En İyi Ücretsiz Türkçe Online Oyunlar [2020] (MMOR

Warrison
15-04-2020, 00:30   |  #1  
Warrison avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2017

https://www.youtube.com/watch?v=DNhkhecW_LM


Gün geçtikçe birçok MMO (Massively Multiplayer Online) oyunu Türkiye piyasasına giriş yapıyor. Kimi henüz yeni giriş yapmasına rağmen Türk oyuncuları tarafından büyük ilg


Gün geçtikçe birçok MMO (Massively Multiplayer Online) oyunu Türkiye piyasasına giriş yapıyor. Kimi henüz yeni giriş yapmasına rağmen Türk oyuncuları tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. Kimisi ise dünyada çok tanınmasına rağmen ülkemizde beklenen başarıyı göremiyor.


Liste 2020 güncellendi.


Ben de sizler için en iyi Türkçe MMO oyunlarını derleyeyim ve tanıtıcı bir liste oluşturayım istedim. İşte karşınızda en iyi Türkçe dil destekli veya ülkemizde sunucu desteği bulunan ücretsiz (bedava) MMO oyunlar listesi!


Ben okumaktan pek hoşlanmam veya bu yazıyı okuyacak kadar zamanım yok diyorsanız; yukarıdaki videoyu seyredebilirsiniz.

Benim zamanım var adam gibi bir oyun istiyorum diyorsanız; her ikisine de göz atmanızı tavsiye ederim.


Türkçe Online Oyunlar, MMORPG, MMOFPS, MOBA



  • Wolfteam - Joygame

Wolfteam oyunu, Softnyx tarafından geliştirilmiş, Türkiye'de ise Joygame'in yayıncı haklarını elinde bulundurduğu Kurtların ve İnsanların savaşını konu alan MMOFPS oyunudur. Oyun içerisinde farklı oynayış şekilleri sunan Wolfteam'de kurt vs kurt, insan vs kurt ve insan vs insan şeklinde oynanabilir. Bedava Wolfteam oyunları oynayarak hem online fps oyunlarının deneyimini yaşayacaksın, hem de arkadaşlarınla beraber takım ruhunun çoşkusunu tadacaksın!Wolfteam’i tam indir, kayıt ol ve şimdi oynamaya başla!



  • Knight Online

Duymayanı dövdükleri rivayet edilen Knight Online, Mgame Corporation ve Noah System tarafından geliştirilmiş ve NTTGame tarafından yayınlanan MMORPG oyunudur. Knight Online'ın toplamda seksenden fazla ülkede milyonlarca oyuncusu bulunmaktadır.Knight oyna.



  • War Rock


Uğruna Team speak kavgaları edilen War Rock, eski tip taktiksel mücadeleyi patlayıcı araçlarla birleştiren hızlı tempolu,geniş çaplı online bir FPS oyunudur.Dar alan savaşı,geniş alan ve PVE modundaki korkunç zombilere karşı savaşta yerinizi almak için karakterinizi seçin.Bugün ücretsiz bir şekildeWar Rock oyna!



  • Shakes & Fidget


Shakes & Fidget, eğlenceli bir fantastik hiciv ve de aynı zamanda ödüllü bir RYO’dur! Kulağa çılgınca gelebilir, ama 50 milyondan fazla oyuncu S&F’ı dünyanın en popüler oyunlarından biri yapıyor!Shakes & Fidget oyna!



  • Travian


Travian, Web Tabanlı strateji ve savaş MMO oyunudur. Oyunun amacı güçlü bir askeri ve ekonomik güç oluşturarak birliğinizle beraber Wow (Dünya Harikasını) kurmaktır. Dünya harikasını kuran birlik oyunu kazanır ve server (sunucu) sona erer. Travian diğer web tabanlı strateji oyunlarının aksine bir amaca ve sona sahip olan bir oyundur.Travian oyna!



  • İstanbul Kıyamet Vakti


İstanbul Kıyamet Vakti (genellikle İKV şeklinde kısaltılmaktadır),Sobeetarafından Şubat 2004'ten beri geliştirilen ücretsiz birMMORPGoyunudur. Ayrıca bu alanda yapılan ilk tamamen Türk yapımı ve yüzde yüz Türkçe bir oyundur.İstanbul Kıyamet Vakti oyna!



  • Point Blank

Point Blank, Güney Koreli oyun şirketi Zepetto tarafından geliştirilen ve 2008 yılında yayınlanan MMOFPS tarzı oyundur. CT-Force ve Free Rebels arasındaki var olan savaş üzerine kurgulanmıştır. Oyunda rütbe sistemi vardır "Askeri öğrenci" rütbesi ile başlanır ve en yüksek rütbe "Mareşal"'dir. Oyunda 11 farklı mod ve birçok harita bulunur.Point Blank oyna!



  • Metin2

Ülkenin en popüler MMORPG oyunu. Metin2'nin konusu üç büyük imparatorluğun savaşını anlatan bir Uzak Doğu hikâyesidir. İlk olarak sadece hayvan ve bitki hayatı vardı ve bir Metin taşı gelip vahşi hayatı kırıp üç imparatorluğun sınırlarını çizdi. Oyunda amaç ise savaşarak kendini geliştirmektir.Metin2 oyna!



  • NosTale

NosTale, arkadaşlarınla sürükleyici bir yolculuğa çıkıp gizemlerle dolu bir dünyaya gidebildiğin ücretsiz bir anime MMORPG oyunu. 30'dan fazla uzman sınıfı ve sadık petler PvP, PvE ve akınlarda heyecanlı anlar yaşatıyor.NosTale oyna!



  • DarkOrbit

İticilerini kuşan ve uzay boşluğundaki MMO'ya hazırlan. Kanının son damlasına kadar savaşacak uzay pilotlarıyla birlik ol.DarkOrbit oyna!


  • Allods Online

Allods Online, ücretsiz 3 boyutlu fantezi MMORPG oyundur. 12 milyon dolarlık bir bütçe ile geliştirildi. 1 Nisan 2014 tarihinde Avrupa ve Kuzey Amerika platformlarını birleştirmiş, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Türkçe dilleri üzerine ortak bir server içerisinde ayrı diller kullanılarak oynatılmaya başlanmıştır.Allods oyna!



  • Combat Arms

MMOFPS oyunu Combat Arms, eğlenceli oyun modları, gerçeğine uygun olarak tasarlanan silahları ve etkileyici ses efektleriyle Türkçe olarak hizmet vermekte.Combat Arms türkçe oyna!


  • Rappelz

Rappelz, ücretsiz bir MMORPG'dur. Rappelz'in özü yaratık evcilleştirme sistemidir. Oyunda ki her karekter, yaratıkları evcilleştirip kendisi için kullanabilir ( toplayıcı, hasar verme, şifacı, destek vermek gibi...). Rappelz dünyasında şu an dış görünüş, yetenek ve güç bakımından 28 değişik yaratık vardır. Ne kadar nadir yaratık evcilleştirirseniz karekteriniz o kadar savaşçı olur.Rappelz oyna!


  • Drakensang

Drakensang Online, Bigpoint tarafından geliştirilen ve yayınlanan ücretsiz bir Browser MMORPG oyunudur.Drakensang oyna!


  • 4Story

4Story, Int Zemi Interactive tarafından hazırlanan ve Gameforge tarafından yayınlanan bir MMORPG oyunudur. 6 farklı sınıf ve 3 farklı ırk vardır. Sınıflar savaşçı, okçu, düzenbaz, büyücü, rahip ve çağırıcıdır, ırklar ise insan, feline ve peridir. Kale fetihleri gibi çoklu savaşlar olmaktadır. Eşyalar +28 seviyesine kadar yükseltilebilir ve +17 seviyesinden sonra zırh ve silahların efektleri ışıksız, fırtına mavisi, yıldırım, doğa yeşili, su, buz, karanlık gibi renklere dönüşmektedir.4Story oyna!


  • League of Legends

League of Legends, Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan MOBA oyunu. 2009 tarihinde piyasaya çıkmıştır. MOBA türü strateji oyunudur. Takım çalışmasına dayanır ve rakibin alanını istila etmeye yöneliktir. Oyunda 3 farklı oyun tarzı sağlayan toplam 3 adet harita vardır. Oyun gelişmekte olduğu için bu sayı her an değişebilir.League of Legends oyna! 



  • World of Tanks

World of Tanks, Wargaming tarafından 2010 tarihinde yayınlanan Tank savaşı temalı, 20. yüzyıl ortalarının zırhlı birlik savaşlarına yönelik bir takım tabanlı multiplayer online oyundur.World of Tanks oyna!


  • OGame

OGame, kaynak yönetimi ve uzay savaşları temalı çok oyunculu online tarayıcı oyunudur. İki milyon kullanıcıya sahiptir. Ogame 2000 yılında Gameforge AG tarafından hazırlanmıştır.OGame oyna!


  • Karahan Online

Karahan, bir dövüş sanatları MMORPG oyunu. Karahan savaş teknikleriyle pek çok oyuncu tarafından sevilen bir oyundur. Doğu tarihine meraklıysanız Kadim Doğu taktiklerini severek sergileyeceksiniz.Karahan oyna!



  • Prime World

Blitzkrieg ve Etherlords yaratıcılarından yeni online macera ve strateji oyunu Prime World, macera ve strateji oyunlarına yeni bir boyut kazandırarak; oyunculara karakterlerini sadece savaş alanında geliştirme imkanı değil, aynı zamanda kendilerine ait kalede savaşta kullanılacak olan ölümcül yetenek kombinasyonlarını seçme ve mükemmeleştirme imkanı da tanıyor.Prime World oyna! 


  • Legend Online

Legend Online, 2012 yılında Türkiye’de ilk olarak Facebook üzerinde oynanmaya başlanan bir Web Tabanlı MMORPG oyunudur. Oyunun yapımcısı 7ROAD, ana dağıtıcısı OASIS GAMES'tir. Legend Online, şimdiye kadar 17 ülkede yayınlanmıştır. Legend Online'in Türkiye'de 15 milyonu aşkın oyuncusu bulunmaktadır.Legend Online oyna! 


  • Warframe

Warframe, Digital Extremes'in geliştirdiği oynaması ücretsiz, MMOTPS'dir. Warframe'de oyuncular, dondurularak yüzyıllar süren uykusundan uyanmış, eski bir ırk olan Tennoları kontrol eder.Warframe oyna! 


  • Counter-Strike Nexon: Zombies

Counter-Strike Nexon: Zombies ücretsiz bir MMOFPS oyunu olup original Counter-Strike’dan içeriklerle birlikte yeni modlar, haritalar, silahlar ve Zombilerle aksiyon dolu PvP ve PvE rekabeti içerir!Counter-Strike Nexon: Zombies oyna! 


  • Smite

Smite Hi-Rez Studios tarafından geliştirilen Üçüncü Gözden oynanan Moba oyunudur. Oyun mitolojiyi konu alır ve oyuncular da tanrıları kontrol etmektedirler.Smite oyna! 



  • Fortnite

Fortnite, Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen, Epic Games tarafından yayınlanan bir co-op, sanal, online hayatta kalma oyunudur. Oyun Fortnite: Save the World, Fortnite Battle Royale ve Kreatif adında üç oyun modunu içerir.Fortnite oyna! 



  • Zula

Zula, MadByte Games tarafından geliştirilen, Lokum Games tarafından dağıtılan, Türk yapımı MMOFPS oyunudur. Yapımına 2013 yılında başlanılmıştır. Vatansever asker ve istihbaratçılardan oluşan Zula ve paralı askerlerden oluşan Gladyo adında 2 düşman oluşumun yer aldığı oyunda farklı hikâyelere sahip toplam 16 ayrı karakter bulunuyor. Zula'da oldukça geniş bir mühimmat seçeneğinin içerisine Mehmetçik ve Kırıkkale gibi yerli silahlar da bulunmaktadır. Oyundaki haritalar ve karakterler, Türkiye havası yaşatmaktadır.Zula oyna!



  • Hounds: The Last Hope

Hounds, ücretsiz bir MMORPS oyunudur. Netmarble EMEA tarafından 2015'te Türkiye'de yayınlandı. Kendine has rol yapma elementleri ile aksiyon türünü harmanlayan Hounds, yeni nesil grafikleri, tamamen seslendirilen ve ara videolar ile desteklenmiş hikaye modu ile fark yaratan Hounds, karakter özelleştirme seçenekleri ile hayalinizdeki askeri yaratmanızı sağlıyor.Hounds oyna! 



  • PUBG

PUBG, BR türü PlayerUnknown’un yapımı. 100 oyuncu bir uçakla haritalar üzerinden geçiyor ve istediği yere paraşütle atlıyor. Yere indikten sonra en kısa sürede en iyi silah ve ekipmanları bulup maç boyunca hayatta kalmaya çalışıyor. Maç sonunda hayatta kalan son kişi ya da takım maçı kazanıyor.PUBG oyna! 


  • Heavy Metal Machines

Heavy Metal Machines, eşsiz oynanabilirliği ile kıyamet sonrası Heavy Metal dünyasını birleştiren, ÜCRETSIZ OYNANAN, hızlı tempolu bir Araba Savaş MOBA oyunudur. Rekabetçi topluluğun bir parçası ol, taktiksel ol, hızlı sür ve Efsanevi Metal Gladyatör olmak için birçok arenada ölümüne savaş!Heavy Metal Machines oyna! 


  • Black Desert Online

Black Desert Online, Pearl Abyss tarafından geliştirilen 2015 yılında yayınlanan MMORPG. Yenilenmiş canlı grafikleri ve gerçekçilik hissi uyandıran ses uygulamaları ile MMORPG'nin sınırlarını zorlayan Black Desert, gerçekçi bir Savaş ve Kuşatma Savaşı, Yeni Keşifler, Ticaret, Balıkçılık, Eğitim, Kimya, Aşçılık, Toplama, Avcılık gibi çeşitli içerikleri vardır.Black Desert Online oyna! 


  • Modern Combat Versus

Eğlenceli, aksiyon dolu oyun akışıyla yepyeni bir MMOFPS oyununa kendini kaptır. Ajanını seç, rolünde uzmanlaş ve takımınla birlikte savaş meydanına hükmet. Saldırı ustalarından destekçi savunmacılara ve gizli suikastçılara kadar, her oyun tarzı için bir ajan var.Modern Combat Versus oyna! 


  • CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive, Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrim içi birinci şahıs nişancı oyunudur. CS:GO kaç para, sorusunun cevabı 10 TL Steam Fiyatıdır.CS:GO satın al ve oyna! 


  • Team Fortress 2

Team Fortress 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen takım tabanlı bir MMOFPS oyunudur. Team Fortress 2, iki rakip takım arasında geçer. Oyun; saldırı, savunma ve destek rollerine göre sınıflandırılmış dokuz farklı sınıftan oluşur. Her bir sınıf en az üç silaha sahiptir: Diğer sınıflarınkinden farklı bir ana silah, diğer sınıflarınkiyle aynı veya farklı bir ikincil silah ve farklı bir yakın dövüş silahı.Team Fortress 2 oyna! 


  • Phoenix Dynasty 2

Grafikten çok içeriğe önem veriyorsan PDO2 tam sana göre! 7/24 PvP Haritası, efsane Köy ve Şehir Savaşları, nefes kesen Günlük ve Özel Zindanlar, Kervan Ticareti, PaytoWin olmayan market yapısı ile muhteşem bir Old-School MMORPG seni bekliyor!Phoenix Dynasty 2 oyna! 


  • Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, Ubisoft tarafından geliştirilen ve yayımlanan MMOFPS. IGN tarafından E3 2014'ün en iyi oyunu seçilmiştir. Tom Clancy's Rainbow Six Siege, oyuncuların bir anti-terörist birimi olan Rainbow takımından değişik 'operatörler' olarak oynayabileceği Birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur.Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyna! 


  • Fear The Wolves

Fear the Wolves, Vostok Games tarafından geliştirilmiş rekabete dayalı bir Battle Royale FPS oyunudur. Mutantlar, radyasyon, korkunç anomaliler, hava koşulları ve diğer oyuncuların peşini bırakmadığı Çernobil'den kaç.Fear The Wolves oyna! 


  • THE DAY Online

THE DAY Online, 3D, 3. kişi, aksiyon, strateji ve takım oyunu karışımı ile bir MOBA oyunudur. Üç ayırt edici savaş arenası varışınızı bekliyor. Gelin ve THE DAY Online ile benzersiz ve etkileyici oyun deneyimini yaşayın.THE DAY oyna! 


  • Frostpunk


Frostpunk, ilk toplumsal hayatta kalma oyunudur. Dünyada ayakta kalan son şehrin yöneticisi olarak amacın, hem şehir sakinlerini hem de altyapıyı idare etmek olacak. Halkının hayatta kalmasını sağlamak için hangi kararları alacaksın? Bunlar olurken nasıl biri olacaksın?Frostpunk oyna! 



  • Squad

Squad, Offworld Industries tarafından geliştirilen bir Birinci Şahıs Nişancı oyunudur. Steam üzerinden oynanır ve birçok ödül kazanmış bir Battlefield 2 modu olan Project Reality'nin manevi halefi sayılır. Squad 15 Aralık 2015'te Steam Erken Erişime açılmıştır.Squad oyna!



    • Garry's Mod



Garry's Mod veya GMOD, Half-Life 2 üzerine kurulan bir Sandbox modudur. Bu mod ile kullanıcılar, oyunun içerisindeki materyalleri kullanarak birçok şey yaratabilirler. Bunlar kullanıcının hayalgücüne kalmış şeylerdir. Makineler, robotlar, karikatürler...Garry's Mod oyna!




    • Rise of Legions

Rise Of Legions, zengin bir fantezi dünyasında geçen ücretsiz bir kale kuşatması RTS'dir. Destenizi inşa etmek için onlarca güçlü ünite ve yıkıcı büyüleri toplayın. Rekabetçi maçlar oynayın ve PvE mücadelelerinde sert kayalara karşı mücadele edin.Rise of Legions oyna!



    • Tactic Force



Tactic Force, Türkiye - İstanbul merkezli ve %100 yerli sermayeli HES Games firması bünyesindeki Türk mühendislerin emekleriyle, Unreal Engine 4 oyun motoru kullanılarak geliştirilen; Türkiye'nin MMOFPS oyunudur.Tactic Force oyna!



    • Champions of Titan

Champions of Titan RPG aksiyon benzeri PvE savaşları yapabileceğiniz Sci-Fi tarzında MMORPG oyunudur. Her iki tarzı birleştiren bu oyunda grubunuzla beraber PvP ve PvE akınlarına katılabilirsiniz.Champions of Titan oyna!



    • Rocket League

Sevilen arena klasiği Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars'ın beklenen fizik destekli devam oyununda futbol bir kez daha arabalarla buluşuyor!Rocket League oyna!

Son Düzenleme: Warrison ~ 15 Nisan 2020 00:35 Neden:
unlocker0
04-02-2022, 22:54   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2022

Riot mmo oyunu'nu çıkarsa da oynasak :D