En iyi Windows bir Apple mı?

CHIP Online
27-04-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Piyasadaki en iyi Windows'lu laptop'un bir Apple bilgisayar olduğunu söylesek inanır mısınız?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/en- ... apple-mi_40006.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Soluto isimli bir yazılım şirketi, PC performansını arttırmayı amaçlayan kendi uygulamasından gelen verileri kamuoyuyla paylaştı. Buna göre piyasadaki en iyi Windows 7 ve 8 diz üstü bilgisayar, MacBook Pro 13!


Yaklaşık 150.000 bilgisayardan gelen verilere dayanan listede "kitlenme, takılma, mavi ekran, başlatma hızı" gibi pek çok değişken dikkate alınmış. Buna göre listenin başına yerleşip "piyasadaki en iyi Windows diz üstü bilgisayar" unvanını almaya hak kazanan bilgisayar, Apple'ın 2012'de piyasaya sürdüğü MacBook Pro 13 modeli. Soluto, "PC üreticilerinin bugünlerde bilgisayarlara yükledikleri saçmalıklarla" dolu olmayan "temiz bir Windows" yükledikleri MacBook Pro 13'ün, herkese örnek olması gerektiğini iddia ediyor: "PC üreticileri bu verilere bakmalı ve temiz bir MacBook Pro 13 kadar iyi performans sergileyen PC'ler üretmeye çalışmalı."


Soluto'ya göre listede MacBook Pro 13'ün ardından Acer E1-571 ve Dell XPS 13 geliyor. Değerlendirmeye dokunmatik ekranlı cihazlar alınmadığı için Windows Surface Pro listede yer almıyor. Soluto, önümüzdeki günlerde yayınlayacakları raporlarda dokunmatik modellere de yer vereceklerini belirtiyor.

Tüm Konu: En iyi Windows bir Apple mı?

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr