercih ediyorum. Şimdiye kadar hoşuma giden bir iki modu yazayım:
Resurrection 1.3(0.46c tüm zamanların en iyi modu olma ihtimali var),
Phoenix 1.16b(045.b çok iyi bir indirme yeteneği var),
MorphXT 7.7(0.46c denenmesi gereken iyi bir mod),
Turk Sipa v.5(0.46a, Fincanın sıpası ama Fincan gibi banlanmıyor :) ),
MaxMod v2.0(0.46c buna da bakmakta fayda var),
Emule WebCache(0.46c bu modda aradığım herşey yok, indirme değerleri bayağı iyi, zaten resmi emuleye sadece webcache eklenmiş hali diyebiliriz),
Pawcio 5.15f(0.44b eski ve aradığım tüm özelliklere sahip değil, ancak çok düzenli çalışan bir mod).
Bu modlardan birini elde ettikten sonra karşınıza çıkan ekranda ileri ileri yapıp(Zone alarm'ın çıkan uyarılarına hemen işaret koyup, Allow'a tıklamalısınız), hiç bir şeye dokunmadan bitiriniz.

9-Emulenin Options kısmına giriniz. General sayfasındaki Language(dil) kısmını (Turkish)Türkçe'ye getiriniz ve çıkan soruya OK diyiniz. Türkçe desteği yüklendikten sonra apply(yada ok) deyiniz. Şimdi her şey Türkçe olmuş olmalı.

10-Tercihler(bazı modlarda seçenekler diye geçiyor) kısmındaki Bağlantı sayfasını açınız. Modeminizde açtığınız TCP ve UDP değerlerini buraya da yazınız(Ör:TCP:14442, UDP:14452 gibi). Aynı sayfada bağlantı hızınıza göre indirme ve gönderme sınırlarınızı giriniz(mesela:256/64 için göndermeyi 8, indirmeyi 32 yapabilirsiniz). Aynı sayfada bağlantı hızınıza bağlı olarak kesin ve azami sınır değerlerinizi giriniz(mesela: 256/64 için kesin sınırı 300, azami bağlantıyı 100 girebilirsiniz). Yine aynı sayfadaki başlangıçta otomatik bağlan kısmına işaret koyunuz. Ardından uygulaya basınız.

11-Tercihler(seçenekler) kısmındaki Sunucu sayfasına geliniz. Ölü sunucuyu kaldır kısmındaki 1 rakamını 10 sayısına çıkarınız. Bir sunucuya bağlanırken sunucu listesini güncelle ile Bir sunucuya bağlandığında sunucu listesini güncelle kısımlarındaki işaretleri kaldırınız. Ardından uygulaya basınız.

12-Eğer ilk kez emule kuruyorsanız bu adım sizi ilgilendirmiyor. 12. adıma bakınız.
Eski kullanıcılar için: Tercihler(seçenekler) kısmındaki Dizinler sayfasına geliniz. Eski emulenizden kalma temp ve incoming dosyalarınızın yerlerini gösteriniz ve uygulaya tıklayınız(çıkan uyarıya tamam deyip geçiniz). Emulenizi baştan açınız.

13-Tercihler(seçenekler) kısmındaki Güvenlik sayfasına geliniz. Süzülen mesajların içeriği kısmını delete ile temizleyiniz ve oraya şunu aynen yapıştırınız
"Your client has an infinite queue|Your client is connecting too fast|fastest download speed|ZamBoR 2|DI-Emule V.2.0|eMule FX the BEST|leecher|ketamine|mod"
(tırnak işaretlarini koymamalısınız). Ardından uygulaya basınız.

14-Kullanıcılardan mesaj alabilmek istiyorsanız, Tercihler(seçenekler) kısmındaki Sohbet(IRC) sayfasını açınız. Diğer seçeneklerin en altındaki Sadece Arkadaşlardan seçeneğinin işaretini kaldırınız. Ardından uygulaya basınız.

15-Tercihler(seçenekler) kısmındaki Genişletilmiş sayfasına geliniz. Güvenli .met/.dat dosyası yazımı kısmını Her zaman olarak ayarlayınız. Ayrıca, aynı sayfadaki sıra boyutunu 2500 yapınız. Ardından uygulaya basınız.

16-Tercihler(seçenekler) kısmında aşağılardaki bir sayfada(update ile ilgili) Country Update IP-to-country.cvs on startup kısmındaki update'e basıp dosyanın inmesini bekleyiniz. Ardından uygulaya basınız.

17-Tercihler(seçenekler) kısmında herhangi bir yerde(genelde update sayfasına yakın bir sayfada olur) "Show Flag" yazısı görürseniz işaret koyunuz. Ardından uygulaya basınız.

18-Tercihler(seçenekler) kısmındaki WebCache kısmına geliniz. Enabled Webcached Downloads'ı işaretleyip aktif ediniz.Show advanced controls'a tıklayınız. Address kısmına(Türkiye için) 195.175.37.6 , Port kısmına da 8080 giriniz. Ardından uygulaya basınız(çıkan uyarıya tamam deyiniz). Unutmayınız ki, webcache'den veri alabilmeniz için sizinle aynı webcache adresini kullanan insanlarla aynı indirmeleri yapıyor olmanız gerekmektedir. Ayrıca, HIGH ID(Yüksek ID) almış olmanız gerekmektedir.

20-Emulenizi kapatıp, baştan açınız. Sunucular kısmına geliniz. Gördüğünüz tüm sunucuları siliniz. Sayfa tertemiz olunca şunları kopyalayıp oraya yapıştırınız:
****://|server|62.241.53.2|4242|/
****://|server|195.245.244.243|4661|/
****://|server|62.241.53.16|4242|/
****://|server|62.241.53.17|4242|/
****://|server|62.241.53.4|4242|/

21-Emulenizi kapatıp, baştan açınız.
Eğer HIGH ID(Yüksek ID) alamadıysanız bilin ki:
ya modemde port açamamışsınızdır,
ya bir program emulenin internete rahat girmesini engelliyordur,
ya modemde açtığınız TCP ve UDP ile emulenin ayarlarına girdiğiniz TCP UDP aynı değildir,
yada aldığınız IP black listtedir(modeme reset atarak çözülebilir).
Eğer yine alamazsanız, bilgisayarınızı baştan başlatınız. Yine olmazsa biraz araştırmanız gerekecek :)

22-Artık temiz bir emuleye sahip oldunuz. Hayırlı olsun