EVEREST IP0489 ara yüze giremiyorum

serhat0727
10-04-2011, 23:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Merhaba arkadaslar ben everest ip 0489 54M kablosuz router  aldim  fakat bir türlü ayalarını yapamıyorum. 192.168.1.254 den  ara yüze giremiyorum  uydu  netden  coklu makineye girmem lazim kablolarda sorun yok 3 tane pc de giriyor evde ama  bir leptap icin kablosuz ag bir turlu yapamiyorum sebeb nedir. Acaba   forumlarda böyle bir  çalışma buldum ama  modem ara yüzüne giremediğim icin bir türlu yapamıyorum  ağ bağlantılarımdan  tcpayarlarları da 192.168.1.254 ( acces kullanma klavuzunda bile bu yaziyor ) yapıyorum bu seferde kabloludan İnternet e  giremiyorum modem le alakalı bir konu olduğunu  sanmıyorum  cunku internete kablolu girebiliyorum. Ama yinede cozemedim sorunu bir turlü internet forumlarinda buldugum bilgileri asagida sizlerede yaziyorum..

 Router
kablolarını tam olarak takıyoruz vebilgisayarımızın ıp adreslerini aşağıdaki gibi yapıyoruz

Bu işlemi yaptıktansonra router kapatıp yeniden açıyoruz


Açtıktan Sonra birinternet sayfası açıp adres satırına 192.168.1.254 yazıp enter tuşuna basıyoruzkarşımıza kullanıcı adı ve şifre çıkacakdır. Kullanıcı adı admin şifre adminyazıp enter liyoruz




Karşımaza gelensayfada sol menülerde tcp/ip  setting tıklıyoruz altında bulunan wan interface yi tıklıyoruz ve sağ tarafa açılan bölümde wan access  type: yazan yerinkarşısındaki kısmı staticc ip yapıyoruz ve sayfamız aşağıdaki gibi oluyor.




Yukarıda bulunan şekildedeğişikliklerimizi yapıyoruz ve
apply  changes btonuna basıyoruz ve karışmıza gelen OK btonuna basıyoruz. Birazbekledikten sonra ıp adreslerimizi otomatik yapıyoruz ve Routeri kapatıpyeniden açıyoruz. Bu şekilde bağlanabilirsiniz.