Esnek telefonlara hazır mıyız?

CHIP Online
10-03-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gorilla Glass neredeyse tüm üst seviye ceplerde yerini aldı. Ama şimdi sıra, bükülebilir ceplerde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/esn ... ir-miyiz_39006.html

Resimlerle: MWC'nin en iyi cepleri!

Akıllı telefon pazarı son iki yıl içerisinde inanılmaz ölçüde gelişen bir teknoloji ile büyüdü. Fakat hiçbir teknoloji, Corning isimli firmanın yakın zamanda geliştirdiği, bükülebilir ince camı kadar ileriye gidememişti...


Corning'in ürettiği çok dayanıklı ve bir o kadar da esnek olan Gorilla Glass teknolojisini yeni tablet ve akıllı telefonların çoğunda görüyoruz. Fakat geliştirilen yeni esnek cam teknolojisinin tam anlamıyla kullanılması için iki ya da üç yıl gibi bir süre geçmesi gerekli...


Apple ve Samsung gibi dev şirketler bir süredir istenildiği zaman katlanıp, tıpkı bir kağıt gibi yuvarlanabilecek olan bu teknoloji hakkında çalışmalarını sürdürüyorlar. Fakat Corning'nin müdürü olan James Clappin'e göre son kullanıcılar katlanabilir elektronik cihazlara henüz hazır değiller.


"İnsanların yeni bir ürüne alışması öyle hemen olmuyor ki bugün katlanabilir bir telefon üretilse, tüketicilerin büyük bir kısmını ilgisini çekmeyebilir. Böyle bir teknolojinin an itibarı ile satın alındıktan sonra kullanım şekilleri fazlasıyla limitli. Çok daha özel bir ürün için, biraz daha zaman geçmesi gerekiyor." şeklinde konuşan başkan, aynı zamanda "Büyük isimleri bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaları için şimdiden eğitmeye başladık." diyerek bir kez daha Apple ve Samsung'u işaret etti.


Corning firması ürettiği yeni teknolojisi ile büyük bir ihtimalle gündelik hayatlarımızda yerini almadan önce, çok daha kolay üretimi yapılacak olan güneş panelleri üzerinde kullanılacak.

Tüm Konu: Esnek telefonlara hazır mıyız?

Resimlerle: MWC'nin en iyi cepleri!

Kaynak: www.chip.com.tr