EŞYANIZI KAYBETTİNİZ,BULAN KİŞİ SİZİ NASIL BULSUN

mcsiko
04-10-2006, 12:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Küçük boyutlu elektronik eşyalar son zamanlarda hepimizin olmazsa olmazı durumuna geldi.Ama ebatlar küçüldükçe ve yanımızda taşıdığımız gereç sayısı arttıkça kaybolmaları kolaylaştı ve kaybolan bir eşyanın bize geri dönme ihtimali ise sadece şansa bağlı.

        Bu şansı arttırmak için hayatımızda artık EBUMERANG isimli bir ürün var.Peki nedir bu EBUMERANG.Birbirinden farklı ve eşsiz seri numaraları olan etiketler.Bu etiketleri aklınıza gelebilen taşınabilir tüm elektronik ve elektronik olmayan(Cep.tel,MP3 Player,araba anahtarı vb.)eşyalarımıza yapıştırıyoruz ve üzerinde yazan seri numaralarını internet sitesinden veya call center den aktive ediyoruz.Eşyanız kaybolduğunda bulan kişi bu çok belirgin olan etiketi görüyor.Etiketin üzerinde ilk göze çarpan şey ise "BULANA ÖDÜL" ibaresi.Eğer bulan kişi iyi niyetliyse EBUMERANG merkezini arıyor yada www.ebumerang.com sitesini ziyaret ederek ondan alınıp sahibine ulaştırılmasını sağlıyor.Böylece kaybeden kişi eşyasına bulan kişi ise ödülüne kavuşuyor.

         Sistem kabaca böyle işliyor benim bu kadar ayrıntılı anlatmamın sebebi ise fikir alışverişinde bulunmak.Sizce bunun avantajları,dezavantajları benim görmeyi beceremediğim artıları,eksileri ve sizin fikirleriniz nelerdir bunları benimle paylaşırsanız çok sevinirim

         Şimdiden çok teşekkürler

[url][/url]www.ebumerang.com

viking20
04-10-2006, 13:29   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

olumlu derim,çünkü başka bir olasılık yok gibi(bavul,çantalara koyduğumuz küçük adrs.tlf.etiketlerini saymazsak)iyi düşünülmüş bir uygulama,internet de hızla yaygınlaştıkca daha bir kolaylık olacaktır şüphesiz.Hep duyarız trenlerde,uçaklarda,peronlarda v.s. bırakılan/unutulan sonrada müzayede ile satilan eşyaları,bence daha da geliştirilirse iyi bir sistem haline getirilebilir.

mcsiko
04-10-2006, 13:44   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Aslında sistemi oturttuk ve şu anda tamamen sorunsuz işliyor
hatta fujitsu-siemens , gençcell,apple gibi firmalar çalışmaya başladı bile burada etken nokta güvenilirlik kimse eşyasını bulan kötü niyetli birisiyle muattap olmak istemez,bir düşünsenize ev yada araba anahtarlığınıza ne kadar ayrıntılı bilgiler yazabilirsiniz ki sadece çok değişik handikaplar çıkıyor böyle bir üründe ve fikirlerinizi gerçekten çok merak ediyorum

ufuks
04-10-2006, 13:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Bulan kişiye ödülü kim veriyor?

mcsiko
04-10-2006, 14:11   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

ürünü satan firma yani ebumerangın kendisi.Kargo şirketi bulan kişiden bulunan eşyayı almaya gittiğinde iletiyor.ve ödül seçenekleride bulan kişi call centeri aradığında sunuluyor

ufuks
04-10-2006, 15:00   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

O zaman arkadaşımla tezgah kurarım.Nasıl mı?Diyelim ki eşyayı arkadaşıma veririm o da gider buldum diye ödülünü alır bende eşyamı geri alırım.Bunun yapılması için bi önlem var mı?

mcsiko
04-10-2006, 15:49   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

evet ,aslında bu önlemi yurtdışınında uyguladığı gibi data takibiyle gerçekleştiriyoruz yani aynı kişi belli zaman aralıklarıyla eşyalarını kaybediyorsa yada aynı kişi sürekli kayıp eşyalar buluyorsa incelemeye alıyoruz gerekli bilgi analizi ve görüşmelerden sonra olumsuz bir koşul yada artniyet söz konusuysa yasal merciilere başvuruyoruz.

viking20
05-10-2006, 03:26   |  #8  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bence doğal olanı ödülü eşya/mal v.b. sahibinin vermesi değilmi?bırakında kaybetmesinin/dalgınlığının herneyse ceremesini o şahıs bu şekilde çeksin/ödesin(sonunda malına/v.s. yeniden kavuşuyor);niye bir başkası çeksin?,bu şekilde ufuks arkadaşın endişelendiği yöntem(tezgah) ortadan kalkmış olmazmı?Ebumerang firması burada (kargo şirketleri gibi)sunduğu hizmetin,servisin bedelini/karşılığını almış olacaktır,bilemiyorum yanılıyorda olabilirim.Bana ait bir malın ödül takdirini niye bir başkası yapsın,bana ters geliyor,hele ki birde bence manevi değeride çok fazlaysa, bunu aracı olan firma bilemezki.Ancak şu olabilir,firma ödülün miktarı bulunan malın değerinin % bilmem kaçından daha aşağıda olamaz diye bir şart koşabilir.
[takdire örnek]:Amerika da, çok zengin yaşlı dul bir kadın alevler içindeki evine dalıp(altınları,pırlantaları,gümüşleri,değerli eşyaları dururken) dışarıya elinde sadece torununun yaptığı resimler ile çıkar,niye böyle yaptığı sorulduğunda da :onları tekrar yerine koyabilirim ama bunları imkansız der.

Son Düzenleme: viking20 ~ 06 Ekim 2006 11:34
delikanli53
05-10-2006, 14:04   |  #9  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

peki bu seri numaralarını satan şirketin bu işten kârı ne yani ne kadar parayla satıyor bu seri numarasını. yani çoksa elektronik eşyalara verici yerleştiririm yada zincirle kendime bağlarım Kahkaha tabi sonuncu şakaydı  neyse uygulama güzel. mesela ben yaptım diyelim bana kaça mal olacak ve seri numarası başına mı para vereceğim.