En iyi laptop'ların çuvalladığı anlar...

CHIP Online
31-05-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online üst seviye laptop'ların kusurlarını hiç acımadan açığa çıkarıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/En-i ... gi-anlar_12900.html


Resimlerle: Donanım dünyasının en büyük 10 hayal kırıklığı

Kimse mükemmel değildir: Revaçta olan, birinci sınıf net- ve notebook'ların bile karanlık tarafları vardır. CHIP Online bu sebeple isimleri ve cisimleri ne olursa olsun büyük zayıflıklar gösteren notebook modellerini mercek altına aldı.

Üst seviye cihazlardan beklentimiz çoktur. Sonuçta iyilerin en iyisi zayıf rakiplerinden çok daha pahalı olur. Fakat bu, hiçbir eksiklikleri olmadığı anlamına gelmez. Notebook'ları tüm ilişkili disiplinlerde (taşınabilirlik, donanım, performans, ekran, ergonomi, hizmet/dokümantasyon) test edip sonuçları tipik bir notebook kullanıcısının taleplerine uygun bir şekilde birleştirdiğimizde ortaya tamamen farklı bir görüntü çıkıyor:

Mükemmelleştirme problemleri
Şimdiye kadar hiçbir üretici mükemmel notebook'u üretmeyi başaramadı. Zira hiçbiri yukarda saydığımız kriterlerin hepsinde en iyi değeri sunamadı. Kısacası mutlaka bir yerinde bir eksik bulunuyordu. Çok ciddi değil, fakat uzun vadede sinir bozucu bir durum. Hele hele notebook'unuzun belli bir özelliği sizin için her şeyden daha önemliyse sinir krizleri kaçınılmaz oluyor. Örneğin pil süresi veya ekran kalitesi gibi.

Bizim tavsiyemiz: Satın alırken uzmanların kusurlarına dikkat edin. Sizlere 14 - 15,4 inç sınıfına giren üst seviye net- veya notebook'ların hangilerinin belirtilen önemli disiplinlerde çuvalladığını göstereceğiz. Elbette mevcut disiplinde işini çok daha iyi yapan notebook alternatifleri de önereceğiz.

Tüm konu: En iyi laptop'ların çuvalladığı anlar...

Resimlerle: Donanım dünyasının en büyük 10 hayal kırıklığı


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin ekleyecekleriniz...

akicom
31-05-2009, 01:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Bu bilgileri öğrendiğim iyi oldu teşekkürler CHİP Online

H@ckerCesur
01-06-2009, 10:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Sonuç: Kimse mükemmel degildir. Haa yapılamaz mı yapılır. Notebooklarda en önemli şey dayanıklılıktır. koltuk altından yere düşen bir notebook kırılmaması gerekiyor.

Aklıma nokia 3310 geldi. 5 yıl önce uzun yola gittigimizde mola için durduk. telefonu peder arabanın üzerinde unutmuş. Az hızlandıktan sonra telefon yere düşüyor ve teker üzerinden geçiyor. Durdurup telefona baktıgımızda hiçbir sorun yoktu....

Ahmet Ertuğrul
01-06-2009, 19:49   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Teşekkürler, yine kaliteli bir makale.