En iyi işletim sistemi

net24
03-08-2009, 16:16   |  #51  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

konuya ilk attığım mesajda xp dedim ama artık fikirlerim değişti.
 
1-)Windows Vista SP2
2-)MAC OS X
3-)Windows 7
4-)Pardus

berketuraci
04-08-2009, 12:03   |  #52  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

3 yıldır MAC kullanıyorum, e haliylen memnunum işte:) demek ki MAC OS X.

de ben anketi göremedim :s

ibrahim_k
14-08-2009, 20:06   |  #53  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

XP PROFESSIONAL SP3
 

dark nigt
15-08-2009, 17:14   |  #54  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
142 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009
Alıntı: ibrahim_k  
XP PROFESSIONAL SP3
 
xp sp2 daha ideal bence:)

Ultraslan-Pc
17-08-2009, 21:03   |  #55  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
110 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

windows vista sp2 kullanmama rağmen.ben mac os x leopard diyorum.çünkü ablam grafiker o kullanıyor.arasıra kurcalıyorum.çok güzel.sanırım virüs ve çökme sorunu yok.

berketuraci
15-09-2009, 13:30   |  #56  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Herşeyden önce mac te vırus problemi olmaz. Mac’in kendine ozel programları, iDvd, iPhoto, iMovie gibi, kullanımı kolay ayrıca çok eğlenceli. sonraa program kitlenmesi meseleci var, Mac’te böyle bir sorun yok, olsa bile o sadece o programı etkıler  ve  dıger programlar rahatlıkla calısır. pc gibi herdakka donup takılmaz. Eh bi de tasarımının şıklığı var tabii, şahsen mac’imle dolaşırken kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. o yüzden mac ve macos.

umutkp
19-10-2009, 19:57   |  #57  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
139 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

ben de xp diyorum ayrıca ben hem xp hemde vista kullanıcısıyım gerçekten vista bilgisayarı sömürüyor ama xpnin performansı hiçbir işletim sistemiyle karşılaştırılamaz. xp bilgisayarı hiç bir yönden sömürmüyor.

PC.Kopat
19-10-2009, 20:33   |  #58  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

1) Pardus ama WineHQsuz olmaz....
2) Win7 (ve XP)
3) Mac OS X
4) Vista

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 19 Ekim 2009 20:33
darkmaster
19-11-2009, 13:47   |  #59  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
244 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Alıntı: RIZA TUFAN  
kardeşim en iyi işletim sistemi size ve ihtiyacınıza göre değişir. eğer eski dandik bir pc kullanmış ve apple ın yeni ürettiği kazık modellerden sadece birini görmüş ancak kullanmamış birisi sana MAC OS kullan der.  tabi paran değersiz ise bende al derim. paran çoksa durma bile hemen al derim... yok patched bir mac os x kullancaksan o başka... ama oyun yok.... direct x yok.... sadece apple uyumlu sırınlı sayıda oyun... onunda fps leri windowsa göre çok düşük.... neden peki bu sistemler hızlı ?
çünkü donanımca hızlı parçalardan oluşurlar. aynı sisteme bir windows veya linux koyarsan al sana mac os x den daha hızlı bir sistem... ayrıca mac bir linux çekirdeğinin başkalaşmış bir halindan başka bir şey değil... sadece özgür yazılım değil...
bu konuya yorum yapma düşüncem bile yoktu kime ne benim hangi işletim sistemini sevdiğimden diye düşünüyor ve ben kullanıyorum mutluyum işletim sistemimle diyordum ki senin yazdığın mesaj buraya yorum yapmam gerektirdiğini bana düşündürdü... bilmeden yazı yazıp sonra kendinizi küçük düşürmeyin dedikçe siz ısrarla bu davranışı göstermektesiniz. ben yıllardır mac kullanıcısıyım windows daha dos tabanında iken mac ler pencere yönelimli işletim sistemi idi 91 yılında ilk kez bir mac görmüştüm, o zamanlar hiç görmediğim bir olayı macde görüp aşık olmuştum mace mac o zamanlarda 3d görüntü gösterebiliyordu babamın arkadaşı ev projesi yapıp evin içini 3d olarak dekore ediyordu şoke olmuştum onu görünce ve hemen bende bir mac aldırmıştım o zamandan beri mac kullanıcısıyım. mac pc lere kazık demişin ama mac bilgisayarlar sadece TÜrkiye de kazık arkadaşım Amerika fiyatlarına bakarsanız Tr de aldığınız sıradan notebook fiyatlarına canavar gibi macbook-pro alabiliyosunuz bende şu an kullandığım maci Amerika dan aldım 1300 $ a. paran değersizse al derken??? bir mac her zaman normal bir pc den daha kararlı çalışır donanımı en ince detayına kadar tasarlanıp en iyi şekilde çalışacak biçimde seçilip içine yerleştirilmiştir. mac de oyun yok ??? her ünlü oyunun mac versiyonu var merak etme ve görüntü kalitesi hızı pc den çok daha iyi boşuna tasarım bilgisayarı değil bu alet görüntü kalitesi çok çok çok iyi pc ye göre. direct x olmasını bekleyemezsin bir mac os dan çünkü directx microsoftun yazılımı :) mac dede quartz extreme var biz neden windowslarda yok qe diyip kendimizi cahil durumuna düşürmüyoruz değilmi sende düşürme bence... neden peki bu macler hızlı sorusuna yukarıda cevap vermiştim özenle seçilen bilşenleri özenle birleştirilmesi sonucu en uygun konfigürasyona ulaşıldığı için hızlı. mac os x den hızlı çalışacak bir işletimi sistemi henüz icad edilmedi yapılmadı hiç bir işletim sistemi şu an mac den hızlı değil. snow leopardın açılma süresi benim macimde 7 saniye kapanma süresi ise 4 saniye :) sen hiç hayatında bu kadar hızlı açılış kapanış gördün mü?? yeni formatlanan bir pc bile bu kadar hızlı açılıp kapanmıyor :). ve zaten açıldıktan sonra çalışması son derece hızlı bir prograa tıkladığımda saniyesinde programı açıp önüme koyuyor alet ;) . mac linux çekirdeğinin başkalaşmış şekli derken?? ah be arkadaşım bari bir kaç konu okuyup yazsan bu kadar saçma ve rezil cümleler kurmazdın. mac os bsd (linux değil unix çekirdeği) ve darwin ismindeki çekirdeklerin temeline kurulu ap ayrı bir işletim sistemi be gülüm ne yaptın sen :D neyse biraz okuyup sonra yorum yapın lütfen bilmeden yapılan yorumlar çok kötü birde yarım yamalak bişeyler bilerek yapılan yorumlar bu arkadaşımız gibi kendinizi rezil etmenize yol açıyor onu hiç yapmayın zaten...
bu arada ilgisini çeken arkadaşlara yada gerçekten mace oyun var mı diyen arkadaşlara bir link vereyim oradaki oyunlara bir göz atsınlar bf2142 den cod4 e prince of persia 4 e kadar her türlü oyunu göreceksiniz ;) oyun yok diyen şahıslara güzel bir cevap olacağını düşünüyorum bilgisayarı oyundan ibaret sanan kişiler buyrun oyunlar size ;)

Son Düzenleme: darkmaster ~ 19 Kasım 2009 13:57
pala gürbüz
16-01-2010, 22:42   |  #60  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
116 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Bende XP diyorum..

ngr390
27-08-2010, 22:38   |  #61  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010
Alıntı: ekoriko  
Vista Vista Vista Vista Vista Vista Vista Vista Vista Vista Vista Vista

Diyen arkadaşlar acaba hiç "Mac" kullandı mı?

Çok temiz çalışıyor ve sorunsuz...
daha performasnlı ve görsel açıdan da havada karada denizde uzayda.....
ben microsoft ürünleri kullandım şu ana kadar hiç mac bilgisayarım olmadı. sadece olan kişileri gördüm ve onların macini paylaştım.
Mac kullanıcıları burada tartışmaya girmeye tenezzül etmiyorlar... tek tük benim gibiler konuya girebilir...

sonuca ulaşna kadar devam....

arkadaşlar bende Mac Os X Snow Leopard derim çünkü alıntıdakı arkadaşımız cok doğru söylemiş bulunuyor ağızımdan almış gibi oldum ..

ngr390
27-08-2010, 22:43   |  #62  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010
Alıntı: Süleyman.  
En iyi işletim sistemi henüz yapılmamış olandır...
xD ama çok haklı.. x)x  ama su anki en iyi isletim sistemi bnce mac os  Snow leopard
Kamçı

ngr390
27-08-2010, 22:51   |  #63  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010
Alıntı: darkmaster  
bu konuya yorum yapma düşüncem bile yoktu kime ne benim hangi işletim sistemini sevdiğimden diye düşünüyor ve ben kullanıyorum mutluyum işletim sistemimle diyordum ki senin yazdığın mesaj burayayorum yapmam gerektirdiğini bana düşündürdü... bilmeden yazı yazıp sonra kendinizi küçük düşürmeyin dedikçe siz ısrarla bu davranışı göstermektesiniz. ben yıllardır mac kullanıcısıyım windows daha dos tabanında iken mac ler pencere yönelimli işletim sistemi idi 91 yılında ilk kez bir mac görmüştüm, o zamanlar hiç görmediğim bir olayı macde görüp aşık olmuştum mace mac o zamanlarda 3d görüntü gösterebiliyordu babamın arkadaşı ev projesi yapıp evin içini 3d olarak dekore ediyordu şoke olmuştum onu görünce ve hemen bende bir mac aldırmıştım o zamandan beri mac kullanıcısıyım. mac pc lere kazık demişin ama mac bilgisayarlar sadece TÜrkiye de kazık arkadaşım Amerika fiyatlarına bakarsanız Tr de aldığınız sıradan notebook fiyatlarına canavar gibi macbook-pro alabiliyosunuz bende şu an kullandığım maci Amerika dan aldım 1300 $ a. paran değersizse al derken??? bir mac her zaman normal bir pc den daha kararlı çalışır donanımı en ince detayına kadar tasarlanıp en iyi şekilde çalışacak biçimde seçilip içine yerleştirilmiştir. mac de oyun yok ??? her ünlü oyunun mac versiyonu var merak etme ve görüntü kalitesi hızı pc den çok daha iyi boşuna tasarım bilgisayarı değil bu alet görüntü kalitesi çok çok çok iyi pc ye göre. direct x olmasını bekleyemezsin bir mac os dan çünkü directx microsoftun yazılımı :) mac dede quartz extreme var biz neden windowslarda yok qe diyip kendimizi cahil durumuna düşürmüyoruz değilmi sende düşürme bence... neden peki bu macler hızlı sorusuna yukarıda cevap vermiştim özenle seçilen bilşenleri özenle birleştirilmesi sonucu en uygun konfigürasyona ulaşıldığı için hızlı. mac os x den hızlı çalışacak bir işletimi sistemi henüz icad edilmedi yapılmadı hiç bir işletim sistemi şu an mac den hızlı değil. snow leopardın açılma süresi benim macimde 7 saniye kapanma süresi ise 4 saniye :) sen hiç hayatında bu kadar hızlı açılış kapanış gördün mü?? yeni formatlanan bir pc bile bu kadar hızlı açılıp kapanmıyor :). ve zaten açıldıktan sonra çalışması son derece hızlı bir prograa tıkladığımda saniyesinde programı açıp önüme koyuyor alet ;) . mac linux çekirdeğinin başkalaşmış şekli derken?? ah be arkadaşım bari bir kaç konu okuyup yazsan bu kadar saçma ve rezil cümleler kurmazdın. mac os bsd (linux değil unix çekirdeği) ve darwin ismindeki çekirdeklerin temeline kurulu ap ayrı bir işletim sistemi be gülüm ne yaptın sen :D neyse biraz okuyup sonra yorum yapın lütfen bilmeden yapılan yorumlar çok kötü birde yarım yamalak bişeyler bilerek yapılan yorumlar bu arkadaşımız gibi kendinizi rezil etmenize yol açıyor onu hiç yapmayın zaten...
bu arada ilgisini çeken arkadaşlara yada gerçekten mace oyun var mı diyen arkadaşlara bir link vereyim oradaki oyunlara bir göz atsınlar bf2142 den cod4 e prince of persia 4 e kadar her türlü oyunu göreceksiniz ;) oyun yok diyen şahıslara güzel bir cevap olacağını düşünüyorum bilgisayarı oyundan ibaret sanan kişiler buyrun oyunlar size ;)
http://www.turkforum.gen.tr/vforum/mac-oyunlari-f992.html
Nasıl yani?    Oha!   [*<]   Ölü   Zonk

Bersan
28-08-2010, 01:36   |  #64  
Bersan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
515 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

darkmaster çok güzel bi yazı olmuş. benim hayatımda anlatmaya çalıştığımın hepsini toplu halde yazmışsın...Klavyene Sağlık :D

KENAN_35
09-09-2010, 04:24   |  #65  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

MAC OS

Vatron
03-02-2011, 19:16   |  #66  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Windows 7

Kapalı Hesap (172709)
03-02-2011, 21:03   |  #67  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

hangisi varsa
hangisini kullanımı sana uyarsa.

Mustafa Arslan
11-04-2011, 23:56   |  #68  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
411 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Mac OS X !

sosyalik
02-05-2011, 13:42   |  #69  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,710 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Macintosh ile yapabileceklerin sınırlı.Eğer "bilgisayar kullanmak" istiyorsan Windows (7,Vista,Xp).Ama ben bir kafede oturup gelene geçene hava atarım diyorsan tavsiyem kesinlikle Macintosh :)Ayrıca bazı forum konularında gördüm Mac kesinlikle yavaşlamaz,şöyledir böyledir diye.Macintosh'a kaç tane program yüklüyorsun ki yavaşlasın :)

sulocanx
03-05-2011, 23:28   |  #70  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010
Alıntı: sosyalik  
Macintosh ile yapabileceklerin sınırlı.Eğer "bilgisayar kullanmak" istiyorsan Windows (7,Vista,Xp).Ama ben bir kafede oturup gelene geçene hava atarım diyorsan tavsiyem kesinlikle Macintosh :)Ayrıca bazı forum konularında gördüm Mac kesinlikle yavaşlamaz,şöyledir böyledir diye.Macintosh'a kaç tane program yüklüyorsun ki yavaşlasın :)
Yapabileceklerin sınırlı derken ? diğerlerinde yapıp da mac de yapılamayan ne var ?
gelene geçene hava atmak istese millet linux yükler compiz fusion efektleri
görenlerin dikkatini çekmek için yeter de artar bile
Ayrıca mac de programların çalışma mantığı windows dan farklı o yüzden yavaşlamıyor(register mantığı yok)
program çeşidi konusunda da mac kullanmadığın belli boşa parmak yormaya gerek yok :D

En iyi işletim sistemi kullanım amacına göre değişir bence

Oyun için windows
görsellik linux
Performans ve stabilite mac os

Deviles
10-05-2011, 10:48   |  #71  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Windows ürünlerinden neden memnun değil-ki insanlar, sorun çıkınca da kendilerine dert ediyorlar.
Windows'u yükleyeceksin, kendine göre ayarlayacaksın, sonra babalar gibi kullanacaksın.
Windows 7'yi kullanıyorum 3 yıldır, herhangi bir problem çıkmadı. Aklınıza gelebilecek herşeyi yapıyorum.
Oyun, müzik vb. pardus, debian, mac-os, boş işler bunlar.

aslanomer47
18-06-2011, 17:53   |  #72  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

1-linux(Ubuntu Pardus)Windows 7(Ultimate)solaris10(çökmeyen tek işletm sistemi)
2-Vista(Ultimate)
3-debian
4-xp(en azından 1 dk da çökmüyor xd)
5-mac os (1 dk da çöken tek işletim sistemi safari yüzüden)

Son Düzenleme: aslanomer47 ~ 18 Haziran 2011 17:55
PC.Kopat
18-06-2011, 18:27   |  #73  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009
Alıntı: aslanomer47  
5-mac os (1 dk da çöken tek işletim sistemi safari yüzüden)
Şunu mu diyorsun: http://www.maclife.com/article/n ... r_five_seconds_flat
Safari'deki bir açığı tüm sisteme mâl etmekle haksızlık ettiğini düşünüyorum. Bence UNIX altyapısıyla Mac OS X iyi bir işletim sistemi.

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 18 Haziran 2011 18:31
sosyalik
18-06-2011, 20:02   |  #74  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,710 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010
Alıntı: sulocanx  
Yapabileceklerin sınırlı derken ? diğerlerinde yapıp da mac de yapılamayan ne var ?
gelene geçene hava atmak istese millet linux yükler compiz fusion efektleri
görenlerin dikkatini çekmek için yeter de artar bile
Ayrıca mac de programların çalışma mantığı windows dan farklı o yüzden yavaşlamıyor(register mantığı yok)
program çeşidi konusunda da mac kullanmadığın belli boşa parmak yormaya gerek yok :D

En iyi işletim sistemi kullanım amacına göre değişir bence

Oyun için windows
görsellik linux
Performans ve stabilite mac os

Siz Macinize kaç tane program yüklediniz de havalanıyorsunuz? Windows'a önümüze gelen her programı yüklüyoruz bakım yapmadan kullanıyoruz sonra da Windows şöyle,windows böyle! Elbette Windows süper bir işletim sistemi değil ama önünüze gelen her programı yüklüyorsunuz.Bunu Mac'lerinize yapabiliyor musunuz? Yapamazsınız çünkü Mac programlarını bulmak için özel çaba harcamanız gerekir Beğenmedim

PC.Kopat
18-06-2011, 20:35   |  #75  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009
Alıntı: sosyalik  
Siz Macinize kaç tane program yüklediniz de havalanıyorsunuz? Windows'a önümüze gelen her programı yüklüyoruz bakım yapmadan kullanıyoruz sonra da Windows şöyle,windows böyle! Elbette Windows süper bir işletim sistemi değil ama önünüze gelen her programı yüklüyorsunuz.Bunu Mac'lerinize yapabiliyor musunuz? Yapamazsınız çünkü Mac programlarını bulmak için özel çaba harcamanız gerekir Beğenmedim
bkz. UNIX çalışma mantığı...
Sanıldığı kadar zor değil uygulama bulmak ;)