En doğru SD kartı nasıl seçebilirsiniz?

CHIP Online
24-12-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cebiniz, tabletiniz veya kameranız için yanlış SD kartı almayın! İşte dikkat etmeniz gereken her şey

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/en- ... lirsiniz_37697.html

Resimlerle: USB bellek için en popüler 25 taşınabilir program

SD kartlar, günümüzde herkesin kullandığı en taşınabilir depolama birimlerinden bir tanesi. Ancak SD kartlarda zaman zaman okuma ve yazma sorunlarıyla karşılaşabiliyoruz. Bunun yanında SD kartların hepsinin aynı olmadığını da bilmeyenlerin sayısı hiç de az değil.


Hangi tür SD kartı almanız gerektiği, onu kullanacağınız cihaza göre değişiyor. Doğru tercihi yapmamanız halinde cihazını kullanırken sorun yaşamanız veya kartın hiç çalışmaması olası. Yazımızda vereceğimiz bilgilerle doğru SD kartı seçmenize yardımcı olacağımızı umuyoruz.


SD kart öğeleri


SD kartınızı kullanacağınız cihazınızın kılavuzunda hangi tür SD karta ihtiyacınız olduğu yazıyor olabilir. Ancak yine de şu özellikleri bilmenizde fayda var.



  • Sınıf (Class)

  • "X" puanı

  • Depolama alanı

  • Boyut


Dört farklı SD kart sınıfı bulunuyor: Class 2, Class 4, Class 6, ve Class 10. Sınıf numarası, size kartın minimum yazma hızını gösteriyor. Örneğin Class 2 bir kart, 2MB/sn ile yazabiliyor. Ultra high speed (UHS) kartlar ise 50MB/sn'den 312MB/sn'ye kadar yüksek bir performans sunabiliyorlar.


"x" puanı ise kartınızın standart bir CD-ROM sürücüsüne göre ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor. Örneğin Class 2 bir kart 13x yazma oranına sahip. 1x, 150KB/sn'ye denk geliyor. Sonuç olarak sizin için önemli olan MB/sn yazma oranı. "x" ise sadece bu hız seviyesini size daha kolay anlatmayı amaçlıyor.


Depolama değeri ise kart üzerine kaydedebileceğiniz veri miktarını gösteriyor. SD kartlar 2GB'a kadar veri saklayabiliyorlar, SDHC'ler 32GB veri tutabiliyorlar. SDXC kartlar ise 2TB veriyi üzerinde barındırabiliyor.


Tüm Konu: En doğru SD kartı nasıl seçebilirsiniz?

Resimlerle: USB bellek için en popüler 25 taşınabilir program

Kaynak: www.chip.com.tr