Evrenin Ölümü Nasıl Olacak ?

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
yenijenerasyon
19-05-2015, 11:25   |  #1  
yenijenerasyon avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
42 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2015

Evren bir gün ölecek... Bunu bizden çok daha sonraki nesiller görecek belki, ancak evrenin nasıl yok olacağına dair bilim insanlarının bize söyleyeceği 3 şey var.


Evrenin Ölümü Nasıl Olacak ? | Evrenin SonuEvrenin Ölümü Nasıl Olacak ? | Evrenin Sonu
Yaklaşık 14 milyar yıldır yaşayan ve bizlerde hayranlık uyandıran evrenin sonu hiç gelmeyecek mi ? Herkesin anlayacağı bir şekilde evren, kara delikler, galaksiler ve yldızlar nasıl ölür. Evrenin ölümü nasıl olacak ? Evrenin ve herşeyin sonu gelecek mi ?
Evet gelecek. Evren bir gün ölecek... Bunu bizden çok daha sonraki nesiller görecek belki, ancak evrenin nasıl yok olacağına dair bilim insanlarının bize söyleyeceği 3 şey var.

Facebook Sayfamı beğenmeyi unutmayınız:

ABONE olmak bedava:

Uzay, astronotlar ve NASA hakkında daha fazla video izlemek istiyorsanız tıklayın:

Music Credits:
Dreams Become Real
Marty Gots a Plan
Sneaky Snitch
White
by  Kevin MacLeod (incompetech.com)

Bu benim YouTube kanalım:

------------------------------------------------------------------------------------------

Lütfen video hakkında yorumlarınızı video altından yorum yaparak bildiriniz.

Beğendiyseniz like, beğenmediyseniz disslike vermek bedava !

Abone olana da çok güzel bilgiler veriyorlarmış :)

Facebook :

Twitter :

Blog :

Yeni Jenerasyon YouTube kanalı.

------------------------------------------------------------------------------------------

“Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.”
Mustafa Kemal Atatürk

White-Fox
19-05-2015, 19:25   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Fizikçiler bilmez :) Matematikçi olup matematikle düşüneceksin , 1 tane zar atsam ne geleceğini ancak tahmin edebilirsin oda 6'da 1 kesinliğe sahiptir.Aslında ne geleceğini bilebiliriz zarı nasıl attım havadaki atomların cinsi yoğunluğu zar ve hava moleküllerinin etkileşimi nasıl bir momentuma sahip olduğu ve ne yönde döndüğü gibi değerleri bilirsek yada hesaplayabilirsek örneğin zar 2 gelecek diyebiliriz(zarın ağırlık merkezini yazmadım onuda unutmayın).Şimdi bir zarın ne geleceğini bilmek bu kadar teferruatlı iken evren hakkında uzun vadeli(bilmem kaç milyaryıl) tahminler yürütmek zamanımızın bilim adamlarınca sevilir:)Tahminleri haksız değil belirli nedenlere dayandırmaya gayret gösteriyorlar tabi ki beni hep etkilemiştir bu olasılık denizi.Deniz demişken denizdeki dalgalar mesela bir sürü taneciğin hesaplanması zor hareketleri ve denize baktığınızda sadece o ana özel bir tablo görürsünüz o dalgalar bir daha hiç aynı şekli almaz:)Ama tabi olasılıklarda çok yüzmeyin sonra benim gibi anksiyete olursunuz :D

yenijenerasyon
27-05-2015, 00:35   |  #3  
yenijenerasyon avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
42 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2015
Alıntı: White-Fox  
Fizikçiler bilmez :) Matematikçi olup matematikle düşüneceksin , 1 tane zar atsam ne geleceğini ancak tahmin edebilirsin oda 6'da 1 kesinliğe sahiptir.Aslında ne geleceğini bilebiliriz zarı nasıl attım havadaki atomların cinsi yoğunluğu zar ve hava moleküllerinin etkileşimi nasıl bir momentuma sahip olduğu ve ne yönde döndüğü gibi değerleri bilirsek yada hesaplayabilirsek örneğin zar 2 gelecek diyebiliriz(zarın ağırlık merkezini yazmadım onuda unutmayın).Şimdi bir zarın ne geleceğini bilmek bu kadar teferruatlı iken evren hakkında uzun vadeli(bilmem kaç milyaryıl) tahminler yürütmek zamanımızın bilim adamlarınca sevilir:)Tahminleri haksız değil belirli nedenlere dayandırmaya gayret gösteriyorlar tabi ki beni hep etkilemiştir bu olasılık denizi.Deniz demişken denizdeki dalgalar mesela bir sürü taneciğin hesaplanması zor hareketleri ve denize baktığınızda sadece o ana özel bir tablo görürsünüz o dalgalar bir daha hiç aynı şekli almaz:)Ama tabi olasılıklarda çok yüzmeyin sonra benim gibi anksiyete olursunuz :
 


Bu yüzden ve çeşitli diğer sebeplerden dolayı videoyu sildim. İzleyemeyenlerden özür dilerim.