Erkek Egemenliği

Elif1982
09-09-2018, 22:22   |  #1  
Elif1982 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2018

Henüz "insan" denen güruh olgunlaşamadı. Henüz hala cinsiyetçisiniz, hala oldukça feodal, hala yeterince cinsiyet milliyetçilerisiniz.
Özellikle siz felsefe peşinde koşan, bilim sevdalıları, güya sorgulayan, araştıran, meraklı kültürlü ve aydın, aşmış insanlar. Yok, öyle geçinenler...

Sizin hiçbir şeyi sorguladığınız yok sorgulama kültürünüz buysa. Siz fikir milliyetçiliği peşindesiniz. Ne sakıncalıdır sorgulayan insan için oysaki bu.
Buna ardıl gelen bütün eklektik düşüncelerinizin de periferinde dolanıyorsunuz. Seçimleriniz fikir tatmini, okumalarınız kendinizi onaylamak ya da varolan düşünce kalıbınıza dayanak bulmak için.

Egosuna hitap etmeyen her şeye vurun kıvırır vasat.
Vasatın kadınlar şöyle kadınlar böyle sözleri bitmek bilmez. Her yerde görürsünüz. Kadında eleştirilmedik nokta bırakmazlar ama sebeplerine de çünkü öyle deyip geçerler.
Nerede hani bunların bilgi arzuları, öğrenme sevgileri, felsefe merakları, sorgulama sistemleri?
Ataerkillik diye geçiştirdiğiniz şey ağzınızda kuru sakız, ne olduğundan haberiniz yok.
Kadının tarihine dair fikriniz yok, kadın erkeğin tarihinin içinde sunulmuş bir promosyon.

Kadının bugün geldiği noktada kadın şöyle kadın böyle. Ee niye? Niyesi gerçeği değiştirir mi diyor adam, ne anlatabilirsiniz ki böyle yaklaşımlara?
Bir şeyi anlamak istiyorsanız onu geçmişine bakmadan bunu yapamazsınız. Üreyim tarihinden kadının doğadaki konumundan, klan toplumlarından, avcılık-toplayıcılıkta kadın erkek ilişkisinden kadının biyolojik varlığından tutun da, ilkel komünal, köleci, feodal, kapitalist topluma gelene kadar ne oldu da kadınlar şöyledir böyledir demeye başladınız.

Filozofların birçoğu kadınlarla ilgili olumsuz yargılara sahiptir. Tarihsel süreci göz ardı edenler bunu kadının doğasına yoruyor çünkü zaten arzusu ve amacı bu niye baksın ki sürece.
Kadınlarla olumsuz deneyimler ve sorunlar yaşayanlar geçmişte olduğu gibi bugün de aynı.

Niye kadın filozof pek az, bilim insanı az, yazar az, şair az, sanatçı az şu az bu yok demeye bayılırsınız bunu da erkeğin zekası gücü üstünüz egosuna vurmaya pek meyillisiniz. İşte süreci anlamamış bilimden nasibini almamış bir bakış açısı böyle olur.

http://Sesliv.com

Son Düzenleme: Elif1982 ~ 09 Eylül 2018 22:40 Neden: