Eriyip tükenen 5 efsane web sitesi!

CHIP Online
22-06-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir zamanlar adeta efsane gözüyle bakılan bu 5 web sitesinin yerinde, bugün yeller esiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/eri ... b-sitesi_47868.html

Resimlerle: Rüya gibi Yahoo ofisleri!

İnternetin en büyük devlerinden Yahoo, 15 sene içinde altı düzineden fazla teknoloji şirketini satın aldı. Ancak Yahoo'nun sihirli dokunuşunun şirketlerin başarısına başarı kattığını söylemek zor.


Bu durum,tabii ki Yahoo'nun tüm harcadığı paraların boşa gittiği anlamına gelmiyor. Satın alınan bazı şirketler arasında Yahoo için inanılmaz derecede kazançlı olanlar da var.


Ancak Yahoo'nun dokunuşu genel olarak dokunduğu dostlarını taşa dönüştürüyor. İşte Yahoo altında eriyip tükenen 5 internet devi...


Geocities


GeoCities, herkese kendi web sitesini ücretsiz oluşturma şansı tanıyordu. Borsaya 1998'de umut verici bir giriş yapan GeoCities, bir yıl sonra Yahoo tarafından 3 milyar dolara satın alındı.


Gün geçtikçe eriyen GeoCities'i Yahoo geçtiğimiz yıllarda kapattı. GeoCities kurucu ortağı John Rezner'a göre "Yahoo, GeoCities'in değerini hiç bilemedi".


Broadcast.com


Mark Cuban'ı milyarder yapan ses akışı yayınlama şirketi Broadcast.com, Yahoo için kazançlı bir yatırım olmadı. Ümit vaadettiği düşünülen şirketi satın almak için Yahoo 5.7 milyar dolar harcamıştı.


Piyasadaki yerini korumaya yönelik önemli bir teknolojik yenilik sunmayan Broadcast.com, Yahoo tarafından farklı bölümlere ayrıldı.


 


Tüm Konu: Eriyip tükenen 5 efsane web sitesi!

Resimlerle: Rüya gibi Yahoo ofisleri!

Kaynak: www.chip.com.tr