En hızlısı Opera olacak, ama...

CHIP Online
15-03-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Opera en hızlı tarayıcı olacağına emin; ama önce bu "büyük engelden" kurtulması lazım...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/en-h ... acak-ama_18877.html

Resimlerle: En gereksiz 10 iPhone uygulaması

Popüler tarayıcılardan Opera sadece bilgisayarlarda değil, akıllı telefonlarda da kullanılıyor. Şu anda BlackBerry, Windows Mobile ve Android'de kullanılabilen Opera Mini, henüz iPhone'da yer almıyor. Fakat bu sebebi Norveçli firmanın tarayıcısını iPhone'da görmek istememesi değil. Hatta Opera Mini uygulaması, haftalar önce Apple'a incelenmek için gönderilmişti. Fakat üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen halen bu uygulamanın Apple tarafından onaylanmamış olması, akıllara Apple'ın kendi telefonunda tarayıcı rekabeti istemiyor olabileceğini getiriyor.

Avrupa Komisyonu'nun desteğini alan Opera, Windows 7'deki tarayıcı seçim ekranının kullanılmasını sağlamak konusunda oldukça çaba harcamıştı. Şu anda Windows 7'nin AB sürümündeki seçim ekranın ilk görünen 5 tarayıcıdan biri olan Opera, iPhone'da yer almıyor. iPhone kullanıcıları onun yerine Apple'ın tarayıcısı olan Safari kullanabiliyorlar.

Opera'dan Thomas Ford konuyla ilgili olarak; "iPhone kullanıcılarına tarayıcımızı göstermeye hazırız. İnsanların bu tarayıcının neler yapabileceğini görmelerini istiyoruz" diyor. Opera'nın iddialarına göre Opera Mini, iPhone'nun tarayıcısı Safari'den 6 kat daha hızlı çalışıyor.


Tüm konu: En hızlısı Opera olacak, ama...

İzleyin: iPhone'u iPad'e dönüşüyor!

Resimlerle: En gereksiz 10 iPhone uygulaması

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple, Opera Mini'ye onay verir mi?

recycle bin
15-03-2010, 19:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
284 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

sanırım bu ilk başvuru değil, opera daha önce de denemiş red cevabı aldı diye biliyorum, eğer kabul edilmezse hukuki yola başvurulmalıdır. sonuçta artık cep tarayıcı pazarı da desktop kadar önemli. iyi ki bir iphone'um yok, eğer olsaydı opera kullanılamadığı için ben de davaya taraf olurdum.

_hEro
15-03-2010, 22:26   |  #3  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Telefonda Opera mini gibisi yok gerçekten.İphone diye yanıp tutuşanlar için üzüldüm doğrusu ;)<