En hızlı internet bağlantısı, bu 10 ülkede!

CHIP Online
25-01-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bazılarımız birkaç GB'lık kotalarla boğuşurken bu 10 ülke, internette adeta hızdan uçuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/en- ... 0-ulkede_38311.html

Resimlerle: İnternetin ilklerine yolculuk

Dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip ülkeler hangisi? Bu sorunun cevabı zaman geçtikçe değişiyor, belirli ülkeler ve yönetimleri, internet hızlarını artırmak için çeşitli çalışmalarda bulunuyorlar. Akamai Technologies'in henüz paylaştığı rakamlar, geçen senenin Temmuz ve Eylül ayları arasındaki dönemi temel alıyor, en üst hızların ortalamalarını yansıtıyor. İlk 10'da Türkiye'nin adı geçmiyor. ABD'nin en hızlı internete sahip olmadığını da şimdiden söyleyelim.


10. Singapur: Saniyede ortalama 30.7 megabit ile Singapur, 15.9 megabit'lik global ortalamayı neredeyse ikiye katlıyor.


9. İsrail: Ülkenin en yüksek ortalama hızı 30.09 megabit'e ulaşıyor. Ülkedeki bağlantının iyi olmasının yanı sıra, "çok akıllı, teknik kişilerin" olduğu da söyleniyor. Startup Genome'un yaptığı bir araştırma, Silikon Vadisi'ndeki yeni girişimlerin arkasındaki en iyi yerin Tel Aviv olduğunu ortaya çıkarmıştı.


8. Bulgaristan: Düşük vergiler ve ucuz işgücü, Bulgaristan'ı uluslararası şirketler ve yatırımcılar için çekici kılıyor. Ülkeyi çekici kılan diğer bir nokta ise 32.1 megabit'lik internet bağlantısı. Ülke, bağlantı hızını önceki seneye göre yüzde 15 artırmış.


7. İsviçre: Finans endüstrisi için çok önemli bir ülke olan İsviçre, saniyede 29.6 megabit'lik bir bağlantı hızına sahip.


6. Belçika: Belçika'daki en yüksek ortalama internet bağlantısı hızı, 32.7 megabit'e ulaşmış durumda.


Tüm Konu: En hızlı internet bağlantısı, bu 10 ülkede!

Resimlerle: İnternetin ilklerine yolculuk

Kaynak: www.chip.com.tr