Ethernet Kablosunu Takınca Mavi Ekran

cnkt_24
25-12-2008, 16:49   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

 

Arkadaşlar Benim Win XP Yüklü Bir Bilgisayarım Var. Bu Bilgisayara Ethernet İle İnternet Çıkışı Sağlamak İstediğimde Kabloyu Taktığım An Mavi Ekran Hatası Alıyorum Ve Monitörden Görüntü Gidiyor. Kasa Açık Olmasına Rağmen Görüntü Gelmiyor. Kabloyu Çıkarıp Bilgisayara Reset Atınca Sorun Yok. Bilgisayarı Hic Açmadan Kabloyu Takıyorum. O Zaman da Gene Kasa Açılıyor Ama Monitöre Hicbir Koşulda Görüntü Gelmiyor...

Yardım Edermisiniz Lütfen ?

DaRWeLL
25-12-2008, 16:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

ethernet kartının driver ini silip tekrar yükle ve güncelle.

cnkt_24
25-12-2008, 17:02   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Yaptım, Olmadı...

Var mı Başka Bir Öneriniz ?

Kaya Erdoğdu
25-12-2008, 17:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

bence ethernet kartının driveri işletim sisteminle uyumlu olmayabilir.

cnkt_24
25-12-2008, 17:13   |  #5  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

3-4 Gün Öncesine Kadar Sorun Yoktu. EVEREST SG-1400 Modemden Ethernet İle Bağlanmaya Çalışıyorum. Modemin Driver'i Vista İşletim Sistemi Olan Bilgisayarımda Yüklü. Modemin Diğer Portundan XP Kurulu Bilgisayarıma Bağlanmak İsterken Bu Sıkıntı Oluyor...

cnkt_24
25-12-2008, 19:22   |  #6  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Yardımcı Olabilecek Yok mu ?

cnkt_24
26-12-2008, 18:39   |  #7  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Hala Bir Çözüm Bulamadım. Format Attım Gene Aynı Sorun Devam Ediyor...

samsamsa
27-12-2008, 15:23   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

donanımdan kaynaklanan bir sorun olabilir en yakın teknik servise başvur :)

Semih Özyurt
27-12-2008, 15:54   |  #9  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dostum modemin xp ye uyumlu olmayabilir veya vistayada uyumlu olmayabilir sana önerilerim başka bir modemle dene olmassa teknik sirvise başvur

cnkt_24
30-12-2008, 10:15   |  #10  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Arkadaşlar Önceki Mesajımda Belirttim. Bundan 1 Hafta Önceye Kadar Hicbir Sorun Yoktu. Gayet Güzel Çalışıyordu. Modem Vista Olan Bilgisayarımda Çok Güzel Rahatça Çalışıyor Ve Hicbir sorun Yapmıyor. Aynı Modemim Başka Portundan Diğer Bilgisayara Çektiğim Kabloyu Taktığım An Mavi Ekran Geliyor...

Son Düzenleme: cnkt_24 ~ 30 Aralık 2008 10:21
Semih Özyurt
30-12-2008, 11:55   |  #11  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dostum mavi ekranda ne yazdığını buraya yazarsan sana yardımcı olabiliriz win xpnin birsürü mavi ekran hataları vardır

trinity
30-12-2008, 11:56   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008
cnkt_24
3-4 Gün Öncesine Kadar Sorun Yoktu. EVEREST SG-1400 Modemden Ethernet İle Bağlanmaya Çalışıyorum. Modemin Driver'i Vista İşletim Sistemi Olan Bilgisayarımda Yüklü. Modemin Diğer Portundan XP Kurulu Bilgisayarıma Bağlanmak İsterken Bu Sıkıntı Oluyor...
arkadaşım sen diyorsun zaten bir çakışma var vista xp çakışması xp li pcne de modemin xp driverinin yükle

Blacksmith
05-01-2009, 16:46   |  #13  
Blacksmith avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

dostum pcne kaynak yetersızlıgı olabılır..sen kabloyu takınca sıstem ag bagdastırıcısına ırq ataması yapıyordur buda sıstemde onemlı bir noktayla cakısıyor yada yeterlı olmuyordur..onerim biosa girip serial port com port lpt portu gıbı portları disable yap game port falan varsa ve kullanmıyorsan onuda kapat..sonrasında bir daha dene ıkıncı ıhtımal kabloda problem olabılır..3 uncu ıhtımal sen vistada usb girisinden  xp yede ethernet gırısınden baglanmaya calısıyorsan sorun bundan kaynaklanıyor olabılır..bunun yerıne ınterneti vistalı pc ye usb uzerınden ver..xp olan makıneyıde vista olana bagla ag kablosuyla sonra vistalı sıstemden xp lı sısteme internet paylasımı ver..

kays
05-01-2009, 17:08   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
348 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

arkdaşım senin ramlerde bir proplem ola bilir onları kontrol et eğer onda yoksa ekran kartını kontrol et eğer onda bir proplem yoksa işlemcinin tozunu al ve tekrar tak okey sorunun çözülür umarım

SUBABİL
06-01-2009, 18:49   |  #15  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

kardeş ethernet kartının yazılımını hangi işletim sistemi kullanıyorsan yükle ve
ethernet kartında sorun olabilir bir onu dene bitde rem e bir bak kardeş.