Eski iPhone'u getir, yenisini götür!

CHIP Online
30-08-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5S çıktığında eski iPhone'lara ne olacak? Size bir iyi, bir de kötü haberimiz var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/esk ... ni-gotur_42313.html

Resimlerle: iPhone 5S böyle olur mu?

Apple'ın yeni telefonu iPhone 5S'in piyasaya çıkış tarihi yaklaşırken, yeni bir kampanyanın haberi de geldi. Apple mağazalarının, eski telefonu getir yenisini götür kampanyası başlatacağı konuşuluyor. Eski iPhone'ların, yeni iPhone alımında önemli bir indirime neden olacağı tahmin ediliyor. Ancak kötü haber; bu kampanyanın sadece ABD sınırları içerisinde geçerli olacağı...


Bu kampanya, eski Apple kullanıcılarının başka bir markaya geçmesini önleyeceği için Apple için çok karlı bir hareket olarak değerlendiriliyor. Böylece, iPhone kullanıcıları, tekrar ödeme yaparak, birkaç yıl boyunca yeniden Apple müşterisi olmaya devam edecek.


Android telefonların pazarda giderek yükselen çekiciliği nedeniyle, böyle bir kampanya sayesinde, Apple mevcut kullanıcılarını kaybetmeden pazar payını koruyabilecek; ayrıca yeni iPhone müşterilerini de saflarına katmış olacak. Elbette son model iPhone kullanıcılarının sayısı arttıkça, uygulama markette yeni ve daha etkileyici uygulamaların da kullanımı artacak, Apple ekosistemi de bundan karlı çıkacak.


Bir diğer kazanç noktası da, kullanıcıların telefonu doğrudan Apple mağazalarından satın alacak olması. Böylece Apple, operatörlere veya diğer üçüncü pazarlama kanallarına daha düşük fiyattan verdiği telefonlar yerine, müşteriye doğrudan yüksek kar oranıyla telefon satmış olacak. Bu arada, Apple'ın tüm bu kazançlarına rağmen, uluslararası ticaret açıklarını kullanarak "vergi numaraları" yaptığı iddiasıyla ABD hükumeti tarafından yakın incelemeye alındığını da hatırlatalım.


 

Tüm Konu: Eski iPhone'u getir, yenisini götür!

Resimlerle: iPhone 5S böyle olur mu?

Kaynak: www.chip.com.tr