eset, karspersky, panda, saymentec..

qFb_rd0one
27-05-2011, 15:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

kolay gelsin arkadaşlar yukarda yazan av programları sunucudan nasıl terminal bilgisayarlara aktarım yaparız ve güncellemeyi nasıl sunucu olarak ayarlıya biliriz.. yardım ederseniz sevinirim..

black_flood
27-05-2011, 20:04   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

eset sallama bir yazılım bi halta yaramaz onu direk geçiyorum.
kaspersky server üzerine ana konsolu kurulur sonrada tüm terminaller tek tek gezilerek kurulum seçeneklerinden terminal işaretlenerek kurulur gerisini kendisi yönlendirerek halleder. active directory' den iyi anlıyorsan eğer kaspersky kurulumunu ya kendi bvilginlen yada bir programcı yardımı alarak msi uzantılı kurulum paketine dönüştürüp yazılım deploy ile activbe directory kullanıcılarına otomatik kurulum yaptırabilirsin.


panda antivirüs ürünleri kendine özgü değişik konsollara sahiptir 4 farklı sürümü mevcut. web arayüz konsollu olabı ve pc tabanlı olanı. web arayüz olanı adındanda belli olduğu gibi web üzerinden yönetilebilen bir konsola sahiptir.

pc tabanlı olan konsolda ise otamatik kurulum komutu ile tüm networkteki pclere kurulmasını tek noktadan kontrol ederek kurabilirsin fakat bunun için konsol içinde ciletişim casusu var onu tüm terminallere kurman lazım active directory var ise agent gerekmiyor direk tek tuşlan kur dedinmi iş bitiyor.

tüm server antivirüslerinin mantığı konsol güncellemeleri alır sonrada teminallere dağıtır.