Escape To Music 2014'te Balthazar rüzgarı!

CHIP Online
01-04-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avea Escape to Music konserleri, bu önemli grubu da İstanbul'a taşıdı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/esc ... -ruzgari_46311.html

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Avea Escape to Music konserleri, 29 Mart Cumartesi gecesi Indie dünyasının son yıllardaki en önemli gruplarından biri olan Balthazar'ı ilk kez İstanbul sahnelerine taşıdı.

Applause ve Rats adlı albümleriyle sayısız ödül kazanan Balthazar, her iki albümden derledikleri şarkılarla sahneden hayranlarına seslendi. Soğuk havaya rağmen Roxy kapısında kuyrukta beklemeyi göze alan Balthazar hayranları arasında, Türk dinleyiciler kadar yabancı hayranları da vardı.

Tatlı turne yorgunluklarını gerçekleştirdikleri her konserde farklı bir şarkı listesiyle atmaktan keyif alan, konserlerini biraz da izleyicilerinden aldıkları enerjiye göre doğaçlama sürdürmeyi seven Balthazar üyeleri yüksek enerjileri ve güler yüzleriyle dinleyicilerinin kalbini fethetti.  

Rock Werchter, Pukkelpop ve Lowlands festivallerinde sahne aldı

2005 yılında ulusal bir yarışmada kazandıkları dereceyle profesyonel müzik hayatına atılmaya karar veren ekip, bir yıl sonra kendi adlarını taşıyan ilk EP'yi yayınladı. 2007 yılında bazı değişiklikler ve yeni üyelerle son şeklini alan Balthazar, This is a Flirt adlı şarkılarıyla radyolarda fırtına gibi esti. Geniş kapsamlı bir dünya turnesini takiben yayınlanan ilk albümleri Applause ve ilk single Fifteen Floors, hem dinleyiciler hem de eleştirmenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Albümün prodüksiyonunu üstlenen Maarten ise o sıralarda sadece 22 yaşındaydı. Grubun ortaya koyduğu benzersiz sound ve canlı performanslarının büyüleyici atmosferi onları Rock Werchter, Pukkelpop ve Lowlands gibi dünyanın en önemli festivallerinin sahnelerine de taşıdı.

Nea Organizasyonu ile gerçekleşen Avea Escape to Music 2014 konserleri 11 Nisan'da Rufus Wainwright ve 25 Nisan'da ise Dredg konserleriyle KüçükÇiftlik Park'ta devam edecek

Tüm Konu: Escape To Music 2014'te Balthazar rüzgarı!

Kaynak: www.chip.com.tr