En çok aşama kaydeden CEO Ballmer oldu

CHIP Online
16-12-2012, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Birkaç ay öncesine kadar yerden yere vurulan teknolojinin dev ismi için işler değişiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/en- ... mer-oldu_37538.html

Resimlerle: CEO'lar da yanılır! Hem de nasıl yanılmak...

İş ve kariyer sitesi Glassdoor, "En çok aşama kaydeden teknoloji CEO'su" anketinin 2012 sürümünde, bu ünvanı Microsoft CEO'su Steve Ballmer'a layık gördü.


Ballmer, genel puanlamada birçok ismin altında kalsa da, CEO onay değerlendirme puanını en çok artıran isim olması sayesinde bu ünvanı kazandı. Ballmer, 2011'de yüzde 29 olan puanını, 2012'de yüzde 46'ya çıkardı.


Glassdoor, puanlamasını; söz konusu şirketlerde çalışanlardan oylamasını istediği kariyer fırsatları, maaş dengesi, iş/yaşam dengesi ve üst yönetim gibi faktörleri göz önüne alarak hesaplıyor.


Ballmer'ın puan yüzdesini artırmasında şüphesiz Microsoft'un "yenilenen" çoklu cihaz stratejisi ile Windows 8, Windows Phone ve Surface gibi üst üste duyurduğu ürünlerin payı büyük.


Listedeki diğer teknoloji devlerine bakacak olursak; Larry Page yüzde 94'lük bir değerlendirme puanına sahip. Ama geçen yıla oranla (yüzde 95) bu rakam düşmüş gözüküyor.


Facebook kurucusu Mark Zuckerberg de yüksek puan elde etmesine rağmen (yüzde 99) Ballmer kadar büyük bir sıçrayış gösteremedi. Zira Zuckerberg'in geçen yıl elde ettiği puan yüzde 90'dı.

Tüm Konu: En çok aşama kaydeden CEO Ballmer oldu

Resimlerle: CEO'lar da yanılır! Hem de nasıl yanılmak...

Kaynak: www.chip.com.tr