Eski bilgisayar kasası

Furkan22
23-12-2020, 22:21   |  #1  
Furkan22 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2020

Merhaba beyler bi yerden elime eski bir bilgisayar kasası gecti.ben buna win7 kurdum sistem kurduktan sonra hoşgeldiniz yazısından sonra her şey cok yavaş hoşgeldiniz yükleme ekranında 10 dakika bekliyor sonra ekran siyah oluyor orda da biraz bekliyor sonra acılıyor biraz normal şekilde kullanılıyor sonra yine donuyor anakart ms7173 ver1a 2gb ram pentium4 3.5 ghz  radeon x1550 64bit  not: güvenli modda sorunsuz kullanılıyor. Yardımlarınız icin şimdiden cok teşekkür ederim

excel_mustafa
23-12-2020, 23:09   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 521
4,320 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

ramların slota giren bakır uçlarını silgiyle sil aynı şekilde ekran kartınınkini de sil. ramları farklı şekillerde takarak dene. ekran kartını çıkarıp anakarttaki girişe takarak kullanmayı dene.

Furkan22
24-12-2020, 00:53   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2020

Hepsini yaptım anakartı tinerle bi güzel temizleyip tekrar denedim başka makinede sorunsuz calışan ekran kartı ve ram taktım ama yine aynı arada bir normak bir şekilde kullanabiliyorum bu da bana işlemcide bi sorun var gibi düşündürüyor ama güvenli modda hic bir sorun olmadan acılıyor güncellemelerin yarısını yaptım daha hepsini yapmadım sizce bu yazılımsalmı donanımsalmı ?

excel_mustafa
24-12-2020, 01:07   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 521
4,320 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

işlemciden olsa normal kullanımda da sorun çıkardı. hdd yi harddisk sentinel ile badsector testinden geçir health ı kontrol et. hdd de sorun yoksa biostan onboard ethernet ve sesi disable yapıp açmayı dene.

tianjin
24-12-2020, 14:41   |  #5  
tianjin avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 5
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2017

32-bit x86 - işletim sistemi kurmanız gerekiyor. O bellek ve diğer unsurlar 32 bit uygunluğa sahipler.