En çok tıklanan siteler haritada!

CHIP Online
07-10-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hangi ülke en çok hangi web sitesine tıklıyor? İşte ilginç bir harita ve şaşırtan bir kaç gerçek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/en- ... haritada_43020.html

Resimlerle: 10 "çok anlamsız" web sitesi!

Google, birçok ülkede en çok ziyaret edilen web sitesi olabilir, ancak bazı "istisnalar" da yok değil. Hangi ülkelerin en çok hangi web sitelerini ziyaret ettiğini gösteren yukarıdaki haritada kırmızı renkler Google'ı, diğer renkler ise farklı web sitelerini temsil ediyor. Ve görünen o ki bazı web siteleri, kendi ülkelerinin dışına taşacak kadar büyümüşler.


Alexa verilerini temel alan haritada en çok ziyaret edilen web siteleri, internet nüfusuna göre ağırlıklandırılmış. Amerika ve Avrupa'da şaşırtıcı bir durum yok, en çok ziyaret edilen web siteleri neredeyse Facebook ve Google'dan ibaret. Ancak Asya'daki bazı yerel web siteleri, Amerikanlara karşı koyabilmiş görünüyor. Örneğin Baidu, Çin'de ve Güney Kore'de en çok kullanılan web sitesi konumunda. Araştırmayı yapan Information Geographies'e göre bu, Baidu'nun kendi evinin sınırlarını aşmaya başladığının bir işareti.


SoftBank'ın ortağı olduğu Yahoo! Japonya'nın Japonya'daki, Yahoo!'nun ise Tayvan'daki üstünlüğü göze çarpıyor. Filistin Bölgesi'ndeki en çok ziyaret edilen web sitesi ise Al-Watan Voice gazetesi. Kazakistan'da en çok Mail.ru e-posta hizmetinin web sitesi tıklanıyor.

Tüm Konu: En çok tıklanan siteler haritada!

Resimlerle: 10 "çok anlamsız" web sitesi!

Kaynak: www.chip.com.tr