En İyi Akıllı Telefon

Aykut Özdemir
27-06-2015, 20:45   |  #1  
Aykut Özdemir avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

Merhaba arkadaşlar, akıllı telefon almaya karar verenler şüphesiz ilk işi Google'a girip bu soruyu sormak oluyor, bu yazıyı okuyanların kimisi de bu şekilde bu sayfaya ulaşmış durumda=) 2015'in en iyi akıllı telefonunu birazdan burda biz yapacağız =) Nasıl mı? Mobil teknolojinin gelişmesi ile piyasada öne çıkan markaların, amiral gemilerinin en iyi özelliklerini alıp, yarattığımız telefonda birleştireceğiz.


Her markanın, artıları eksileri vardır. Birisinin dış görünüşü göz kamaştırırken, diğerinin arayüzü daha kullanışlıdır, kimisinin kamerası daha iyidir, kimisinin ise bataryası güçlüdür. Ya hepsini bir çatıda toplayıp 4x4 lük akıllı telefonu yapsak? Pratikte henüz olmasa da, teoride olabilir... Hepsinin iyi yanını alıp en iyi akıllı telefonu yaratalım. O halde başlıyoruz


Gövde - İphone 6


Telefonumuzun gövdesini, benzersiz görünüşü ile yoğun ilgi çeken İphone 6'dan alıyoruz. İphone 6, eğri kenarları, ele oturan formu, süper ince yapısı ile estetiğini ön plana çıkarıyor, Samsung 6'nın ona benzemeye çalışmasına şaşmamak gerek.


Yazılım - Moto X


Android 5.1 gerçekten iyi bir mobil işletim sistemi.Ama Moto X, eklediği bir kaç ince ayarla adeta gezegenin en iyi yazılımına sahip telefonu diyebiliriz. Moto X, ne zaman araba sürdüğünü, evde olduğunu ya da toplantıda olduğunu biliyor; mesajlarını yüksek sesle okuyor, seni kimin aradığını söylüyor ya da otomatik bir mesajla cevaplıyor. Telefonu cebinden çıkardığın zaman saati gösteriyor, bir arama geldiğinde, telefonu sallamanla sessize geçiyor. Fotoğraf çekmek için tuş kilidinde olsa dahi telefonu titretmen yeterli; veya bir bildirim geldiğinde bir dokunuşla bakabilirsiniz. Evet; tam bir akıllı telefon! Moto X 'in aksine, diğer akıllı telefonlar; sistemlerini pek de ihtiyaç olmayan özelliklerle şişirmektedir. Özellikle İphone; İCloud onun bir parçası olmaya devam ettiği sürece, bu konuda asla iddialı olamaz.


Kamera- LG 4


Yüksek kalitedeki kameralar, bas-çek'den çok daha ötede olmalı. LG-4 DSLR 'e sahip kamerası ile gerçekten harika. Bu telefonda 16 megapixel cameranız ile sadece 0.276 saniyede fotoğraf çekebilirsiniz. Kameranızı açmak için beklemek mi? Sade 0.6 saniye Lazer tabanlı otomatik odaklanma ile daha hızlı ve doğru odaklama yapabilirsiniz. Renk spektrum sensörü; fotoğrafınızın çekmeden önce neye benzeyeceğini görmenizi sağlarken, 3 eksenli görüntü sabitleme özelliği ile, çukurların arasında araba sürerken dahi net fotoğraflar çekebilirsiniz.


Bu kadarla bitmedi. G4 size tam kontrol sağlıyor, çekim hızı, ışık hassasiyeti, beyaz dengesi gibi ayarlanabilir özellikler, ne yaptığını bilenlere profesyonel çekim olanağı tanıyor.


G4, flaş konusunda da diğer akıllı telefonlardan üstün. Ayrıca 8 megapixel ön kamerası da alanında en iyisi, selfie çekmek için bir çubuğa ihtiyacınız kalmıyor.


Ekran - Galaxy S6


Galaxy S6 ekranı ağızları açık bırakıyor. Parlaklığı, renkleri, görüntüleme açıları gerçekten muazzam. Adeta elinizde 4k ultra hd televizyon var gibi, çünkü gerçekten öyle. Çözünürlüğü standart hd ekranlara göre 4 kat daha iyi.

Ses - Htc One M9


M9'un "BoomSound" hoparlörü ile rakipleri arasında ciddi fark var. Bu telefon, hoparlörü arka tarafta veya aşağıda iğne deliğine sokan rakiplerinin aksine, ön yüzdeki hoparlörü ile dikkat çekiyor. Sadece rakiplerine göre yüksek sesli olmasıyla değil, yazılımı ile de ön plana çıkan M9, Dolby Virtual sistemi ile adeta bluetooth kulaklığa gerek bırakmıyor. Amirallerin ses karşılaştırmalarına yönelik aşağıdaki testi izlemenizi tavsiye ederim :


https://www.youtube.com/watch?v=f-eBVPpSloU


Batarya - Droid Turbo


Motorola, Droid Turbo ile akıllı telefonlardaki batarya problemini sona erdiriyor gibi. 3900 miliamper bataryası diğer bataryalara göre oldukça büyük. İphone 6’dan 2 kat; İphone 6 Plus’tan ve LG G4’den 3 kat, ve Galaxy Note 4’den neredeyse %20 oranında büyük. Ancak büyüklüğünün hakkını veriyor, normal kullanımda 2, yoğun kullanımda 1 günü aşkın süre kullanım imkanı sağlıyor. Turbo şarjı ile;15 dk şarj süresi ile size birkaç saat kullanabileceğiniz kadar dolduruyor. Ağır siklet bataryası, şarj kaygısı taşımamanızın ufak bir faturası oluyor. İşte size bir batarya performansı :



Malzeme - Nokia Lumia 1520


Microsoft'un amiral gemisi parlak renkli polikarbon kapağı ile fevkalade! Ele oturan, dayanıklı, çizilmeyen ve boyası düşmeyen yapısı ile ön plana çıkıyor. OnePlus elinizde belki çok daha iyi hissetiriyor ancak çizilmeye çok eğilimli.


İşlemci - LG 4


Galaxy S6 ve HTC One M9, Qualcomm (QCOM, Tech30) Snapdragon 810 çipseti ile, Snapdragon 808’e sahip Lg 4’e göre daha hızlı, teknik olarak daha üstün olsalar da, 810 çiplerin aşırı ısındığını da unutmamak lazım. Lg 4 ile, hem hızlısınız; hemde el yakan ısınma problemleri yaşamazsınız.


Parmak İzi Sensörü - İphone 6


Geçrekten mükemmel bir telefon yaratıyorsak, oturum açmak için hızlı ve güvenli bir yol da olmalı. Bu da parmak izi sensörü ile mümkün ve en iyi sensör de İphone 6’da. Samsung, İphone 6 ile karşılaştırılabilecek kadar iyi tabiki bu konuda ancak İphone 6’nın okuyucusu çok daha hızlı.


Bu yazı, CNN Money websitesinden çevrilerek, kişisel görüş ve tecrübelerle harmanlanmıştır.


kaynak

Son Düzenleme: Aykut Özdemir ~ 27 Haziran 2015 20:46 Neden: