Eski programları Windows 8'de çalıştırın!

CHIP Online
08-08-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eski programları ve oyunları Windows 8'de sorunsuz olarak nasıl çalıştırabilirsiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/esk ... listirin_41931.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Windows'un en güçlü olduğu yönlerden bir tanesi, uygulamalar için sunduğu geriye yönelik destek. Örneğin Windows 7'de çalıştırdığınız bir programı genellikle Windows 8'de de sorunsuz olarak çalıştırabiliyorsunuz. Ancak Windows XP, Windows 98 veya DOS için tasarlanmış eski bir oyunu veya yazılımı kutusundan çıktığı haliyle Windows 7 veya 8'de çalıştıramayabilirsiniz.


Böyle bir durumda Google'da oyunun veya yazılımın ismine "Windows 8" dizisini ekleyerek arama yapabilir, konu hakkında farklı kullanıcıların deneyimlerini okuyabilir, yardım alabilirsiniz. Bu yazımızda ise her tür yazılıma uygulayabileceğiniz genel ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.


Yükseltmeden önce


Windows 8'e geçemden önce Microsoft'un sunduğu Windows 8 Upgrade Assistant aracını çalıştırarak bilgisayarınızdaki uyumsuz yazılım ve donanımları listeleyebilirsiniz. Araç, çalışmayacak olan tüm programları bulmasa da size faydalı bilgiler sunabiliyor.


Buna ek olarak Microsoft'un Compability Center web sitesi, hangi yazılım ve oyunların Windows 8'i desteklediğini bulmanızda işinize yarayabilir.


Tüm Konu: Eski programları Windows 8'de çalıştırın!

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr