eRepublik oyununda Türkiye zor durumda!

Huor Earfalas
14-06-2009, 18:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

eRepublik oyununda Türkiye zor durumda!

1) Erepublik nedir?
Tarayıcı tabanlı (text based) sanal dünya simülasyonu. Parti seçimleri için, genel seçimler için, yerel seçimler için (ülkeler ve şehirler mevcut) oy kullanabilirsiniz. Yaşamak için iş bulup çalışabilirsiniz. Yerel gazeteler çıkarabilir, bunları uluslararası arenaya taşıyabilirsiniz. Orduya girip eğitim alabilir, savaşabilirsiniz.

Başbakan, millet vekili olup yasa tasarıları sunabilir ve oy kullanabilirsiniz vs...

2) Çok mu zaman ayırmalıyım?
Kesinlikle hayır. Günlük ayıracağınız minimum 5 dakika o günkü çalışmanızı yapmanıza askeri antremanınızı gerçekleştirmenize, gerekli besinleri satın almanıza ve son değişiklikleri kontrol etmenize yetecektir. Ayda bir genel seçimler yapılırken her ayın 15 inde parti başkanlığı ve 25 inde milletvekilliği seçimleri ve her ayın 5 inde ülke başkanlığı seçimleri yapılmaktadır. Bunlar içinse ayıracağınız 5 dakika yeterli olacaktır. Oyunun amacı diğer online oyunlardaki gibi "ne kadar online olursan o kadar güçlü olursun" mantığı değil, tam tersine "ne kadar iyi strateji geliştirirsen o kadar güçlü olursun"dur yani bir anlamda Erepublik online bir oyun olmanın ötesinde bir strateji oyunudur.

3) Oyunda Türkiye var mı?
Tabii ki evet. Hem de şu anda Anadolu topraklarının yanında İsrail topraklarını fethetmiş ve Yunanistan topraklarının da fethinin bitmesine yaklaşmış durumda.

4) Neden yeni üyelere ihtiyaç var?
Türkiyemiz oyunda güçlü bir konuma gelmiş durumda. Fakat bunun yanında savaşıp kazandığımız İsrailliler ve Yunanlar Türk hükümetini ele geçirmek için ülkemizde partiler kurup iktidarı ele geçirme hesapları yapmakta...
Yani eTürkiye'yi kaybetmemek için önemli miktarda nüfusa ihtiyaç duyuyoruz. Seçimlere 6 gün kalmış olması sebebiyle ülkemizi Yunanlara teslim etmemek için çabalarımızı artırdık.

6) Nasıl iletişim kuracağız?
Oyundaki özel mesaj sistemi ve forumun (erepublik.gen.tr) yanı sıra erepublik-tr.com adresinde kendi forumumuz ve chat serverımız mevcut.

Huor Earfalas
14-06-2009, 19:21   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Arkadaşlar, şu anda eTürkiye sınırları içinde Yunanistan'ın çok büyük bir kısmı ve İsrail'in büyük bir kısmı mevcut. Bu topraklarda sık sık isyan (Resistance War) çıkmakta. En son 7 gün önce Yunanistan bölgelerinde ve Kudüs'te (Jerusalem) isyan çıktı ve bunlar eTürkiye vatandaşlarınca bastırıldı. Lakin yaklaşık 2 gün önce Amerikan özel güçleriyle beraber 300'ü aşkın isyancı eTürkiye'ye giriş yaptı ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne konuşlandı. Peşpeşe Makedonya, Atina ve Kudüs'te isyanlar başlatıldı. Makedonya kaybedildi. Atina ve Kudüs de kaybedilmek üzere. Zengin demir kaynakları bakımından kaybedilmemesi gereken bölgemiz Central Greece (Merkez Yunanistan). Diyebilirsiniz ki daha önce kolaylıkla savunulabilen bu bölgeler neden bu kez kaybedildi? Bu kez durumun gerçekten vahim olmasının nedeni American eMarines adını taşıyan yüzlerce kişilik yüksek rütbeli ve Strength'e sahip bir topluluğun Yunanlılar ve Yahudiler için savaşıyor olması. Amerikan Hükümeti bunun için 5.000 goldu aşkın bir bütçe, silah, gift (sağlık alınmasını sağlayan paketler) ve food stoğu sağladı. Yüksek vuruş gücüne sahip bu asker Yunan ve Yahudi isyan güçleriyle birlikte eTürkiye'yi zor durumda bırakmış durumda.
Ayrıca ülke içi karışıklıklar da bulunmakta. Yapılan son seçimlerde seçilen devlet başkanı suçlanmış (İmpeach) ve hükümet büyük ölçüde parçalanmış durumda.

Central Greece'in kaybedilmesi endişesi bir yana eTürkiye'ye giriş yapmış 300'ü aşkın bölücü güçler partiler kurmuş ve 2 gün sonra yapılacak seçimlerde eTürkiye devletini ele geçirmek kaynaklarını harcamak, ekonomiyi de yıkmayı amaçlamaktalar.

Sizlerden isteğimiz oyuna kayıt olmanız ve seçim gücüne kadar 6.seviyeye ulaşıp seçimlerde, seçimlerden önce geçici belirlenecek eTürkiye halkını temsil edecek partiyi oylamanız. eTürkiye tarihinin en zor durumlarından biri içerisinde, eTürkiye'nin size ihtiyacı var!

Arkadaşlar, eğer davetiye aracılığı ile üye olurlarsa davetiye sahibi üye olup 6. seviyeye gelen her oyuncu için 5 gold kazanmakta. Oyuna kayıt olmayı düşünen arkadaşlar bana veya bu bildiriyi yayınlayan başka forumlardaki arkadaşlardan birine ulaşırlarsa her üye kaydı sonucu kazanılan goldlar Central Greece çıkacak ayaklanmada kullanılmak üzere devlete teslim edilecek.

Sizin uye olmanizla eTurkiye ne kazanacak?
1- Seçimlerde eTürkiye devleti bizim elimizde kalacak.
2- Oyuna kayıt olup Central Greece'de ikamet ettiğiniz de bölgenin Defense'ı artacak, isyan çıkartacakları zaman her +1 üye için 0.25 gold daha fazla harcamak zorunda kalacaklar.
3- Davetiyeyle üyeliğinizde gelecek goldlarla askerlerimize silah, gift ve food sağlanacak.

eTürkiyenin size ihtiyacı var!

Oyun hakkinda aciklama:
eRepublik, browser tabanlı bir online strateji oyunu. ülkeler oyunda kendi topraklarında başlıyor ve ülke toprakları yeniden yapılandırılıyor. Oyuna kayıt olduğunuzda seçtiğiniz eülkenin eVatandaşı olmuş oluyorsunuz. Bir işe girip çalışmaya başlıyor, zaruri ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz. 5. seviyedeyken savaşabiliyor, 6. seviyeye yükseldiğinizde seçimlerde oy kullanabiliyor, 7. seviyedeyken bir partiye üye olabiliyor, 12. seviyeye ulaştığınızda kongre üyeliği için aday olabiliyor, 14. seviyede ise eTürkiye devlet başkanlığı için aday gösterilebiliyorsunuz. Oyunun ana mantığı bu doğrultuda. Oyun hakkında merak ettikleriniz içinburaya göz atabilirsiniz. veya oyundan bana (oyun profil linkinizi verebilirsiniz) ulaşabilirsiniz. Size oyunu kavramanız konusunda yardımcı olacak çok sayıda arkadaş mevcut. Oyun dili İngilizce ama oldukça basit. Oyunu kısmen de olsa Türkçe oynamak isterseniz oyunda Türkçe dil seçeneği bulunmadığından dolayı Mozilla Firefox için dil scripti yükleyebilirsiniz.

Site: www.erepublik.com

gurhankazanhan
24-12-2009, 19:42   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

ben aslında pek online oyun oynamam ama birgün bu oyunu keşfettim ve gerçekten oyuncu kitlesiyle diğer oyunlardan farklılığıyla isterseniz 5dk isterseniz 8 9 saat zaman ayırabileceğiniz bir oyun.
oyuna buradan kayıt olabilirsiniz: http://www.erepublik.com/en/referrer/ertugrulhan