"En akılsız" Android cep!

CHIP Online
14-08-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu Android'li cep bazıları için ilk anlamına geliyor. Ama ne kadar "akıllı" olduğu tartışılabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/en-akilsiz-android-cep_42045.html

Resimlerle: ABD'nin en çok tercih ettiği 10 Android!

Kuzey Kore'de teknolojiye ulaşmak ve kullanmak kolay iş değil. Aylık gelirin birkaç on dolar olduğu ülkede yüzlerce dolar değerindeki tabletleri, akıllı telefonları alabilen fazla sayıda insan yok. Ancak, özellikle okullarda eğitim amaçlı kullanılması için devletin ucuz tabletler yaptırıp bazı okullarda dağıttığı biliniyor.


Dev telefon üreticilerinin girmesine izin verilmeyen ülkede Kuzey Kore'li firmalar kendi markalarını Çin'de ürettirip satışa sunma hakkına sahipler. Ancak maliyetler nedeniyle bugüne kadar Kuzey Kore'de akıllı telefon satışı yoktu. 


İlk telefon ise, geçtiğimiz günlerde satışa çıkmış durumda. Telefonun en önemli özelliği ise, Kuzey Kore'nin bir numaralı düşman ilan ettiği ABD'nin bir şirketi olan Google tarafından üretilmiş olan Android sistemini kullanıyor olması.


Şimdilik hakkında çok fazla bilgi bulunmayan, Çin yapımı ilk Kuzey Kore telefonun isminin Arirang olduğu ve elbette pek çok kısıtlamayla geldiği ve kullanıcıların internette serbestçe dolaşmasına izin vermediği de tahmin ediliyor. Başka br deyişle telefon, akıllı Android ceplerin aksine, pek de akıllı olmayabilir. 


&lt;span style="text-decoration: underline;">Daha önce burada yayınladığımız haberimizde</span>, Kuzey Kore'den gelen bir tabletten bahsetmiştik. Bu habere de göz atarsanız, telefonun nasıl bir telefon olduğunu daha net anlayacağınıza eminiz...

Tüm Konu: "En akılsız" Android cep!

Resimlerle: ABD'nin en çok tercih ettiği 10 Android!

Kaynak: www.chip.com.tr