Etrafımızı saran 5 teknoloji efsanesi

CHIP Online
12-03-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC'ler veya cepler hakkında hepimizin gerçek sandığı 5 "şehir efsanesi..." Hepsi içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/etr ... efsanesi_39114.html

Resimlerle: Tarihe karışan 10 ürün ve teknoloji

Teknoloji, efsanelerin hiç de eksik olmadığı, zaman zaman gerçekleri bile bastırarak öne geçtiği alanlardan bir tanesi. Bazen tüm detayları araştıracak zamanımızın olmaması, bazen ise genel bir inanışın gerçekten daha doğru görünmesi, efsanelerin bu denli güçlenmesinin arkasındaki en önemli nedenlerden. İsterseniz gelin birkaç efsaneyi beraber avlayalım.


"RAM kullanımı kötüdür"


Windows 7 veya 8'de görev yöneticisini açan bir kullanıcı, yaklaşık 8GB'lık RAM'inin tamamının kullanıldığını gördüğünde paniğe kapılabilir. Sistemin yavaşlığının çözümü bulunmuştur, bellek yetersizdir veya bir program onu gereksiz yere tüketiyordur.


Ancak RAM'ler sabit disklere göre çok daha hızlı olduklarından Windows, onları sonuna kadar kullanmaya çalışır. Bunun için sıkça eriştiğiniz veya son eriştiğiniz programlar ve veriler, RAM'inizde önbelleklenir. Bu durum, belleğinizin boş yere tüketildiği anlamına gelmez; herhangi bir program ona ihtiyaç duyduğunda Windows önbelleği boşaltarak programlara yer açacaktır.


"USB belleği düzgün çıkartmamak, verileri siler"


Windows, USB belleklerinizi ve disklerinizi kurallara uygun bir biçimde çıkartmadığınızda size bu konuda uyarı veriyor. Bu uyarıyı okuduğunuzda USB belleğinizi "çıkart" komutunu vermeden söktüğünüzde bir felaketle karşılaşacağınızı düşünebilirsiniz, ancak gerçekte durum biraz farklı.


USB belleğinizi çıkarttığınızda veri kaybının yaşanması için, onun etkin bir biçimde kullanılıyor olması gerekir. Dolayısıyla veri kaybı yaşama ihtimaliniz düşüktür.


Tüm Konu: Etrafımızı saran 5 teknoloji efsanesi

Resimlerle: Tarihe karışan 10 ürün ve teknoloji

Kaynak: www.chip.com.tr