En iyi Selfie fotoğrafı için 10 ipucu

CHIP Online
19-09-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Mobilcadde uzman ekibi, en iyi selfie fotoğrafı için bilinmeyen 10 farklı yöntemi listeledi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/en- ... 10-ipucu_49613.html

Resimlerle: Büyüleyici makro fotoğraf çekimleri

Fotoğraf dünyasına yenilik getiren ve son zamanlarda gündemden düşmeyen Selfie pozları son dönemin en popüler fotoğrafları haline geldi. Birçok ünlünün de kapıldığı bu akım, sosyal medyada adeta fotoğraf çılgınlığına dönüşmüş durumda. Peki kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan çekilen bu fotoğrafların en iyi olması için püf noktaları biliyor musunuz? En iyi selfie fotoğrafı çekmenin çeşitli teknikleri olduğunu belirten Mobilcadde uzman ekibi, en iyi selfie fotoğrafı için bilinmeyen 10 farklı yöntemi listeledi.


1. En geniş manzaralar için selfie çubuğu kullanın.


Mükemmel manzarası olan bir mekandasınız, manzarayı ve kendinizi alan en iyi selfie pozunu çekmek istiyorsunuz. Bu tür fotoğraflarda kolların görünmemesi ne kadar önemliyse, iyi görünmek ve manzarayı da göstermek çok önemli. En geniş açıları bile tek bir kareye sığdırabilmeniz için en iyi araç selfie çubuğu bu tür çekimler için yardımınıza koşuyor. Bluetooth tuş özellikli selfie çubukları saniye ayarlamasına gerek olamadan tuş ile çekimi sağladığından daha kullanışlı olacaktır. Telefonunuzu selfie çubuğa telefonunuzu yerleştirin ve mükemmel manzarayı arka plan alarak en iyi pozu yakalayın. Ayrıca büyük arkadaş buluşmalarınızı da selfie çubuğu sayesinde tek bir kareye rahatlıkla sığdırabilirsiniz. 


2. Stand ve kulaklık ile rahat olun


iPhone kulaklığınızın tuşu ile fotoğraf çekilebileceğinizi biliyor muydunuz? Selfie çekerken uzunca görünen kollar ve beraberinde büyük görünen yüzünüz, sizi olduğundan daha kilolu gösterebilir. O nedenle iyi bir selfie için, kollarınızın uzatılmış görüntüsüne gerek olmadan stand ve kulaklık ile çekim yapabilirsiniz. Kullanımınız için uygun standlı kılıfı seçtikten sonra telefonunuzu kılıfın standına yerleştirin, kulaklığın tuşu ile, kollarınız görünmeden, en rahat pozunuzu verin.


 3. Yalnız olmayın


Tek başınıza çok hoş selfie fotoğrafları çekebilirsiniz. Fakat yakın bir arkadaşınızla, ailenizle ya da sevimli evcil hayvanınızla çekileceğiniz selfie pozları daha dikkat çekici olacaktır. Bir elin nesi var iki elin sesi var atasözünü örnek alacak olursak, iki veya daha fazla kişi ile çekilen selfie pozlarında hem kamerayı tutan kolunuz görünmediği için, hem arka planı daha az göze çarptığı için daha çok beğenilen pozlar çıkıyor. Ayrıca yanınızda sevdiğiniz biri olduğunda daha içten gülümsemeler fotoğrafı daha sempatik yapacaktır.


4. Kameranın açısını değiştirin ve poz verin


Selfie fotoğraflarında kendi kendinizi çekeceğiniz için, vesikalık gibi, düz açılı fotoğraflar asla tercih edilmemelidir. Kamerayı görüş açısının biraz yukarısında tutarak, hafif sağ ya da sol açı ile, en iyi çıktığınız eğimi belirleyin, ve tüm selfileriniz için bu açıyı uygulayın. Emin olun uygun açı yüzünüzü daha pürüzsüz ve daha ince gösterecektir.


5. Yapaylıktan uzak kalın


Selfie pozlarının vesikalık pozlardan farklı olduğunu tekrardan hatırlatarak, bu tür çekimlerde yapaylıktan olabildiğince uzaklaşın. Dudak bükme ve anlamsız hareketler fotoğrafınızı itici kılacağı gibi gülümsemeler veya eğlenceli pozlar selfienizi renklendirecektir.


6. Arka plana dikkat edin


Profesyonel fotoğraf çekimlerinde, dergilerde ya da ürün çekimlerini incelerseniz, arka plandaki sadeliği fark edeceksiniz. Fotoğrafta ön plana çıkmanız için karışık arka planlardan uzak durmalısınız. Sade ve toplu bir arka plan ile selfie fotoğraflarınız daha ilgi çekici görünecektir.


7. Kamera lensi kullanın


Akıllı telefonların harika kamera özellikleri olabiliyor. Bir fotoğraf makinesini aratmayacak bu özellikleri etkili kullanmak için lens kullanabilirsiniz. Balık gözü lens ya da makro lens ile çekilen fotoğraflar şüphesiz ki en eğlenceli selfilerden biri oluyor. Cep telefonunuzun kamerası ile zoom yaparken görüntü bozulmasını önleyen ve farklı açılar sunan lensler, daha kaliteli ve farklı çekimler sağlıyor.


8. Fotoğraf düzenleme uygulaması kullanın.


Harika bir selfie çektiğinizi düşünüyorsanız, bunu ufak rötüşlar ile paylaşıma hazır hale getirebilirsiniz. Kırmızı göz giderici ve ışık düzenleme aracı ile ilk düzenlemenizi yaptıktan sonra uygun efekt ekleyerek ve gereksiz alanları kırparak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Şimdi en iyi selfie fotoğrafınız sosyal medyada paylaşımınız için hazır.


9. Işığı doğru ayarlayın


Selfie fotoğrafı çekilirken en çok yukarıdaki bir ampülün altında durma yanlışı yapılıyor. Tepeden gelen ışık yüzünüzün yarısının aydınlık yarısının karanlık görünmesine sebep olur. Bu da gölge dağılımının doğallığı engeller ve netliği engeller. Işığı karşınıza alacak şekilde çekimler yaparsanız, ışık fotoğrafta size yansız ve daha net bir görüntü sağlanır.


10. Bakım yapın, aksesuar kullanın


Bakımlı bir görüntü ile çektiğiniz fotoğraflar, doğal halinizden daha ilgi çekici görünür. Makyaj, dolgun saçlar ve özenle takılmış aksesuarlar fotoğraflarınızda ön plana çıkabilir. Eğer ayna karşısında selfie çekecekseniz, ilginç görünümlü telefon kılıfları da fotoğrafınızı öne çıkaracaktır. Fotoğrafınızda saçınızla ya da yüzünüzle ilgili herhangi bir rahatsız olduğunuz görüntü var ise de siyah ya da beyaz efektleri kullanarak, rahatsız edici görüntülerin kaybolmasını sağlayabilirsiniz.

Tüm Konu: En iyi Selfie fotoğrafı için 10 ipucu

Resimlerle: Büyüleyici makro fotoğraf çekimleri

Kaynak: www.chip.com.tr